Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van szüksége a gyermek...

Miért van szüksége a gyermek adataira?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Volt férjemmel évekkel ezelőtt elváltunk, egy közös kisfiunk van, őt én nevelem. Volt férj a szülői jogairól is lemondott, enyém a kizárólagos felügyelet. Jár kéthetente látogatni, de nem viszi magával. Elköltözött másik városba, nem is jártunk azóta nála, nem is akarja, még a címét se mondja meg. Nekem ez így is jó, most viszont legutóbb kérte, hogy adjam meg a gyermek igazolványszámait és egyéb ilyen adatait, mert szüksége van ezekre a munkahelyének. Kérdeztem, hogy miért, de azt mondta nincs hozzá közöm. Persze felírtam ezeket, de azóta is ezen gondolkodom: miért volt rá szüksége? Semmilyen kedvezményt nem igényelhet, pótszabadságot vagy adókedvezményt se, hiszen nem ő neveli, felügyeleti joga sincs. Szerintetek miért van rá szükség, mihez lehet még használni?

#igazolvány #kapcsolattartás #láthatás #különélő szülő #gyermek adatai
nov. 11. 13:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
55%

"ha a szülői felügyeletet a bíróság megszüntette "

Ha apuka lemondott róla, akkor a bíróság meg is szüntette. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

tegnapelőtt 07:34
 22/28 anonim ***** válasza:
38%
Majd ha nagyon raerek, megkeresem neked az iteletet. De leirom megegyszer, nem kellett semmihez az engedélye, aláírása, még értesíteni se kellett semmiről.
tegnapelőtt 07:36
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném itt felhívni a figyelmet arra, hogy a ma már hatályon kívül helyezett jogszabályi megfogalmazás alapján a laikusok általában tévesen „KIZÁRÓLAGOS” szülői felügyeleti jogokat említenek, a jelenlegi jogszabályban ilyen azonban nem létezik.

[link]

tegnapelőtt 10:07
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
21, nem, lemondással nem szüntethető meg, go to ptk. Mondhatja, hogy nem kíván vele élni, de ettől nem szűnik meg, csak ha a bíróság korlátozza (nem kérésre, hanem indokolt esetben)
tegnapelőtt 10:08
 25/28 anonim ***** válasza:
50%

Hát én nem adtam volna meg, ha ennyire nem kétirányú a bizalom.

Nálunk is csak nekem ítélte meg szülői felügyeleti jogot a bíróság, de pl. a felvételikhez, iskolaváltáshoz kellett apjuk aláírása és tudtommal, ha külföldre költöznénk is kellene. Belföldi lakcímváltáshoz nem kellett viszont. Úgy tudom, csak ha megvonják - pl. bűncselekmény miatt - akkor veszik el tőle ezen jogait is. Illetve még úgy mondhat le, ha más örökbe fogadja a gyereket vagy annyira alkalmatlan mindkét szülő, hogy a gyerek gyámság alá kerül. De egyébként nincs ilyen, hogy lemondás a szülőségről, hiszen így a gyerektartást is le lehetne mondani, a többi pedig mivel "csak" joga, vagy él vele vagy nem.

tegnapelőtt 14:29
 26/28 anonim ***** válasza:
57%

25

A szülői felügyeleti jogról való lemondás létezik, és köze nincs a tartasdijhoz. A gyermektartasdijat akkor nem kell fizetni, ha q gyermeket valaki orokbefogadja.

tegnapelőtt 16:06
 27/28 anonim ***** válasza:
37%
nem unjátok még? írjatok ki magatoknak egy kérdést erről és vitatkozzatok ott alatta...
tegnapelőtt 18:46
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik a kérdésre reagáltak!

Azóta sem derült ki, hogy mire kellhetett, de nagyon jó ötleteket adtatok, remélem ilyesmikről van szó.

Olyat nem lehet, hogy nem adom meg a gyermek adatait, mert joga van hozzá, ha mondjuk láthatáskor elvinné valahova magával, akkor vinnie is kéne az igazolványokat magával, ami az én felelősségem lenne, hogy átadjam. Csak ugye nem viszi el, ezért nem voltak még nála sose az igazolványok.

ma 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!