Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom azt kéri születésnapj...

A lányom azt kéri születésnapjára, hogy egy 300 dolláros Google Store ajándékkártyával támogassak egy amerikai tribute zenekart. Megtegyem ha ezt kérte, akkor is butaság?

Figyelt kérdés

nov. 10. 09:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Megmondanám neki, elmehet diákmunkázni, és akkor talán megtanulja értékelni a pénzt.

300 dollár az 115 ezer forint. KIZÁRT, hogy egy "zenekart" támogassak a lányom kérésére. Hogyne.

nov. 10. 10:35
 12/21 anonim ***** válasza:
93%
Mi _nagyon_ jól állunk anyagilag, de születésnapi ajándékot nem kapna ilyen értékben semmit. Ami ilyen árkategória (pl. laptop), azt megkapja mert szüksége van rá, nem ajándékba. Ha kamaszkorában valami olyan drágább dolgot kérne, ami amúgy fasság szerintem, akkor mondjuk 30-50 ezer forint értékig belemennék, ő szülinapja, oké. De én a hétköznapi dolgokkal is így vagyok, hogy oké, jól állunk anyagilag, legyen 2-3 cipője, 5-6 nadrágja, pulóvere egy szezonban, ne kelljen úgy járnia, mint nekem, hogy egy őszi cipő, 2 őszi nadrág és slussz, de mondjuk 20 ezres és nem 50 ezres kategória, és nem veszem meg neki az 5. és 6. cipőt, nadrágot, pulcsit, csak mert megtetszik. Diákmunka vagy ház körüli "extra" munkák ha nagyon vágyik rá. És ahogy valaki írta, ha jótékony célra kérné fordítani, akkor is, de nem tribute zenekarra, és nem több mint 100 rugót!
nov. 10. 10:37
 13/21 anonim ***** válasza:
66%
Ha igazán jó zenekar lennének, nem lennének erre rászorulva.
nov. 10. 11:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a lányod? Valszeg azt se tudja mennyi 300 dollár. Szerintem beszéld meg vele hogy nem akarsz nekik ennyi pénzt utalni, mivel ez rengeteg pénz és szerinted ez pazarlás. Ha annyira akar nekik adományozni, akkor gyùjtse szépen össze zsebpénzét vagy menjen el dolgozni és utalhat nekik.
nov. 10. 12:22
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
nem semmenyit sem ,a saját zsebpénzėt elköltheti ere a zenekara .
nov. 10. 12:30
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Biztos baromi nagy szüksége van annak a zenekarnak a világ másik végén a ti támogatásotokra :D

Megmondanám neki hogy kérhet MAGÁNAK normális/hasznos dolgot,stb.

Aztán majd ha van saját spórolt pénze, vagy megkeresi az árát, akkor majd ő adakozik nekik ha akar. :D

Ilyen hülyeségre biztos nem költenék egy forintot sem.

Amúgy hány éves a lányod hogy ilyen "fantasztikus" ötletei vannak?

nov. 10. 12:43
 17/21 anonim ***** válasza:
12%

Igen.

Mondjuk alapból nem adnék ekkora értékű ajándékot, csak kevesebbet.

Viszont dönthesse el ő, hogy mit szeretne. Ha ezt, akkor ezt. Ha neki ez a fontos miért ne?

nov. 10. 12:56
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a felét megkeresi, és még mindig ez a legfőbb vágya, akkor a másik felét hozzáteszem. Talán azalatt kitisztul a kis feje, és rájön hány órányit kell dolgozni, ennek csak a feléért is.
nov. 10. 14:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

sok hülye ötletet hallottam már, de ez überelhetetlen.

ha azt kérné, hogy vegyek neki egy 300 dolláros belépőjegyet, azt megkapná, de pénzt az ablakon nem szórnék hülyeségre

nov. 11. 04:55
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Sokat járok kisebb együttesek koncertjeire,valamennyire képben vagyok a témában, de ez szerintem is hülyeség, ne adj neki pénzt erre.

Egyáltalán kapsz valamit a támogatásért?

Pólót, posztert, esetleg valami gyűjtői kiadás cd/bakelit cuccot szoktak ilyenekért adni.

Meg miért pont Google store ajándékkártyával támogatnék egy ilyen zenekart, akik ráadásul nem is a saját zenéjüket játsszák?

Én őszintén megmondom, hogy ez egy csalásnak/átverésnek tűnik, értem hogy nem könnyű zenészként megélni de azért 300$ elkérni rajongóktól úgy hogy nem is garantálják, hogy kapsz érte valamit az átverés kategória.

Ebből a 300$-ból lehet venni normális arénás koncert jegyeket, inkább kapjon azt.

nov. 12. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!