Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne essen...

Mit tegyek, hogy ne essen rosszul?

Figyelt kérdés

Évek óta külön élek a szüleimtől, sajnos munkát váltottam, de kevesebbet keresek,mostanában anyagi gondjaim vannak( otthon nem tudják, nem szoktam panaszkodni, pénzt kérni meg főleg nem), tesóm ,a felesége és a gyerekük otthon laknak anyumékkal, rezsibe ,ételbe nem fizetnek semmit,vagyis semmibe nem fizetnek semmit,csak élősködnek, tesóm nem is dolgozik.

Anyumék semmit nem szólnak ezért, tehát eltűrik, hogy nem dolgoznak és nem is fizetnek semmibe.

Nekem ez rosszul esik és dühit!

Lehet sokan irigynek gondoltok, de nem annak nevezném, hanem én küszködök a megélhetésemért ,ők meg mindent megkapnak és semmit sem csinálnak érte :/

szept. 27. 23:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
70%
Semmit, majd ha anyukád nem lesz, akkor sírhatnak
szept. 27. 23:42
 2/19 anonim ***** válasza:
17%
Bocs, de ők kinyitották a szájukat, hogy szükségük van segítségre, míg neked fontosabb a büszkeséged és inkább eszel vajas kenyeret hónap végén. Ez nem a tesódék hibája. Neked is segítenének, ha szeretnéd , csak neked fontosabb az "én felnőtt vagyok és nem kell senkinek a támogatása" attitűd.
szept. 28. 00:08
 3/19 anonim ***** válasza:
40%

2#

Egy újabb papucsot látok

szept. 28. 00:51
 4/19 anonim ***** válasza:
92%

2#

Az, hogy ők odamentek lakni és nem csinálnak semmit az élősködés, nem segítségkérés

szept. 28. 01:35
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Hogy és miért segítsek valakinek, ha azt se tudom, hogy szüksége lenne rá?
szept. 28. 05:11
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
Egyrészt csak azon lehet élősködni, aki azt hagyja, másrészt meg ahogy az utolsó is irja: ha nem tud róla, hogy segítség kell, hogy segitene? De azon kívül, hogy a testvéredet kell szidni, van e valami más, amit szeretnél?
szept. 28. 07:30
 7/19 anonim ***** válasza:
0%

#2 Vagyok és nő. Hogy jön ide a papucsság?

A tesóéknak jelenleg szükségük van a szülői támogatásra,ezt meg is kapták, "igénybe is veszik".

A kérdező meg játsza a sikeres felnőttet, aki jobb a testvérénél, mert nem kér segítséget.

Kérdező, mégis mi "dühít"?

Szerintem ha jeleznéd a szüleidnek, hogy xarban vagy, neked ugyanúgy segítenének, szóval maximum magadra lehetsz dühös.

De ha az egód fontosabb, mint hogy eláruld, hogy most éppen rosszul állsz, akkor ne puffogj.

És nem a tesódék a hibásak.

szept. 28. 08:00
 8/19 A kérdező kommentje:
Tesomek évek óta el vannak tartva ,tesóm lássan 40 éves és nem.volt még munkahelye ,anyumék tudják mennyit keresek, kijött egy nekem drága számla , anyum mondta kérjem le törlesztésre. Tudják ,hogy mennyiből élek, de nem fogom felhívni, hogy anyu küldjél már 50000 ft-ot, mert igen szégyellem!
szept. 28. 09:31
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

Hát, ha ezt mondta rá anyukád, akkor már ők alig győzik a tesódékat támogatni. Ha neki nem lenne gond ez az összeg, már utalta volna neked egyből.

Így értem, hogy mi a gondod.

Te most megoldod, de ha anyudékkal lesz valami, az is a te gondod lesz, sőt megöröklöd a tehetetlen tesódat is.

Sajnállak. Törődj a magad sorsával és igyekezz tartalékolni.

Kéretlen tanács, de leírom: ha az embernek csökken a bevétele addig kell faragni a kiadási oldalt, amíg nem tud egy minimáli akár havi ötezres rendszeres tartalékolást kihozni. Ha a csökkentés nem megy tovább, akkor pedig mellékállás.

Remélem senki sem dohányzik nálatok, mert az érteletlen, de a függőség miatt mindent megelőző kiadás.

szept. 28. 12:10
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
# Értelmetlen
szept. 28. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!