Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érik meg? Velem van...

Miért nem érik meg? Velem van a gond?

Figyelt kérdés

A 20as éveim közepén járok és már tiniként is elmondtam a szüleimnek, hogy én nem akarok gyereket. Valószínű amúgy képtelen is vagyok rá, mert kb 8 éve folyamatosan szedem a fogamzásgátlót hormonproblémák és nagyon erős és hosszú ideig tartó menstruációk miatt. Erről nem beszéltem az orvosommal de szerintem az a tény, hogy tiniként kellett elkezdenem fogamzásgátlót szedni, amikor a test a legjobban változik, az nagyban befolyásolhatja, hogy egyálltalán képés lennék e gyermeket szülni.

A rokonaim viszont szinte minden családi összejövetel alkalmával szóba hozzák, hogy én mikor akarok gyereket. Tegyük hozzá, hogy párkapcsolatom sincsen egy jó ideje, szóval nincs kitől.

De volt olyan rokonom, aki győzködött róla, hogy próbáljam meg a lombikot, vagy a béranyaságot.

Ez már nekem kellemetlen. Olyan sok hely felől hallom azt, hogy miért jó a gyerek, hogy néha úgy érzem velem van a baj. Hogy én gondolom rosszul.

A jelenlegi helyzetemben egy albérletet bérlek és a fizetésemből éppen kijövök hónap végén, ha gyermemet vállalnék, nem tudnám megadni neki a minimumot sem.

Nektek erről mi a véleményetek?

júl. 19. 23:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem is szeretnél

2. Nincs kitől

3. Béranyaság nincs Magyarországon

4. Az anyagiak ezt nem teszik lehetővé

Ha csak ezeket elmondod nekik egy jó darabig nem hozzák szóba...max kérdezgetik, hogy van e már valakid...Mert az kapásból megoldaná a 2,3,4 problémát.

júl. 20. 10:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
11-es voltam...valószínűleg, ha ezután is folytatnák én olyan ideges lennék, hogy haza is mennék, mielőtt valakit megbántanék a szavaimmal...
júl. 20. 10:06
 13/24 anonim ***** válasza:
70%
Én benyögném hogy terhes vagyok csak nem akartam még elmondani. Nem tudom ki az apja mert egy buliban a mosdóban történt az aktus. Majd mosolyogva megkérdezném hogy érdeklik-e őket további részletek. Ha igen akkor szemrebbenés nélkül mesélnék tovább mindenféle rendkívül undi részletet. Hátha akkor végre leszállnak a témáról. 😅
júl. 20. 10:38
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki a banyasággal jött neki az végig is hallgatná...XD mindegy honnan van a gyerek a lényeg, hogy van
júl. 20. 10:49
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, ti már csak azért hívtok engem, hogy minden egyes alkalommal kellemetlenkedjetek? Akkor innentől nem jövök. Hülyeségeket anélkül is tudtok beszélni, hogy én hallgatnám.

Miért nem mersz szólni, hogy hagyják ezt abba? Félsz, hogy kiközösítenek? Hiszen pont azt teszik most is. Kellemetlenkedhet veled bárki és eszében sincs senkinek kiállni érted, azért, hogy hagyjanak már békén.

júl. 20. 12:01
 16/24 A kérdező kommentje:
Volt már, hogy kertem, volt már hogy nem mentem el, de egyszerűen nem értik meg. Teljesen meg nem távolodhatok el tőlük, mert rokonok.
júl. 20. 13:30
 17/24 anonim ***** válasza:
56%
Az mondjuk igaz, borzasztó lenne eltávolodni olyan emberektől akik bántanak. Akkor simán mosolyogni kell elvégre rokonok. Ez téged kötelez.
júl. 20. 14:06
 18/24 anonim ***** válasza:
Mit szoktál válaszolni, ha kerdezgetnek?
júl. 20. 14:08
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek semmilyen szempontból nem éri meg, ha nem vágysz rá tiszta szívedből. Sokb kerül, a szülésben tönkreteheti a tested, mindenféle problémákat okozva. (Persze ezeket nem hangoztatja senki, hogy miket okozhat, meg sokan le is tagadják, hogy pl aranyerüklett, vizeletszivárgásuk stb) Sokat sírnak, cserélgetheted a pelenkákat, nem alszol évekig, később a jó nevelés ellenére is aggódhadsz érte, hogy nehogy rossz társaságba keverednek, terhes legyen fiatalon vagy drogos stb.

Aki gyerekre vágyik, az mindezeket is vállalja érte. Persze sokan meg bele sem gondolnak,hogy az anyaság nem csak egy rózsaszín ködös álom, hanem egy életre szóló lemondás és áldozat. Nem való mindenkinek és semmi baj azzal, ha valaki nem akar gyereket. Azzal van gond, ha valaki bevállalja és utána nem törődik megfelelően a gyerekkel.

júl. 20. 14:11
 20/24 anonim ***** válasza:
31%

"Tényleg tanácsolta az egyik rokonom a lombikot, annak ellenére, hogy tudja, hogy most nem élek senkivel."

Igen? És miből lesz embrió, ha nincs hozzá férfi te igenokos? Béranyaság sincs az országban. Ilyeneket senki nem tanácsol! Te biztos nem vagy nő ha ennyire nem vagy otthon a témában..

júl. 20. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!