Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is átakarták venni az...

Másnál is átakarták venni az esküvő szervezésben a hatalmat?

Figyelt kérdés

Teljesen úgy érzem, hogy anyukám elnyom engem és mindenbe neki kell igazat adni illetve az ő véleménye számítcsak az enyém nem.

És mikor ezt próbálom elmagyarázni neki akkor azzal jön, hogy ők mi mindenbe segítenek bele. És ha nem kell a segítség akkor else jönnek inkább.

Mindig is azt hittem a nagynapom olyan lesz amilyet mi szeretnénk a párommal helyette folyamatosan levagyunk szavazva és átvették tőlünk a hatalmat. És mikor kijelentem, hogy mi szeretnénk érvényesülni mert a mi pénzünk van benne senki másé akkor pedig mindenki megvan sértődve.

Annyira kilátástalan helyzetbe érzem magam.

#esküvő #anya #Lehetettlenhelyzet
okt. 24. 21:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
86%
Hatalmat családon belül átvenni nem lehet. Azt csak átadni lehet. Te adod át. Ne tedd. "Mindenben igazat kell neki adni." Nem kell. Azt csak ő szeretné. Te meg nem adsz. Pontosan mitől is félsz? Hogy nem fog szeretni? Hát az meglehet. De az az ő vesztesége, nem a tiétek. Tudod, mit kell csinálni. Hát akkor tedd is azt.
okt. 24. 23:24
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
9-essel értek egyet: hogy tudnának mondjuk beleszólni, hogy milyen legyen a virág vagy a gyűrű vagy a torta, ha te a pároddal kiválasztod/megrendeled/megveszed? Milyen segítséggel zsarolnak? Nem kell segíteniük semmiben és akkor nem érzik úgy, hogy bele kellene szólni bármibe.
okt. 24. 23:29
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A varázsmondat: "Aki beleszól, azt nem hívjuk meg!"
okt. 25. 00:17
 14/26 anonim ***** válasza:
76%
Mi meg játszottuk hogy nem lesz esküvő, mert összevesztünk. Anyósom tajtékzott hogy sok pénzbe került addig is a lefoglalások. Hát így nyert a párom szervezésben az anyja ellen. 41f
okt. 25. 03:18
 15/26 anonim ***** válasza:
18%
Nagyon okosan írt mindent az utolsó.41f
okt. 25. 06:10
 16/26 anonim ***** válasza:
65%
Csak annál aki hagyta.
okt. 25. 07:17
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Én annó nem engedtem, hogy bárki beleszóljon. Mi fizettünk mindent.

Anyukámnak ugyan volt pár próbálkozása, ami a vendéglistát illeti és jött az ötletekkel, hogy szerinte kit kellene meghívni. Na közülük egyet sem hívtam. Aztán besértődött, amiért egy nagyon közeli hozzátartozót nem hívtam meg. Ennek az volt az oka, hogy alkoholista és pont az esküvő táján nagyon szét volt csúszva és elég gázul viselkedett velünk.

Anyukám mondta, hogy ha nem hívom akkor ö nem jön az esküvőre. Simán, hidegvérrel közöltem vele, hogy akkor szépen otthon marad.

Na onnantól kezdve többé nem hozta fel a témát, mert tudta, hogy én soha nem üresbe beszélek.

Te is lehetnél egy kicsit határozottabb.

okt. 25. 07:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol megpróbálják. Most húzd meg a határaidat. Ne engedj a fenyegetésnek, érzelmi zsarolásnak, hidd el, ez kismiska ahhoz képest, ami a baba születése után jön, ha most engedsz. Nálunk anyóssal volt hasonló, nem ennyire durva, de ugye őt a férjemnek kellett volna leállítani. Nem tette. Lett, ami lett, már nem vagyunk együtt. A te édesanyádat neked kell leállítani. Bármi áron. Fogadd meg, kérlek!
okt. 25. 08:08
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk apám és az anyja, vagyis nagymamám csinálta ezt. A vége az lett, hogy arról az oldalról senki nem lett meghívva a vacsorára, csak a templomi szertartásra. Mai napig nem bántuk meg. Azért álljon már meg a bicikli. Olyan rokonokat, akik ezer éve le sem szarnak, nem fogunk meghívni ingyen zabálni.
okt. 25. 09:15
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően igazad van, de ennek mi a túró köze van az igényességhez? :D Mi se szervezünk nagy eventet a házasságkötés köré, miért lennénk ettől igénytelenek???

okt. 25. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!