Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom gyerekei soha nem...

Párom gyerekei soha nem fognak elfogadni?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve vagyok együtt a párommal. Neki előző házasságból van 2 gyereke, nem kicsik már, 16 és 18 évesek.

Kb 2 éve váltak el, nem harmadik fél miatt, egyszerűen csak nem működött.

Anyukának a válás után 1 hónapra lett új párja, akit a gyerekek nem szerettek, mindent idejüket a páromnál töltötték, nem voltak hajlandók hazamenni. Amikor a párom elmondta a gyerekeknek hogy én vagyok neki, azon is kiborultak, azóta sem voltak hajlandók a gyerekek velem találkozni, de ugyanúgy nagyrészt a páromnál vannak. (Párom hozzám szokott átjönni mert ugye a gyerekek hallani sem akarnak a létezésemről)

Párom mondta már nekik, hogy tudja hogy idő kell stb, de nem mehet ez így örökre, előbb utóbb el kell fogadniuk, hogy vagyok.

Na időközben anyuka új párja belopta magát a gyerekek szívébe, 2 hetes tengerparti nyaralással, új telefonnal, pesti albérlettel koli helyett (ott fog tanulni a nagyobbik gyerek ősztől) stb.. a gyerekek most teljesen visszacuccoltak az anyjukhoz meg a barátjához, jó ha heti 1x felhívják az apjukat (aki eddig is meg most is minden bulizásukat, szórakozásukat, sulikat finanszírozta, vitte őket mindenhova, főzött mosott rájuk stb)

Arra hivatkoznak hogy jaj mert kiderült anyuka párja milyen jófej, rám meg nem kíváncsiak.. nem is ismernek.. szomorú vagyok mert a páromnak is rosszul esik, de nem tudom mit tehetnék ha a gyerekek nem is hajlandók nyitni felém. Nem akarok sem az anyjuk lenni se nevelni őket, nem kell nagy erőltetett “családi” programokat csinálnunk négyesben, de azért ez így nem állapot.. nem tudom mit tehetnék

júl. 28. 08:50
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Te semmit. Apukának úgy is kell viselkednie, mint egy felnőtt, és nem szimpátiaversenyt játszani, hanem a sarkára állni, és azt sem hagyni, hogy őt vagy "kihasználják" vagy eldobják, ahogy éppen megfelel.

1-2 év és azt is lehet mondani, ha nem tetszik a rendszer, akkor ott az ajtó, többé nem kell bejönni rajta.

(Olyan elpofátlanodott "gyerekeket" is láttam már, ahol reggelente megkérdezték a szülőket, mi lesz az ebéd, és oda mentek, ahol épp kedvükre valóbb volt a kaja:( )

júl. 28. 08:57
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Ha te vásárolnál nekik, te is azonnal belopnád magad a szívükbe. Le kell őket kakkantani, erdekember mindkettő. Ennyi
júl. 28. 09:20
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Semmi gond nincs a gyerekekkel. Itt két érzelmileg éretlen és eszközhiányos felnőtt vállalt gyerekeket. A párod és az exe.

Nem tudtak nevelni.

Semmit nem tudsz tenni, nem is kell. Egyszerűen nem a neked való emberrel vagy együtt. Nehéz, és fájdalmas, de ez így van. Nem lesztek együtt sokáig.

júl. 28. 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
40%
Ne aggódj, egyszer sajnos mindenképp megkedvelnek, mert az örökségükkel nem fognak játszadozni.
júl. 28. 10:02
 5/9 anonim ***** válasza:
97%

A két gyerek érdekember, most azért jófej anyu új pasija, mert... Ez miért érdekel téged? Akkor éljenek ott, az ő dolguk.

Én nem görcsölnék két nagyra nőtt ovis viselkedésén.

júl. 28. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A pasi megvette őket kilóra...ami kb addig fog tartani, ameddig a pénztárca enged. Örülj neki, hogy lekoptak az apjukról, és békénhagynak titeket.Miért kergetnéd a szeretetüket, meg a kedvelésüket? Az apjuk párja vagy, egy vadidegen nekik, nem kell, hogy szeressenek, vagy kedveljenek. Legyenek tisztelettel irányodba, ahogy te is irányukba, és kész.
júl. 29. 15:51
 7/9 anonim ***** válasza:
7%

A helyzet, amit leírtál, valóban nagyon összetett és érzelmileg megterhelő lehet mind számodra, mind a párod számára. Fontos megérteni, hogy a gyerekek reakciói részben a válás következményei, és lehet, hogy időre van szükségük, hogy elfogadják az új helyzetet. Néhány ötlet és tanács, ami segíthet ebben a helyzetben:

1. **Légy türelmes:** A gyerekeknek időre van szükségük ahhoz, hogy megszokják a változásokat. A te és a párod kapcsolatának fejlődése időbe telik, és ugyanez igaz a gyerekek hozzád való viszonyulására is.

2. **Légy nyitott és megértő:** Próbálj empátiával viszonyulni a gyerekek érzéseihez. Nekik is nehéz lehet a válás és az új helyzet elfogadása. Mutasd ki, hogy megérted az ő nézőpontjukat és érzéseiket.

3. **Kommunikáció:** Beszéljetek a pároddal arról, hogy hogyan lehetne segíteni a gyerekeknek abban, hogy megismerjenek téged. Lehet, hogy egy közös beszélgetés vagy kisebb lépések segíthetnek a kapcsolat kialakításában.

4. **Közös programok:** Amennyiben a gyerekek hajlandóak, próbáljatok meg kisebb közös programokat szervezni. Ez lehet egy rövid kirándulás, közös étkezés vagy akár egy közös hobbi felfedezése.

5. Tartsd tiszteletben az érzéseiket: Fontos, hogy ne erőltes

aug. 1. 07:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Most komolyan az ai tanácsait másolgatod be ide? Ez de szánalmas. 😂
aug. 1. 08:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Azt hittem, hogy nem jönnek rá 🤣
aug. 1. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!