Mi lehet az oka, hogy teljesen kifordulok magamból anyukám mellett?
Én az apámmal érzek így. És igen, szerintem is ez megfelelési kényszer. Szívem szerint én már nem is állnék szóba az apámmal, csak ugye anyukám miatt ez nem kivitelezhető, aki ráadásul fekvőbeteg, így még a közeg is olyan, hogy apám mindig ott van. Bőven nem tini vagyok én sem.
Nekem ilyenkor azt is néznem kell, hogy hogyan szólok neki vissza, mert ő sajnos bosszút áll anyukámon. No, nem fizikálisan, hanem verbálisan. Egy fekvőbetegnek aztán az kb olyan mintha fizikailag bántaná valaki. Nem egyszerű ez sajnos. :(
Nem váltál le érzelmileg, gyerekszerepbe tolod magad, amikor vele vagy.
Vszeg ő is olyan, mint az enyém, hogy csak az a jó, amit ő csinál, kritizál, önbizalomromboló és sorolhatnám.
Elköltöztem, pszichológus!!!!!, és azóta jó magasról szrom le. Amint elkezd pattogni vagy okoskodni, felállok és hazajövök.
Nem kell a jótanácsokat sem megfogadni. Nem kell SEMMIT megfogadni, egyszerűen közölni vele, hogy vagy felnőttként kezel - ergo nem kritizál és szól bele az életedbe - vagy nem kommunikáltok.
Nekem megvolt a próbálkozás, hogy leállítsam, nem is egy, ami aztán addig fajult, hogy most már tízéve nem beszélek vele. Nem érdekel, telefonszám-csere, nem tudja, hol lakok és talán négyszer láttam tízév alatt.
Nem én akartam ezt, de amikor nem ért a szép szóból és a kevésbé szép szóból, akkor így járt.
Az én életem 99% stresszmentesebb lett, hogy anyám nem a része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!