Mit tegyek, ha apukám azt mondta, hogy mások pénzén élősködöm?
Esetleg ha van olyan munka a ház körül, amit szívesen megcsinálsz, akkor beszéld meg a szüleiddel, hogy ezután ezt szívesen elvégzed, hogy levegyél a vállukról egy kis terhet. És ezt építsd be a napirendedbe.
Az előzményeket nem ismerem, szóval nem ítélkezem, de apukádtól ez egy igazságtalan és durva megfogalmazás volt, ez biztos. De ennek oka biztosan nem egyedül te vagy, hanem hozzá adódnak egyéb gondok, munkahelyi vagy egészségügyi, vagy bármi.
Mit tegyél? Állj a saját lábadra, ne nekik kelljen eltartani és kész.
Nyilván nem holnap fog megvalósulni, de lehet tudatosan ezen dolgozni már most.
Az apának el KELL tartani a kiskorú gyereket, jogi kötelessege mint szülő. Ha ez ennyire nehezére megy akkor nem kellett volna gyereket vállalni.
Nehogy már egy 16 éves kezelje az apja felelőttlensegét.
Én 20l vagyok van egy nővérem 5 évvel idősebb nálam.
Anno mikor még a szüleimnél éltem akkor én voltam a szar mindenbe, pedig én sem az a rinyálós személység vagyok, középpontba se szerettem sohasem lenni, mikor be töltöttem a 18at, muszály volt elkezdenem dolgozni (szüleim mondták hogy már nagykorú vagyok szóval menjek mert csak a gond van velem. Így is tettem, egyik baránőmékhez költöztem ameddig össze nem szedem magam amyagilag, hogy el tudjam magam anyagilag tartani. Ellenben a nővèrem még mingig "otthon" él és nem is dolgozik és ő mégsem "teher"...na mind1 is már.. ez az én életem és megpróbálok átlépni a szar multamon..
Kedves kérdező, remélem nem fogsz úgy járni ahogyan én jártam, sok sikert neked és mindenkinek a jövőben
Amúgy tudod ki az élősködő?
Aki gyereket csinál, felveszi a csokot, babavárót, mindenvárót, és az adófizetők pénzén játssza a királyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!