Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim miért paráztató gépek?

Szüleim miért paráztató gépek?

Figyelt kérdés
Állandóan a dolgok negatív oldalát jegyzik meg, pesszimisták velem kapcsolatban, nem hisznek se bennem, se magukban. Nem tartunk össze..Mit tegyek? Mindíg azzal jönnek, hogy rosszak az emberek, nehéz az élet stb...teljesen bedepizek ettől.
ma 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, melyik korosztálhyoz tartoznak, ha idősebbek, akkor ők, ha fiatalabbak, akkor pedig az ő szüleik rossz, hozott családi mintája miatt.

A második világháború kb 80 éve volt, de akkor mindenki halálra volt rémítve. A nagyapám akkor aktív korú volt, hadifogságba került, hónapokig úgy élt, hogy bármelyik pillanatban meghalhat. Apám az ő fia kisgyerekként élte meg, hogy lebombázták a falut, ahol éltek, minden másodperc tömény halálfélelem volt. Szegény apám egész életében egy paragép volt. Minket is erre kondícionált. Anyám is a háborúban született, hasonló mentalitással. Ha nem dolgoztam volna magamon nagyon sokat, én is ilyen lennék és ha lennének gyerekeim, unokáim, ezt adnám tovább nekik.

Sajnos a transzgenerációs minták, ha nem teszünk ellenük, befolyásolják sokadiziglen az emberek életét.

ma 10:31
 2/4 anonim ***** válasza:
68%
Hány éves vagy? Velük élsz? Akkor a lehető leghamarabb igyekezz elköltözni. Ha szóba hozzák a témát, utasítsd vissza, és hagyd ott őket. Majd leszoknak róla.
ma 10:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon így van írjatok még hasonló történeteket, példákat.
ma 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg őket. Szerintem tök jó beszélgetés lehet belőle :) És igen, kiderülhet, hogy gyerekkori élmény vagy transzgenerációs örökség miatt félnek minden változástól.
ma 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!