Mit gondoltok azokról a szülőkről, akik azt a gyereküket pumpolják, aki nagyobb anyagi rászorulónak mutatja magát, miközben a józanul és racionálisan gazdálkodó gyermeküknek nem adnak semmit "nincs rá szükséged" címszóval?
De ha neked nincs is szukseged a segitsegre akkor mit cirkuszolsz ?
Anyagilag nekem sincs, testveremnek viszont nagyon is szuksege van ra.
Engem nem erdekel . Mert ha nekem is szuksegem lesz rajuk akkor rajtam is segiteni fognak.
1. A pumpol nem ezt jelenti - ahogy már sokan leírták.
2. a 9-nek igaza van.
3. Ugyanezt a kérdést feltehetnéd a szüleidnek is. (Gondolom, te vagy a józanul és racionálisan gazdálkodó gyermek.)
Ugyan ez a helyzet nàlunk is. Mi csendben törlesztgetjük a lakàshitelt, idèn nem is nyaraltunk, egy egy napra kiruccantunk esetleg kiràndulni.
A testvèremèk olyan èletszínvonalat tartanak fent, amit mi nem tudunk megengedni. Vagyis megtudnánk, csak másra tesszük félre a pénzt.
A gyereknek csak drága ruhákat vesznek, nyaralàsnàl nem nèzik, hogy mi mennyibe kerül, küldik mindig a kèpeket, hogy merre jàrnak, miket esznek. Szüleink pedig rendszeresen küldenek nekik 100-200 ezer forintot, mikor mennyit tudnak megspòrolni, azzal az indokkal, hogy nagyon sokba kerül nekik èlni, sok a kiadàsuk.
Közben nekem panaszkodnak, hogy mennyi mindent kellene otthon lecserèlni, vagy újítani.
Nem szòlhatok bele, azt csinàlnak a sajàt fizetésükkel, amit akarnak.
A tesóm nem szokta megkérdezni, hogy otthon milyen helyzetben vannak. Ritkán jön haza, hotelben száll meg, nem látja, hogy milyen helyzetben vannak szüleink. Mindig is szegények voltunk, kiélvezi, hogy kicsit feljebb jutott, csak azt nem látja be, hogy 30 felett még szüleink adogatják neki amit félre tudnak tenni, és még így is azt hallgatjuk amikor hazajön, hogy ott milyen nehéz, milyen sokba kerül minden.
Abban reménykedik, hogy nyer a lottón és akkor “elhúz” innen, és többet színét sem látjuk.
Nem fair de nem is olyan meglepő
Sok ilyen esett van.
Nekem nem a pénztárcámnak esne rosszul hogy nem kapok semmit míg a testvérem igen, hanem a lelkemnek. Ez annyira kivételezés. Szerencsére van olyan jó keresetem hogy nem kell a pénz otthonról, visszautasítanám ha felajánlanák de az hogy még felnőtkorban is menne így a kettős mérce, na az rosszul esne.
Mondjuk a nap végén nem igazán viselne meg mert hozzászoktam és van biztos anyagai életem de ha ez a kettő nem állna fent akkor az alap igazságtalan érzés mellé még párosulna egy két érzelem.
Itt tesód a kedvenc és te nem tudsz semmit tenni ez ellen
Bár az ilyen szülőt nem értem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!