Másnál is átakarták venni az esküvő szervezésben a hatalmat?
Teljesen úgy érzem, hogy anyukám elnyom engem és mindenbe neki kell igazat adni illetve az ő véleménye számítcsak az enyém nem.
És mikor ezt próbálom elmagyarázni neki akkor azzal jön, hogy ők mi mindenbe segítenek bele. És ha nem kell a segítség akkor else jönnek inkább.
Mindig is azt hittem a nagynapom olyan lesz amilyet mi szeretnénk a párommal helyette folyamatosan levagyunk szavazva és átvették tőlünk a hatalmat. És mikor kijelentem, hogy mi szeretnénk érvényesülni mert a mi pénzünk van benne senki másé akkor pedig mindenki megvan sértődve.
Annyira kilátástalan helyzetbe érzem magam.
Ideje felnőni és meghúzni a határokat, mert msot az esküvőbe pofáznak bele zsarolással, utána majd jön a többi dolog is, aztán azt veszed észre, hogy a béke kedvéért valaki más kedvéért éled a kirakatéletedet.
Azzal zsarol, hogy akkor ő nem jön el? Hát akkor maradjon otthon! Egy esküvőn 3 szereplő a lényeg: anyakönyvvezető+menyasszony+vőlegény. Mindenki más opcionális, és ha ő ilyesmi miatt nem akar jönni, felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy hol jobb neki...az eszem megáll az ilyen idiótáktól!
Először is, én felnőtt vagyok, így nem a szüleinknek kell kifizetnie az esküvőt ;)
Másodszor, eszem ágában nincs lagzit meg ilyesmit tartani, mert hiába nem adnak bele semmit, mindenbe beleszólnának.
Megoldás: kézen fogunk két tanút, beballagunk a vőlegényemmel a hivatalba és akkor nem kell legalább tíz ember kéretlen okoskodását hallgatnunk.
Ja, az időpontot természetesen nem tudják meg - okkal. Ment a sértődés, mikor ezt közöltük velük? Igen, még szép, de ez nem a mi problémánk.
Ötös, az nem igényesség kérdése, hogy nem akarom, hogy xyz is beleugasson az esküvőnkbe, és ez okból elmegyünk két tanúval a hivatalba, hanem józan ész.
Esküvői videós vagyok, sok esküvőn részt vettem már, volt, hogy anyuka idegelte aznap a lányát, mert nem találták meg időben a szállást,a menyasszony meg teljesen ki volt idegileg miatta, és ez a felvételeken is látszódott.
Ne hagyd, hogy anyád irányítson, mert ez a TI napotok! Nem anyádé, hanem a tiéd és a párodé. Az ilyen szülők meg sem érdmelik, hogy elmenjenek.
Vágj vissza neki, ha nem örül a te boldogságodnak akkor ne is jöjjön.
Előző vagyok (24-es)
Mélységesen elszomorít amikor olyan esküvőn veszek részt, ahol nem az ijfú pár boldogságának örülnek, hanem a saját kicsinyes sérelmeik a fontosabbak. Ez a pár egyik legfontosabb napja az egész életében, a boldogságról kell szólnia, nem arról, hogy melyik rokon éppen min sértődik meg.
Arról nem is beszélve, hogy milyen családtag az olyan aki nem annak örül, hogy végre összeházadtok, boldogok és egy újabb fázisba lépett a kapcsolatuk, hanem hisztiznek mindenféle hülyeségen.
Sajnos az én családom is ilyen, legutóbb azon buktak ki, hogy az uncsitesóm ha nem apámat (a keresztapját) kéri fel tanúnak, akkor el se mennek, mert ez így szokás. Megmondtam nekik, hogy hova tegyék a szokásaikat, és biztosak lehetnek benne, hogy nem apámat fogja felkérni, hanem a hozzá legközelebb álló embert (pld a bátyját), mert apámmal évente egyszer beszélnek maximum.
Mindenkinek köszönöm!
Sikerült lekommunikálni vele.
Próbálkozásai vannak de ilyenkor emlékeztettem, hogy ha szeretne ott lenni velem azon a napon akkor viselkedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!