Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell állandóan a hátam...

Miért kell állandóan a hátam mögött kibeszélni engem?

Figyelt kérdés

Ma volt egyetemen a beiratkozás, egy dolgot önmagam hibájából elrontottam és ideges lettem, mert majd jövő héten a fene se tudja hova kell benyújtani azt a papírt, amit elfelejtettem elvinni. Anyáméknak úgy esett ez le, mintha arra lennék mérges hogy a párom alszik (éjjeles műszakban melózik a héten) és hogy állítólag (amúgy nem) úgy volt hogy ma találkozom vele és ott is alszom. Apám pikkel a páromra azért mert elvállalja az éjjeles melókat, dehát a pénz az pénz. Anyám mondta biztos az egyetem miatt vagyok ideges, erre apám lehurrogta hogy "NEM MERT XY MÁR MEGINT ALSZIK!". És mindezt a fürdőben, ami 2 méterre van tőlem.

De mindig ezt csinálják, amikor nekem valami bajom van (legyen az menstruáció, méreg, bánat) az van hogy én csak duzzogok és be vagyok kattanva. De amikor ők eladják az utcát akkor meg meg se lehet mukkanni.

aug. 31. 13:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyudék még valamilyen szinten gyerekként kezelnek. Hogy biztos csak kis dolgok miatt lehetsz ideges. De amúgy mért nem mondod el apudnak az egyetemes dolgot?
aug. 31. 13:24
 2/20 A kérdező kommentje:

#1 neki is mondtam, ott volt amikor mondtam hogy elfejetettem a papírt lefénymásolni.

Amikor érettségi előtt voltam, akkor is kicsit ideges voltam és úristen világvége volt belőle itthon, hogy én hogy merek ideges lenni ebben a háztartásban.

Mi lesz velük a zh-knál? meg a félévi vizsgáknál? akkor meg elküldenek zártosztályra mert szétb4sz az ideg?

aug. 31. 13:30
 3/20 anonim ***** válasza:
74%

Figyelj, sok családban a gyerek nem lehet ideges, mert olyat normális gyerekek nem csinálnak, csak az idegbetegek, és azt kezelni kell.

Valóban, kisgyerektől én még nem láttam idegességet (egyszerűen azt se tudják, hogy mi az), csak az olyan kisgyereknél, akit komolyan bántottak, szorong. Emiatt ez komoly vészjelzésnek számít a gyerekeknél.

Na de nem a felnőttnél! S pontosan ebből látszik, hogy te még bőven gyerek vagy előttük, s mint olyan, komoly gondjaid se lehetnek.

Ez a magyarázata.

aug. 31. 14:27
 4/20 A kérdező kommentje:
#3 értem. pedig igazán hozzá kellene majd szokniuk hogy nem csak ők lehetnek idegesek. anyám be is szólt nekem mégis "mi a f4sz bajom van, minek vagyok ideges" és ezen jobban felidegesítettem magamat, mert ahelyett hogy azt mondanák hogy "jaj semmi probléma, megesik az emberrel hogy elfelejt valamit" azt mondogatják hogy biztos a dolgozó páromra vagyok mérges. hogyne.
aug. 31. 14:37
 5/20 A kérdező kommentje:
plusz idén még én szeretnék itthonról párommal összeköltözni (ő is otthon lakik még, idén érettségiztűünk) biztos az is még a bajuk. apám utóbbi 1 hónapban rászállt a páromra, pedig semmi rosszat nem tett azon kívül hogy dolgozik.
aug. 31. 14:38
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 35 vagyok, de anyám még mindig azt gondolja, hogy nekem semmi problémám nem lehet, az ő nyugdíjas problémái sokkal nagyobbak.
aug. 31. 14:52
 7/20 anonim ***** válasza:
26%
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a problémádat.
aug. 31. 17:05
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Elég gyerekesen viselkedsz. Egy felnőtt ember eleve fel sem tette volna a kérdést.
aug. 31. 19:20
 9/20 A kérdező kommentje:
#8 miert velem van a baj? ha egyszeruen nem tudnak elem allni es megkerdezni mi a baj akkor miert en vagyok a gyerekes?
aug. 31. 22:48
 10/20 anonim válasza:
Fölösleges ezen pörögni. 10 év múlva is ugyanígy fognak viselkedni, mert te a gyerekük leszel akkoris, hiába leszel már szülő, vagy dolgozó nő. Kb az összes szülő így viselkedik a gyerekével.
szept. 1. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!