Kinek váltak el a szülei? Milyen a mostoha anya/apa ha van?
Az enyém pokollá teszi az életem, sajnos turnom kell mivel a pénztárcám nem engedi hogy elkoltozzek egyelőre de próbálok minél kevesebbet otthon lenni.
Mást is van ilyen cipőben?
ez eleg sok mindenen mulik
en voltam mostoha anya es szörnyű volt azt megelni, hogy szerettem volna egy plusz es pozitiv felnőtt lenni a mostohagyerekem eleteben es ez nem.sikerult.
Azota eleg sokat olvastam, beszelgettem mostohaszulos csoportban ezekrol es szoval az a helyzet, hogy alapbol a mostohaszuloseget senki nem keri es senki nem szeretne edesszuloi helyet elrabolni a gyerek elol vagy barmit is raeroszakolni. Jobb helyeken a mostohaszulot bonusz anyanak vavy bonusz apanak tekintik. Viszont es itt szokott mindig a konfliktus kezdodni, hogy hiaba akar valaki jofej mostoha lenni, ha nem kapja meg az alap tiszteletet, az alap hetkoznapi kommunikaciot, es egy minimalis erdeklodest. Es ha egy haztartasban elnek (azaz nem.csak havi egyszer latja a mostohagyereket), akkor bizony ahazimunkaban is reszt kell vallalni.
Kis hazankban sajnos es roviden ez a felallas jellemzo:
valas
utana .indket de legalabb egyik szulo kigyot-bekat mond a masikra
sokaig nincs uj parkapcsolata az elvalt szulonek
kozben a.gyereket az elvalt anya/apa vagy mindketten maximalisan kompenzalni akarjak (buntudat miatt, hogy elvaltak),
eredmeny: elkenyeztetett vagy elhanyagolt vagy elkenyeztetve elhanyagolt gyerek, akinek a neveleserol elfeledkeznek vavy ido es energiahiany miatt nem tesznek eleget (csak egy pelda: elvalt gyereknek ha szerencseje van egyik szulonel se kell sose takaritania...)
majd ha hosszas ido utan uj no vagy uj ferfi jon a megszokott rendbe, akkor biztos, higy a "masik edesszulo" fog ra rosszat mondani, megjegyzest tenni
a gyerek kortol fuggetlenul utalatos lesz vagy egyszeruen ugy gondolja nincs koze es nem is lesz a mostohához (mert az neki senkije)
az uj "szulo" alias mostoha prpbal beleszolni a gyerek nevelesebe vagy elkezdene nevelni (mert hatalmas hianyossagojat fedez fel pl. gyerek koszonesre se meltatja, szobajat nem takaritja, koszban el, de persze a mostoha foztjet megeszi, a mostoha az edesszulot iigy vagy ugy termeszetben, anyagilag tamogatja (amit a gyerek eszr3 se vesz, nem ert vagy nem tud rola).
es hihetetlen idiota konfliktusok tudnak kialakulni.
na es persze a draga edeszulo se tudja normalisan kezelni a helyzetet, mert kb hatradol, hogy o kimaradjon a konfliktusbol vagy pechesen mindig a rossz oldalra all es valaki mindig megsertodik.
ritka hogy valaki jol csinalja
15 éves voltam. Apámnak lett új nője. Egy ideig tartottuk a kapcsolatot, aztán megszakadt, 4 éve nem beszéltünk.
Amúgy a nővel nincs különösen bajom, apámmal sosem volt túl szoros kapcsolatom, totál semleges személy a nője.
Egy irigy hüepitsa - röviden.
Amúgy csak az a baja velem, hogy létezem, szóval pontosan úgy is bánt velem, míg otthon éltem.
21 éves korom után elköltöztem végre, azóta nem beszéltem vele, de nem is érdekel, mi van vele. Felőlem a pacskert feldobhatja, sem izgat.
"a mostohaszuloseget senki nem keri"
Dehogynem. Az, aki olyannal áll össze, akinek már van gyereke. Egyértelműen ő kéri, ő vállalja, senki se erőszakolja rá, nincs senki más, akire mutogathatna, csakis az ő felelőssége, hogy igent mond-e egy ilyen partnernek vagy nem (akár házasságról, akár együttélésről, vagy akár csak együtt járásról van szó).
"Kis hazankban sajnos es roviden ez a felallas jellemzo"
Ez egyáltalán nem országfüggő, az emberi psziché mindenütt ugyanúgy működik.
"na es persze a draga edeszulo se tudja normalisan kezelni a helyzetet, mert kb hatradol, hogy o kimaradjon a konfliktusbol vagy pechesen mindig a rossz oldalra all es valaki mindig megsertodik"
Egy ilyen alakkal meg végképp nem szabad összeállni - a gyerek meglététől teljesen függetlenül sem. Aki nem kezeli normálisan a konfliktushelyzeteket, aki csak megúszni akarja őket, vagyis kimaradni belőlük, stb., az miért jön szóba egyáltalán? Hogy púp legyen a hátunkon?
Előbb meg kell ismerni azt, akivel összeállni készülünk, ennyi a titok mindenféle kapcsolatban - az olyanban is, ahol van gyerek, meg az olyanban is, ahol nincs. Eleve azért fut ki annyi kapcsolat a válásra, mert ezt a részét nagyon sokan elbénázzák, mert csak az érdekli őket, hogy mikor lehet már ágyba ugrani. Aztán ha az összejön, akkor azt nagyon jól hajlandóak begyakorolni is, a szexet - de az kevés a hosszú távú boldogsághoz.
Sok szerencsétlen gyerek meg szív...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!