Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a fiatok/l...

Titeket zavarna, ha a fiatok/lányotok önkénteskedés során olyan feladatokat vállalna be, amiket amúgy otthon nem/láthatóan nem szívesen csinál? Igaza van anyámnak, hogy ezen ki van akadva?

Figyelt kérdés

Igazából anyámmal ezen vesztünk össze. Ő nem igazán érti, hogy minek végzem önkéntes munkát, hát azért nem kapok pénzt, hülyeség. Ezen annyira nem problémázik, nélküle is tök jól megélek a fizumból meg az ösztöndíjamból(egyetemre járok), meg amúgy az önkéntes tevékenységem egy részének van relevanciája azon a területen, amire készülök, ha végzek egyetemen. Ez még anyámnak éppen elfogadható. Viszont én ugyanannál az alapítványnál önkénteskedem mindig.

Ha szükséges és pont ráérek akkor elvállalok olyasmit is, ami nekem szakmailag nem releváns. Ilyen például egy több hektáros terület karbantartásával járó feladatok. Épületek takarítása, tisztasági festése, gazolás(olyan helyeken, ahová nem férni hozzá fűnyíróval), fűnyírás, raktárban pakoás stb. Tök szívesen megyek ilyenekre is, kedvelem a közösséget. Általában max egy hétvégényi időt igényelnek az olyasmik, amik nekem szakmailag nem relevánsak. Ha két napos, akkor a helyszínen van szállás, meló közben, ha úgy van, akkor dumálunk, este is elvagyunk, tök jó.

Viszont anyám ezen nagyon felhúzta magát, hogy de bezzeg otthon is lenne mit gazolni, de "soha" nem segítek, ha "nem szól rám". Azon is kivolt, amikor még a nagyi(anyám anyja)élt, és neki segítettem ilyenekben, de ezen jobban ki van akadva, mert ezek ráadásul "idegenek".(Ha nyári melón gázoltak, akkor az nem zavarta, mert azt legalább pénzért csináltam)

Én próbáltam megértetni vele, hogy mi a különbség aközött, hogy kimegyek vele gazolni a virágoskertet, meg aközött, hogy gazolom egy jófej közösséggel, barátokkal, vagy mamám halála előtt a mamámmal azokat a dolgokat, amihez a fűnyíró nem fért hozzá, de ez nem segített, hanem jobban kiakadt.

Pedig óriási a különbség. Én sehol nem szeretek gazolni, nem a kerti tevékenységek a kedvenc dolgaim. Mamámnál se a gazolás volt a fun része, meg az alapítványnál se az tetszik, hogy milyen fasza parajt húztam ki a földből, meg ilyenek. A bogaraktól is rettegem, tényleg, nem vagyok egy kertészkedős ember. Otthon ha úgy van, magamtól lenyírom a füvet, de kb ennyi az, amit önszántából hajlandó vagyok kint megcsinálni otthon és rendszeres dolog.

Egyrészt, megjegyzem, hogy amiket önkéntesként csinálok, vagy amiket mamámnál csináltam nem túl macerásak. Ez a kb innen még innen szedj ki mindent, nem kell figyelni jellegű a nagyobb resze.

Másrészt meg igazából az a helyzet, hogy közösségben ott egy csomó jófej ember, dumálunk, jó a hangulat. A mamámmal is tök jókat lehetett beszélgetni a veteményes gazolása közben. Anyámmal meg az a helyzet, hogy ő nem túl szórakoztató társaság, hogy szépen fogalmazzak. Többnyire csendben van és fancsali pofákat vág, és ez a jobb eset. Ha véletlen megszólal, akkor kigúnyol, bszogat, ha kiakadok egy bogártól, panaszkodik, hogy mennyire elege van, esetleg lecsesz, mondván, hogy ráléptem valami hajtásra, amikor oda léptem, ahová 10 perccel ezelőtt ő lépett és még a lábnyoma is ott van. Ja meg beszólogat, hogy mi az, hogy látszik rajtam, hogy nem szívesen csinálom az ő valamelyik virágoskertjét, amit ő akart.Legjobb esetben unalmas, de többnyire eljutunk oda, hogy egy órán belül tesz három ocsortányod bunkó megjegyzést, én megunom, megmondom neki, hogy ok, akkor otthagyom a francba, összeveszünk, majd fél óra múlva bejön mártírkodva, hogy neki senki nem segít, én otthagytam.

Alapból nem is értem mi a frásznak van három virágoskert az udvaron, meg még kettő sziklakert, amikor akkor se lenne idő rendben tartani, ha minden hétvégén ott gazolnék anyámmal(ami nem fog megtörténni, mert ritkán járok haza), meg ha apám ne adj isten megmozdulna és nem csak semmit tenne, a tv előtt fetrengve(az a remek ember egy szros kávét nem főz meg magának). Alapból nem is hasznos egy virágoskert, max szép, de így, hogy kapacitás sincs rendben tartani, még az se. Hobbinak meg elég szr, mert anyám se szeret vele foglalkozni, pedig ő akarta az összeset.

okt. 27. 17:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
19%
Hát azért az szerintem eléggé érthető, hogy anyád kiakad azon, hogy lényegében őt nem -bírod (főleg, ha azt, amit ide írtál, el is mondtad így neki) - meg ha ez a típus tényleg nagyon bosszantó és fárasztó tud is lenni. Lehetnel diplomatikusabb.
okt. 27. 22:40
 22/27 anonim ***** válasza:
28%

Nem kötelező ám otthon élni, hogyha derogál kivenni a részed a ház körüli feladatokból.

Azért meg nehogy anyád legyen már a hibás, mert a tke kivan a lusta férjéből meg a dolgokba beleszró gyerekéből.

okt. 28. 11:14
 23/27 A kérdező kommentje:

"Könnyű lehülyézni valakit, akit nem is ismerünk, és egy dühös gyerek leírja annak aminek akarja..."

Nem tudom milyen dühös gyerekről írsz. Felnőtt vagyok, magamat látom el.

"itt az a hülye, akinek nem jó és nem változtat, pedig lenne lehetősége."

Szerintem is. Mi a f***nak kell öt gazolandó terület, ha nincs rá kapacitás, nem szeret vele foglalkozni?

"Gondolom már dolgozik az egyedünk, saját keresete van."

Ez le van írva a fő kérdésbe, de gondolom sokáig tartott a gondolkodás, hogy erre a következtetésre juss.

"Akkor meg minek lóg a nagy toxikus anyján"

Számodra ez lehet meglepő lesz, de van, aki nem csak azért akar beszélni az anyjával, hogy kapjon pénzt.

Azért megyek haza, mert szeretnék normális kapcsolatot legalább az anyámmal, ha már ő a kevésbé defektes szülő. Azért elég szr azt látni, hogy a környezetemben mindenkinek normális a kapcsolata minimum az anyjával, vagy az apjával, nekem meg egyikkel sem. Anyámmal elvagyunk felületesen, amíg arra nem kér, hogy gazoljam vele valamelyik virágoskertjét.

"direkt, szemét módon szegény gyermekkorát tönkretette"

Sehol nem volt szó a gyerekkoromról, ez nem része a kérdésnek.

Ne haragudj, de ha valaki tőlem szívességet/segítséget kér, csinálom, de ő nekem egy órán belül beszól 3-6 alkalommal, akkor nem fogom tolerálni. Vagy ne viselkedjen bunkón, vagy ne lepődjön meg, ha ebből az lesz, hogy megunom a viselkedését, összeveszünk, otthagyom. Magának okozta, nem kellene vinnyogni, meg játszani az áldozatot.

"Nem kötelező ám otthon élni, hogyha derogál kivenni a részed a ház körüli feladatokból."

Nem élek otthon.

A virágoskert meg nem feladat, hanem hobbi. És nem az én hobbim.

"Azért meg nehogy anyád legyen már a hibás, mert a tke kivan a lusta férjéből meg a dolgokba beleszró gyerekéből."

Én akartam a három virágoskertet, meg a két sziklakertet vagy ő?

A lusta élettársat("apámat") meg nem kötelező megtartani, ha már legkésőbb akkor problémás volt, amikor megszülettem.

Most erre én azt tudom mondani, hogy egye meg, amit főzött. Akár a virágokról, akár apámról van szó.

okt. 28. 12:06
 24/27 anonim ***** válasza:
70%

#5 "Hát már bocs, de tényleg elég bunkóság. Lehet "nem olyan jó a közösség" az itthoni gazolásnál meg nincs annyi röhögés, jópofizás, de azért anyád már elég sokat tett érted, hogy neki is megtedd."

Egyrészt gyereket azért vállalsz, mert gyereket szeretnél. Nem azért, hogy legyen valaki, aki örök és olthatatlan hálával tartozik neked, akire a szr döntéseidből adódó plusz munkát rálőcsölheted(gyakorlatilag öt virágoskert, ha a sziklakert alatt a köves, virágos dologra gondolunk), és még be is szólogathatsz neki közben.

Az nem jópofizás, hogy beszélgetnek veled munka közben, hanem normális emberi interakció. Ha valaki nem képes normális emberi interakcióra (beszélgetésre) a saját gyerekével, aki épp SEGÍT neki, akkor fogja be a pofáját. Nem kell beszólogatni, gúnyolódni, hisztériázni azon, hogy a lábnyomodra lépett, majd mélységesen megsértődni, játszani a szegény áldozatot, ha ezt nem tolerálja a másik.

#9 Te amúgy idióta vagy?

"nem tudom milyen kertből van szó, zöldség, virág?"

A kérdésbe oda van írva, hogy virágoskert. Javaslom okoskodás helyett gyakorold a szövegértést.

" Viszont, otthon ha támogatnak, és gondolom haza csak oda jársz, anyád iskoláztatott ki x évet, akkor szerintem kötelességed segíteni a házimunkában. "

A kérdésben is le van írva, hogy magát tartja el.

A "taníttatásról" meg annyit, hogy nevetséges, hogy ezért hálálkodni kell, én is megkaptam ezt párszor, már akkor is röhejes volt. Itthon 16 a tankötelezettségi korhatár. A hatóságok úgy megbszarintanák a szülőt, ha ezt nem tenné meg, mint a sicc. Normáliséknál meg a középsuli végéig azért szokás "taníttatni" (röhejes kifejezés) az utódot. Amikor felcsináltatod magad/felcsinálsz valakit és marad a gyerek, ezt vállalod is normális esetben. Ez nem olyan dolog, amiért hálálkodni kell, hanem alapvető minimum.

Azt, hogy utána mennyire támogatták, nem tartozik a kérdéshez, a kérdésben le se volt írva. Annyit tudtunk a kérdező egyik kommentjéig, hogy most eltartja magát.

"Főleg, ha még anyád főz neked, akkor végképp kussban maradnék, és csinálnám ahelyett, hogy másoknak megyek, hajtom az igát havonta 2 napot."

A szöveg sehol nem említi, hogy ki főz, nem is releváns. ÉS NEM KELL KUSSBAN TŰRNI, HA VALAKI BUNKÓ. Ne haragudj, de ha nekem a gyerekem segít, annak ellenére, hogy nem szereti a tevékenységet, akkor ha unalmas is vagyok, se állok oda felé beszólogatni, meg hepciáskodni, hanem megköszönöm.

Ja, főzni meg nem megterhelő. Akkor is főzök, ha nem jön haza, max kisebb lábasba. Az összetevők meg még mindig olcsóbbak, mint valakinek kifizetni a gazolást. Ha valaki dolgozik nekem a kertbe ingyen, akkor legalább megetetem, csomagolok neki kaját esetleg, akkor is, ha csak egy random ismerős, haver, aki nem kér pénzt és szeret kertészkedni. Nem még a saját gyerekemnek. Mellesleg meg ja, lehet nálad nem, de a normális embereknél alap nem beszólogatni a másiknak.

"A bogarakrol meg csak annyit... Agyhalál. Felnőtt ember vagy baszki, az jobban fél tőled mint te tőle. Lehet tényleg nagyon kényes vagy"

Fóbiákról gondolom még nem hallottál. Idióta.

És nem, nem kötelező minden fóbiából kikezeltetnie magát senkinek. Ha nem kóros, nem lehetetleníti el az életét, akkor teljesen rendben van. Gondolom nem ez a helyzet, ha normális emberekkel körülvéve meg tudja csinálni.

Én is felbsznám magam azon, hogy csinálnék valamit más kedvéért, én nem szeretem az adott dolgot, erre köszönöm helyett azt hallgatnám, hogy beszólogat.

#21 A kérdező legyen diplomatikusabb?

Az anyja segítséget kért tőle, ő segít. Anyuka beszólogat. Szerinted, ezt kötelező tolerálni?

Hát ha tőlem kérne valaki valamit, segítenék, erre ő hálából folyamatosan beszólogatna, miközben épp neki segítek, ÉS EZT RENDSZERESEN ELJÁTSZANÁ, akkor ad1, elküldeném a bús pichába, ad2 örüljön hogy egyáltalán szóba állok vele utána.

okt. 28. 12:43
 25/27 anonim ***** válasza:
81%
Legalább a gyakorin idegeneknek ne magyarázkodj, kérdező! Hidd már el, hogy jogod van a saját döntéseidet meghozni, és teljesen mindegy, hogy ez valakinek (az unintelligens anyádnak vagy hasonló fórumozóknak) nem tetszik. Nem kell másnak megfelelned, az anyádnak se.
okt. 28. 14:45
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező komolyan az a bajod, hogy az otthoni gazolás anyáddal nem elég "fun"? Ezek után csodálkozol hogy anyád bunkó veled?

Eskü addig a részig együttéreztem veled, hogy anádnak az a baja, hogy olyat önkénteskedsz amit amúgy otthon is meg tudnál csinálni.

De az, hogy többször leírod, hogy fun meg jó társaság, meg szórakoztatóak miközben anyád nem és neki ezért nem segítesz. Hát elég tahó vagy már bocs. Arra gondoltál, hogy talán te is fancsali képet vágsz meg látszik rajtad, hogy bárhol lennél semmint, hogy anyádnak segíts? És talán ő ezért szól be neked? Simán elképzelem, hogy a jó társaságos szinte már bulis önkénteskedésnél te is nagyobb kedvvel vagy, anyádnál meg biztos látszik, hogy mennyi bajod van. Azért ne haragudj már, de ezek után nem mondanám, hogy csak anyád a hibás. A felfogásoddal is van jócskán probléma.

okt. 28. 16:24
 27/27 anonim ***** válasza:
69%

#26 DE EGYÁLTALÁN MIÉRT KELLENE SEGÍTENIE A VIRÁGOSKERTEK GAZOLÁSÁBAN?

1. Nem él otthon.

2. Nem támogatják anyagilag.

3. Nem is szeret ilyennel foglalkozni csak úgy.

4. Nem ő akarta a virágoskerteket.

5. A virágoskert nem hasznos, nem szükséges olyan értelemben, hogy abból kaja lesz. Max hobbinak jó, meg környékén élők közti faxméregetésre, hogy hehe, az én kertem szebb.

Ha ennek ellenére segít, az tök szép dolog, AKKOR IS, HA FANCSALI KÉPET VÁG HOZZÁ, mert kvára nem az ő dolga lenne azt a szrt csinálni. És ha fancsali képet vág, akkor mi van? Ha úgy csinálja is előrébb lenne vele az anyja, mintha egyáltalán nem csinálná!

Akinek van egy kis esze, és látja, hogy valaki láthatóan nem szereti csinálni, azt amit csinál épp, de megteszi, mert megkérték rá, akkor nem célravezető beugatni neki, mert akkor a ott fogja hagyni a faxba. Attól a kérdezőnek, meg senkinek nem lesz jobb kedve, senki nem lesz motiváltabb, ha még be is szólogatnak, amikor olyasmiben SEGÍT, amit ő amúgy nem szeret csinálni.

Az anyjának még nincs joga a gazoláshoz pofákat vágni, meg panaszkodni. Neki kell annyi virágoskert, ő akarta. Hosszabb távon praktikusabb, idő hatékonyabb lenne kimenteni a menthető növényeket, és mondjuk egy sziklakertet és egy virágoskertet gazolgatni. Semmi szükség öt gazolandó izére, ha nem bír vele egyedül.

okt. 28. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!