Adnátok pénzt ebben az esetben a szüleiteknek? Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
Na tehát anyukámnak legutóbb még nyáron mikor volt egy kevés pénzem (nem a szüleim adták meg nem is zsebpénz) akkor ő mondta adjam neki oda hát oda adtam neki mert nem akartam veszekedést 30 ezer volt ez az összeg. A szüleim igérgették ,hogy szeptemberbe visszaadják majd mikor szeptember lett nem adták vissza majd azt mondták októberbe és azóta se történt semmi. Aztán már pár napja mondogatja adjak neki megint pénzt mert lett a kártyámon megint pénzt ösztöndíj meg mikor lett csináltatva a kártyám akkor azért adtak a bankban 20 ezer forintot ha megcsináltál bizonyos dolgokat na ez nem lényeg. Aztán ma meg mondta,hogy nem tud még ebédet se venni majd nekünk meg semmit nem fog tudni venni. Mondta majd ha most oda adom akkoe visszaadja a pénzt de nem tudok hinni neki. Anyám mondta segítsem ki mert ő is vesz nekem dolgokat nem kell itt nagy dolgokra gondolni csak nagyon alapvető dolgok amit minden szülő meg vesz a gyerekének(kaja vagy ruha ha kinőtte stb) én meg erre azt mondtam, hogy egy szülőnek kell is venni a gyerekének dolgokat amíg nincs keresete. Meg szerinte nekem semmi szükségem ezekre a pénzekre. Nem értem miből veszi ezt hisz sose ad zsebpénzt tehát nagyon nincs miből költekeznem most,hogy vennék valamit nem tudok mert elakarja tőlem venni a pénzem. Egyébként a tesóimtól is vették/veszik el a pénzt a bátyám fizetése a szüleim számlára jön így azt is fix elszórják. A nővérem is adott nekik pénzt sokszor és nem kapta vissza valószínűleg ő ezért is ment el tőlünk. Egyébként a testvéreim huszon pár évesek én tini korosztályú vagyok.okt. 25. 20:51
1/11 A kérdező kommentje:
Egyébként anyukám mindig magánál tartja a kártyám és tudja a pin kódom tehát félek,hogy bármelyik pillanatba lenyúl de nem tud mert én elintéztem.
okt. 25. 20:53
2/11 anonim válasza:
A kártyát letöltöd, majd online bankkártyát csináltatsz a telefonodra.
Nem adnék pénzt így a szülőnek.
3/11 Katona Dius válasza:
Minek kell neki a te pénzed? Mennyi keres? Nem tud titeket eltartani?
Amúgy nem szép dolog.
De nem ismerjük a körülményeket.
4/11 anonim válasza:
Nem dolgoznak? Mi a munkájuk, mennyit keresnek? Van káros szenvedélyük? Hiteltörlesztés?
5/11 anonim válasza:
Nehéz helyzet szembe fordulni bizonyos szintig a szülővel, de ez nagyon ravaszul ki van találva,hogy add a kártyád ide, neked úgy se kell pénz, azt ajánlom legyél te is az, ahogy a kártyád is megtudtad védeni. Az meg másik kérdés, hogy ha valóban kajára kell... akkor sajnos a családérdekében tényleg érdemes odaadni, de ha másra kell, mondjuk káros szenvedélyre, akkor semmiképen. Tagadd le hogy van pénzed, mond azt hogy már elköltötted, ha nem minden kártyán van. Azzal meg számolni kell, hogy ha ezeket a pénzeket nem fogod újra látni, valószínűleg soha.
6/11 anonim válasza:
Szegény tesód, hogy a fizuja a szülők számlájára jön... Ezt ő miért így csinálja ő felnőtt dolgozik, miért nem csináltat egy saját számlát és kéri arra fizut?
8/11 anonim válasza:
#7 és? attól az az ő keresete, ő kapja a munkájáért nem az anyja meg az apja. Ha megállapodnak, hogy ad pénzt az otthoni dolgokba az egy dolog, de ez meg egy másik.
9/11 anonim válasza:
Nem adnék pénzt felnőtt, munkaképes embernek.
Amikor még otthon éltem, akkor alap volt, hogy a rám eső rezsit kifizettem meg a kajámat - de külön pénzt adni anyáméknak még ezeken felül... hogyne. Miért kellene? Mire?
10/11 anonim válasza:
8as, akkor otthon se kell lakni.
9es, akkor a felnőtt gyerekednek se adnál ha nem tudna enni? Hiszen felnőtt munkaképes, de haljon éhen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!