Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van szüksége a gyermek...

Miért van szüksége a gyermek adataira?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Volt férjemmel évekkel ezelőtt elváltunk, egy közös kisfiunk van, őt én nevelem. Volt férj a szülői jogairól is lemondott, enyém a kizárólagos felügyelet. Jár kéthetente látogatni, de nem viszi magával. Elköltözött másik városba, nem is jártunk azóta nála, nem is akarja, még a címét se mondja meg. Nekem ez így is jó, most viszont legutóbb kérte, hogy adjam meg a gyermek igazolványszámait és egyéb ilyen adatait, mert szüksége van ezekre a munkahelyének. Kérdeztem, hogy miért, de azt mondta nincs hozzá közöm. Persze felírtam ezeket, de azóta is ezen gondolkodom: miért volt rá szüksége? Semmilyen kedvezményt nem igényelhet, pótszabadságot vagy adókedvezményt se, hiszen nem ő neveli, felügyeleti joga sincs. Szerintetek miért van rá szükség, mihez lehet még használni?

#igazolvány #kapcsolattartás #láthatás #különélő szülő #gyermek adatai
tegnapelőtt 13:02
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
89%

adokedvezmėny miatt .

de ėn nem adtam volna meg ezeket az adatokat ha nem mondja meg mire kellenek.

tegnapelőtt 13:06
 2/27 anonim ***** válasza:
83%

Elvileg adokedvezmenyt tudna igénybe venni, de ha szülői felügyeleti joga sincs, nem lehetne.

De amúgy miért nem kérdezted meg tőle, minek neki?

tegnapelőtt 13:06
 3/27 anonim ***** válasza:
93%
Volt férjem akkor kérte el ezeket az adatokat, amikor életbiztosítást kötött, hogy ha vele vmi történik a lánya kapja meg a pénzt. Munkahelyén sose volt ilyenre szükség. Esetleg olyan munkája van ahol kötnek velük ilyen biztosítást vmi miatt?
tegnapelőtt 13:27
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

3

Rendkívül életszerűtlen egy olyan apa esetében, aki lemondott a szülői felügyeleti jogáról, nem viszi el soha a gyereket és azt is titkolja, hol lakik

tegnapelőtt 13:32
 5/27 anonim ***** válasza:
86%

Hát én biztos nem adtam volna meg semmilyen adatot!Jó nagy butaságot csináltál!

Munkahelyre adókedvezményhez a gyerek adószáma és lakcímkártya kell,és ha nem egy haztartásban él a gyerekkel,nem is igényelheti...

tegnapelőtt 13:45
 6/27 anonim ***** válasza:
84%
4:Az én volt férjem is lemondott a felügyeleti jogról és soha nem nála van a lányom szünetekben sem, hanem a nagyszülőknél (ő szüleinél és meg-meg látogatja ott). Ez még nem jelenti azt, hogy ha vele vmi történne, nem akarna gondoskodni a gyerekéről. Mi messze lakunk egymástól, nálunk még két hetente látogatás sincs, max heti 1 webkamerázás. Évente 4-szer meg hosszabb időt tölt ahogy írtam, a nagyszülőknél.
tegnapelőtt 13:46
 7/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Megkérdeztem, hogy miért kell, de nem árulta el. Attól még, hogy lemondott a felügyeleti jogról, van egy csomó dolog, amihez még mindig kell az ő aláírása így is (személyi igazolvány csináltatása és cseréje, iskolaválasztás, ilyenek), ezekhez mindig lesz joga a törvény szerint. És ugyanígy a gyermek adataihoz is, azt elvileg nem szabad visszatartani.

Nincs veszélyes munkahelye, nem gondolnám, hogy életbiztosításról lenne szó. Adókedvezménynél felvételénél van egy ilyen pont, hogy kijelentem, hogy a másik szülő nem érvényesít kedvezményt és ennek tudatában veszem fel én. Ha ezzel ő visszaél, akkor nekem ebben nincs felelősségem, remélem.

tegnapelőtt 14:04
 8/27 anonim ***** válasza:
91%
A munkáltatónak joga van olyan pótszabadságot adni, amit tv nem ír elő. Attól, hogy a gyermeket gondozó szülőnek jár, attól még adható egy elvált apának is. Nálunk van ritkán (évi 10-15 hétvégén) hétvégi munkavégzés, ami alól kérésre, 3 hétvégén mentesül az az apa, akinek éppen akkor van láthatás. A láthatást nem kell igazolni, de a gyermek adataival kitöltött kérelmet kérjük ehhez az évi hat naphoz.
tegnapelőtt 14:22
 9/27 anonim ***** válasza:
87%

"Attól még, hogy lemondott a felügyeleti jogról, van egy csomó dolog, amihez még mindig kell az ő aláírása így is (személyi igazolvány csináltatása és cseréje, iskolaválasztás, ilyenek), ezekhez mindig lesz joga a törvény szerint."

Nem így van. Ha lemondott a szülői felügyeleti jogról és a tiéd a kizárólagos felügyeleti jog, akkor konkrétan semmibe nincs beleszolasa, sehova nem kell az engedélye. KIZÁRÓLAGOS- azt jelenti egyedüli. Nézd meg az iteletet, pontosan mi szerepel benne

tegnapelőtt 14:34
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

Amikor munkahelyet vált az ember kérnek ilyen adatokat. Nem konkrétan valamihez, hanem mindenkinek meg kell adni, aztán majd utána válogatnak ki mire jogosult. Nyilván nem fogja letagadni, hogy van gyereke.

Egy csomó olyan dolgot adhat a munkahely, amit törvény nem ír elő és így nem az az érdekes kinél van elhelyezve a gyerek. Nálunk pl adnak mikulás csomagot.

tegnapelőtt 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!