Megoldás ilyen esetben, hova lesznek helyezve a gyerekek?
Az apa meghalt, 2 hete, nála laktak a gyerekek 5 évet, most 17 es 14 éves fiúk. Az apa nagyon gazdag volt, villa, medence, mozi a házban es kaszinó. Az anya át akarja őket venni, de a gyerekek nem akarnak hozzámenni, maradni akarnak a házba, de kiskorúak, az anya szerint es a törvény szerint nem lakhatnak szülő nélkül.
Az apa elvadította a gyerekeket az anyától, mert az anya elvált tőle mert nem bírta a volt férje durvaságát, kötekedő természetét.
A gyerekek gyámságát át akarja venni a felnőtt féltestvérük, egy 38 éves férfi és a gyerekek benne vannak.
Az anyának teljes felügyeleti joga van, alkalmas mint anya, a törvény mégsem dönt a javára, a felnőtt féltestvér letette a gyámságra való kérelmét.
Mi lesz ennek a vége?
Most folyik a per, az anya gyanítja hogy a nagytestver ki akarja forgatni őket es azért kéri a gyámságot, de nincs mit tenni.
A törvény szerint az anyának át kellett volna adni a gyerekeket az apa halála napján, mégsincs a törvény tiszteletbe tartva.
Vajon a gazdag féltestvér pénze miatt van ez?
A gyerekek átmenetileg intézetben vannak már mert az anya megkongatta a vészharangot hogy a házban veszélyben vannak, es az állam akkor sem az anyához helyezte őket.
Mi lehet itt?
Szerintem az anyával is gondok vannak, mivel ha meghal az apa, és ha az anya alkalmas nevelni a gyerekeket, nem intézetbe fogja őket vinni a gyámhivatal
Ez a történet erősen gyanús nekem, mondjuk semmi közöm hozzá, de ha már kiirtad ez az én véleményem.
Ekkora gyerekeket már nyilván megkérdeznek és lehet, hogy azt mondták, az anyjukhoz nem.
Ettől függetlenül furcsállom, hogy inkább az intézet, mint anyuka.
Nincs gond az anyával, dolgozik, elismert ember a szakmájában, nem iszik, ragaszkodik a gyerekekhez es teljeskörű jogai vannak a gyerekei fölött.
Szerintem az a baj, hogy a gyerekek azt mondták hogy nem akarnak hozzá menni, ez kavarta meg a szart
Uhh.
Hát ha van élő szülő - márpedig van -, akkor a gyámság szóba se kerülhet.
Anya körül minden rendben van mentálisan? Vagy "csak" az exférj lehetetlenítette el a válás után mindenféle mondvacsinált indokkal, a pénze segítségével?
Te vagy az anyuka ha jól sejtem. A gyerekek 14 éves koruk után eldonthetik, kinél akarnak lenni és kinél nem. Nálad nem. De ennek biztosan van nagyon nyomós oka is.
A felügyeleti jogot megkaphatja a rokon ilyenkor.
Nem unod? Román esetet ide hozni....
Majd ők ott megoldják, a saját jogszabályaiknak megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!