Mennyire sértő a gyereknek, ha az egyik szülő ilyet mond?
"Ha más nőtől lettek volna gyerekeim, akkor nem ilyen gyerekek lettek volna belőle."
Ezzel az anyát sérti vagy a gyereket?
Mindkettőt.
Mondjuk tényleg elég agyhalott lehetsz, ha nem tudod ez a kijelentés kire nézve sértő és mennyire.
Az, hogy valaki hogyan fejezi ki magát, a saját személyiségéből ered.
Vannak, akik nem is tudják kifejezni, amit mondani akarnak.
Apám szerint Anyám és az egész családja buta, problémás.
A három gyereke közül szerinte én hasonlítok rá legjobban, de csak 80%-ban, tehát anyámból is van bennem.
Nyilván nem lehetek teljesen senki másolata, hanem két ember génjeiből lettem az, aki.
A két testvérem anyámra hasonlít jobban, az ő értékelése szerint.
Amikor ezt mondta nekem, anyámat akarta sérteni elsősorban, de ez a gyerekeire sem pozitív.
Amúgy ő sem tökéletes, söt, ő is, és a családjában is van mentális betegség, szorongás.
Én szociális fóbiás vagyok, a bajaim jelentős részét szerintem tőle örököltem, de ezt így sosem hánytam a szemére.
Illetve eléggé befolyásolható, ezért is kerültek össze, mert felnőttként mikor megkérdeztem mi a jó ég oka volt annak, hogy ők összeházasodtak, a válasza mindig ez volt.
"Jött, utánam, addig járt a nyakamra"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!