Anya miért csak a rossz jegyet veszi észre?
A viszonyunk sosem volt igazi anya-lánya viszony. Szinte gyerek volt amikor szült, engem okolt minden bajáért, hogy tönkrement a fiatalsága, az élete, a teste, kimaradt dolgokból. Serdülőkoromban jött azzal a szöveggel, hogy ő ennyi idősen sokkal vékonyabb volt, mindig versenyeztette az annyi idős önmagát velem, persze a valóságot szereti ferdíteni. Egy idő után feladtam, hogy próbáljak megfelelni neki bármiben is, csak elfogadtam, hogy ő ilyen és kész. De még mindig próbálkozik a hülyeségekkel, pl. tavaly mozgással és kalóriaszámlálással formába hoztam magam (előtte sem voltam kövér), nemrég kérdezte, hogy hogyan sikerült. Aztán egyből odacsapott, hogy neki ennyi idősen nem kellett kalóriákat számolni, ehetett amennyit akart és akkor is jó alakja volt. Nyilván ez nem igaz, de ráhagytam, ha ettől jobban érzi magát...
Nyilván hiányzik az a bizalmas, gondoskodó kapcsolat, ami normál esetben egy anyával lenne, de ez nem olyan dolog, amin tudnék változtatni. Gyerekként/serdülőként, amikor a legnagyobb szükség lett volna tanácsokra, akkor bármit elmondtam neki, azt elpletykálta másoknak (családtagoknak, szomszédoknak, tanároknak, osztálytársak szüleinek...), pl. amikor elkezdtek érdekelni a fiúk és valaki megtetszett, vagy az első menstruáció. Emiatt sokszor kerültem kellemetlen helyzetbe. Közben folyamatosan a cuccaim között kutatott, szerinte csak "takarított", de nem lehetett elrejteni előle semmit, mert bárhol megtalálta. Persze tiltott mindentől és mindenkitől is, mert ha neki rossz volt ennyi idősen, akkor nekem is ez jusson. Sose mehettem el semmilyen programra a barátaimmal, mert mindenkiben talált valami olyat, ami neki nem tetszett (pl. megbízhatatlan, lusta, nem elég jó tanuló, hallott róla vmi pletykát, a szülők nem szimpik...), elmarta mellőlem akit csak tudott.
A bizonyítványra nem szólt semmit amikor lebukott, ignorálta a tényeket. Annyi, hogy utána már nem tudott ezzel is fölém kerekedni, de mindig talált mást helyette.
"Anya miért csak a rossz jegyet veszi észre?"
Azért, mert nem kommunikálod felé elég hatékonyan, hogy jó jegyeid is vannak, és hogy azok mögött mennyi munka van. Szóval van még hova fejlődnöd kommunikációs szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!