Anyám leszól a jövőbeli terveim miatt, és elbizonytalanodtam. Igaza van?
33 éves vagyok. 1 év múlva fogok vissza állni a munka világába.
És úgy döntöttem, hogy olyan munkát végeznék amit szerettem csinálni.
Pár évig dolgoztam kórházban segédápolóként és nagyon szerettem, hiányzik is. Viszont ebben szeretnék fejlődni, így jelentkezem diplomás ápoló képzésre az egyetemre.
Örömmel meséltem anyunak, hogy igen megvan, hogy mit szeretnék csinálni és nagyon izgatott vagyok miatta.
Közben akár már vissza is tudok menni dolgozni valamelyik osztályra.
Rögtön leszólt, hogy teljesen hülyeség amit csinálok. Ott leszek 37 évesen friss pályakezdő ápolóként, nulla tapasztalattal. És a velem egykorúak majd jól ki fognak nézni mert ők már majd több mint 10 éve benne vannak a szakmában, mindneki ki fog röhögni a hátam mögött, hogy középkorú nőként állok neki ilyennek.
Annyira le lombozott, teljesen elbizonytalanodtam. Ez tényleg így lehet? El vagyok ezzel késve, és így járnék?
Diplomás ápolóként 5-6 éve a munkatársam majdnem 600 Ft-ot keresett pótlékokkal és mindennel együtt max 1-2 nap túlórával.
A főnővér meg még többet.
Én segéd ápolóként, az alap kategóriában 250e Ft-ot kerestem akkor pótlékokkal, 0 nap túlórával.
Én szeptemberben kezdtem el új szakmát kitanulni, szintén olyat, ami teljes életforma váltás, műszakok, no hétvége, ünnepnap stb. A legidősebb csoporttársam 56 éves és azért jelentkezett, mert a lánya is ebben dolgozik és nagyon megtetszett neki, jól menő vállalkozást függesztett fel érte. Jó pár 50-hez közeli kezdő van még, harmincas meg rengeteg.
Semmivel sem vagy elkésve, nem mellesleg egy nagyon fontos, szép és biztos hivatást választottál, ápolókra mindig szükség lesz. És nem is gondolom, hogy teljesen kezdőnek számítanál, hiszen sokkal több mindent láttál segédként, mint az, aki az utcáról jelentkezik. Ha ugyanoda mész vissza és szerettél ott dolgozni, akkor feltételezem, hogy a társaság is jó volt, szerintem nagyon fognak örülni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!