Hova vezethet elvált szülőknél, ha az egyik fél rendszeresen a másikat szidja a gyerekek előtt? Bővebben lent.
1 éve váltunk el, én kezdeményeztem a válást. Ezt a volt férjem nem tudja megemészteni, azt meg pláne nem, hogy hamar lett új párom is (nem terveztem, de így alakult), akivel a gyerekek is jóban vannak.
Az exem elég sokat iszik, és ilyenkor gyakran verbálisan bántja akit ér. Amíg házasok voltunk ezt szemtől-szemben tette felém, néha a lányunk felé. A válás óta én és az új párom lettünk a céltábla, és a gyerekeknek mondja a szidalmait.
2 hetente 4 napot vannak vele (13F és 15L). Csak érintőlegesen mesélnek az apás hétvégékről, de előfordult, hogy megkértek ne kérdezzek az apjukról, és ne beszéljek róla, inkább hagyjuk az "apa témát", épp elég nekik ott azt hallgatni, hogy folyton engem szid. Én kezdetektől nagyon odafigyelek, hogy ne beszéljek negatívan róla.
Most már egyáltalán nem kérdezek, ha akarnak beszélnek, de félek mi lesz ennek a következménye később? Lehet, hogy addig tömi a fejüket, amíg megutálnak? Hiszen egyik oldalról azt hallják, hogy gonosz vagyok, én meg nem teszek ez ellen semmit. Az adok-kapokba nem akarok belemenni. Kellene csinálnom valamit, vagy ekkora gyerekek már maguktól is átlátják a helyzetet?
Azt sikerült elérnem, hogy ne heti váltásban neveljük a gyerekeket, mert exemnek ez lett volna az elképzelése.
Egyébként 10 perc sétára lakunk egymástól, és nem ovisokról beszélünk, van telefonjuk, és tudják, hogy ha gond van bármikor hívhatnak, és megyek értük.
Apuka is megemberelte magát az elmúlt fél évben, és az ő hétvégéin nem részegedik le. A gyerekivel továbbra sem nagyon tud mit kezdeni önállóan, így mindig ott van egy barátja az ő hasonló korú fiával, így plusz felügyelet is mindig van.
A kevesebb pia ellenére engem továbbra sem kímél. Ha pár hétig nyugi is van, mindig kitalál valamit, ami miatt nekem eshet.
Ha veszélyeztetést látok, hallok természetesen azonnal ügyvédhez fordulok.
Jelenleg ott tartunk, hogy a gyerekeim szeretnének több időt tölteni az apjuknál. A volt férjem szerint azért, mert én elhanyagolom a őket amikor nálam vannak és már nem akarnak hazajönni hozzám.
Azt állítja folyton panaszkodnak rám, és rossz mentális állapotban vannak. Ezt részletesen ki is fejtette, azzal a felkiáltással, hogy nem mondhatom el a gyerekeknek, hogy beszéltünk. Ezt nem tartottam be, bár nem mondtam honnan, de elmondtam miket hallottam. Nem hülyék, tudják mi lehet a háttérben. Azt vettem le, hogy van valóság alapja, tényleg panaszkodnak rám, mert ez az elvárás ott. Azzal imponálnak apának ha engem és a páromat szidják.
Ennek ellenére a volt férjem nem akarja "elvenni" őket, már jól berendezkedett arra, hogy két hetente hétvégén mennek hozzá. Az iskolai, sport és művészeti programokban (szülőik, meccsek, fellépések) sem szeretne jobban részt venni. Jelenleg sehogy nem vesz részt. Anyagilag nem szeretne nagyobb részt vállalni, a gyerektartást fizeti.
Úgy érzem működik az ellenem hangolás. Eleinte annyira nem volt kapcsolat a gyerekeknek az apjukkal, hogy egyáltalán nem akartak láthatást. Most azt mondják összeszedte magát és többet akarnak vele lenni. Én még mindig nem vagyok ez ellen, bár a heti váltást épp azért, mert az apjuknak semmi rálátása a hétköznapjaikra nem szeretnék.
Nem világosítottam fel őket, hogy ezt ők szeretnék, apa nem. Kértem, hogy hívják többet, találkozzanak vele azon a héten, amikor nem vele vannak hétvégén, ne teljen el két hét, menjenek át bármikor.
Így viszont még több teret adok annak, hogy aláássa az én kapcsolatomat a gyerekeimmel. Nem tudom mit tehetnék.
Továbbra sem szeretném a exférjemet mocskolni, pedig tudnék negatívumokat felhozni. Nem értem ott miért én vagyok a téma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!