Szerintetek mi baja lehet az apámnak?
Sziasztok!
Próbálom megfejteni az apámat, de már a saját érdekekből nem tartom vele a kapcsolatot.
Segítséget nem fogad el, de lehet egy terápia hasznára válna, de ő már idősebb, szerintem nem hisz a pszichológiában.
Alkoholista, ez fix. Sosem vert meg, ő máshogy bánt, szavakkal. Sokszor volt agresszív, főleg ittasan, olyankor bármi ki tudta hozni a sodrából, akkor ordított velem, agresszív volt, tárgyakat, berendezéseket zúzott szét. Sokszor úgy ordított velem, hogy szinte az arcában éreztem a leheletét, féltem tőle és mindig olyan bántó, gusztustalan dolgokat mondott nekem/rám, amit évek óta cipelek magammal.
Mindig mindennek úgy kellett történnie, ahogy ő akarta és mindenben neki volt igaza, még ha nem is. Korlátozott és beleszólt az életembe, felülbírálta a döntéseimet, mindig olyanokat mondott, hogy nem fogom semmire se vinni, rombolta az önértékelésemet, már a végén majdnem elhittem, hogy nélküle senki vagyok. Ő egyedül él, de nagyon rossz a természete.
Szerintetek mik lehetnek ezeknek a viselkedéseknek az okai? Baj, ha nem tartom vele a kapcsolatot? Több lehetőséget is kapott, de nagyon mérgező és egy csomó jelenkori személyiségbeli problémát, deformitást hozzá, a múltbeli történtekhez vezetem vissza, amiket mondott, amiket láttam tőle.
Az a baja hogy egy kimondottan bántalmazó szülő.
"Szerintetek mik lehetnek ezeknek a viselkedéseknek az okai?"
Valőszinüleg gyerekkorában őt is leépítették a szülei, nem kapott szeretettet csak sz@rt és így ő is csak sz@rt tud adni.
"Baj, ha nem tartom vele a kapcsolatot?"
Nem. A lelki egészséghez a mérgező emberekkel való kapcsolatott meg kell szüntetni. Mivel ő nem fog megváltozni, ezért a kapcsolatmegszakítás az egyetlen mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!