Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya miért csak a rossz...

Anya miért csak a rossz jegyet veszi észre?

Figyelt kérdés
Nyilván értem, hogy szeretné, ha jól tanulnék, és én is szeretném, de egyszerűen egy rossz jegyen kívül nem tud más jegyet figyelembe venni. Biologiából kaptam egy 2-est egy röpdolgozatra. (Egyébként nagyjából tudtam, amit kellett, csak felcseréltem az egészet, szóval annyira mondjuk mégsem, de nem is ez a lényeg.) Nyilván nem szeretnék rossz jegyet belőle, de szinte biztos, hogy nem orvos vagy akármilyen egészségügyi dolgozó leszek. Ma kaptam fizikából egy 4est, amiért itthon nagyon sokat szenvedtem gyakorlással, illetve angolból kaptam egy ötöst. És ugye ezt megemlítettem anyának, és rögtön jött a komment, hogy bioszból miért nem kaptam ilyen jó jegyet? Mintha egy jegy miatt vége lenne a világnak. Egyébként meg már van jobb jegyem is bioszból, szóval végképp nem értem…és értem, hogy fontos neki, mert most vagyok 9.es stb, de pl tavaly le se töltötte a Krétát, hogy megnézze a jegyeim, szülőire se jár, akkor se ha éppen nem dolgozik. És nagyon idegesített, hogy nem érdekelték az eredményeim, de most amikor látja a jegyeimet nem az lenne a lényeg, hogy a jó jegyek miatt támogat? És nem csak leolt, hogyha egyszer rossz jegyet kapok?

okt. 24. 17:24
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
És milyen a viszonyotok azóta, 20-as? És mit szólt, mikor a bizonyítványával szembesítetted?
okt. 26. 19:00
 22/27 anonim ***** válasza:

A viszonyunk sosem volt igazi anya-lánya viszony. Szinte gyerek volt amikor szült, engem okolt minden bajáért, hogy tönkrement a fiatalsága, az élete, a teste, kimaradt dolgokból. Serdülőkoromban jött azzal a szöveggel, hogy ő ennyi idősen sokkal vékonyabb volt, mindig versenyeztette az annyi idős önmagát velem, persze a valóságot szereti ferdíteni. Egy idő után feladtam, hogy próbáljak megfelelni neki bármiben is, csak elfogadtam, hogy ő ilyen és kész. De még mindig próbálkozik a hülyeségekkel, pl. tavaly mozgással és kalóriaszámlálással formába hoztam magam (előtte sem voltam kövér), nemrég kérdezte, hogy hogyan sikerült. Aztán egyből odacsapott, hogy neki ennyi idősen nem kellett kalóriákat számolni, ehetett amennyit akart és akkor is jó alakja volt. Nyilván ez nem igaz, de ráhagytam, ha ettől jobban érzi magát...

Nyilván hiányzik az a bizalmas, gondoskodó kapcsolat, ami normál esetben egy anyával lenne, de ez nem olyan dolog, amin tudnék változtatni. Gyerekként/serdülőként, amikor a legnagyobb szükség lett volna tanácsokra, akkor bármit elmondtam neki, azt elpletykálta másoknak (családtagoknak, szomszédoknak, tanároknak, osztálytársak szüleinek...), pl. amikor elkezdtek érdekelni a fiúk és valaki megtetszett, vagy az első menstruáció. Emiatt sokszor kerültem kellemetlen helyzetbe. Közben folyamatosan a cuccaim között kutatott, szerinte csak "takarított", de nem lehetett elrejteni előle semmit, mert bárhol megtalálta. Persze tiltott mindentől és mindenkitől is, mert ha neki rossz volt ennyi idősen, akkor nekem is ez jusson. Sose mehettem el semmilyen programra a barátaimmal, mert mindenkiben talált valami olyat, ami neki nem tetszett (pl. megbízhatatlan, lusta, nem elég jó tanuló, hallott róla vmi pletykát, a szülők nem szimpik...), elmarta mellőlem akit csak tudott.

A bizonyítványra nem szólt semmit amikor lebukott, ignorálta a tényeket. Annyi, hogy utána már nem tudott ezzel is fölém kerekedni, de mindig talált mást helyette.

okt. 29. 16:02
 23/27 anonim ***** válasza:
Na az ilyenektől kell minél távolabb helyezkedni.
okt. 29. 16:06
 24/27 anonim ***** válasza:

"Anya miért csak a rossz jegyet veszi észre?"

Azért, mert nem kommunikálod felé elég hatékonyan, hogy jó jegyeid is vannak, és hogy azok mögött mennyi munka van. Szóval van még hova fejlődnöd kommunikációs szempontból.

tegnapelőtt 20:13
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Élvezed az áldozathibáztatást, 24-es? Kár!
tegnapelőtt 20:18
 26/27 anonim ***** válasza:
Csak válaszoltam egy kérdésre. :D
tegnapelőtt 20:29
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen értelmetlenül és kártékonyan válaszoltál a kérdésre! Egyáltalán nem azért nem vesz tudomást az anyja a jó jegyekről, mert a gyerek nem mondja neki. Hanem mert olyan a természete. Neked meg olyan a természeted, hogy még egyet rúgsz a földön fekvőbe. Aztán ha veled csinálja valaki ugyanezt, fel vagy háborodva.
tegnapelőtt 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!