Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem lehet ezt elfogadni?

Miért nem lehet ezt elfogadni?

Figyelt kérdés

Nevelőapám szülei egy otthonban éltek. Papa itt is halt meg, mamát viszont kiszedték anyáék az otthonból, mert nagyon rosszul bántak vele.

Az otthon tartásdíj fejében a házukat magára iratta. Viszont hogy a mama ki lett véve az otthonból, nevelőapám nem tudott megegyezni az otthonnal, bírósági ügy lett belőle.

Rá 5 évre, gyedem után munkát kerestem. Ebben az otthonban találtam is. Nem álmaim munkája, de helyileg is nagyon jó és időbeosztásban is számomra a gyerekek miatt.

De fél éve, mióta itt dolgozom, nevelőapám és anyám nem tudja ezt megemészteni. Cikiznek vele (még mindig a hugyoaok közt vagy? pl...)

illetve nevelőapám folyamat küldi az álláshírdetéseket, keressek mást.

Mondtam nekik, "kedvesek", hogy gondolnak rám, de ez had legyem már az én döntésem.

Diákként is mikor dolgoztam, ott is mindig belekötöttek, hogy miért ott dolgozom ahol...

A kapcsolatot amúgy semmiképp nem szakítanám meg velük, ha valaki ebbe kezdene bele, mivel ezen a területen kívül nincs nézeteltérés. Illetve a gyerekek felügyelete is hatalmas segítség nekünk, mert pl fizetett segítség nem férne bele. A gyerekeinket nagyon szeretik.

júl. 15. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
41%

"A kapcsolatot amúgy semmiképp nem szakítanám meg velük, ha valaki ebbe kezdene bele, mivel ezen a területen kívül nincs nézeteltérés."

Akkor mi a kérdés?

Mert ez már pszichoterápia. Te sajnos nem látod.

júl. 15. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Akkor mi a probléma? Nincs a földön olyan ember aki száz százalékig a te elvárásaid szerint viselkedik. Van ezer jó tulajdonságuk meg egy rossz. Nem értem a fókuszodat.
júl. 15. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Majd megszokják, megunják a megjegyzéseket.

Mondd el nekik, hogy neked most ez a munka az ideális az időbeosztás miatt és maradsz, amíg a gyerekek kicsit, úgyhogy feleslegesen küldenek mást.

júl. 15. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:
14%

Hat, ha neked van gusztusod odamenni ezek után, akkor ennyi is vagy. 🤣

((Szegény pontszázalékom 😭😭😭))

júl. 15. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Ha kell a segítségük, akkor ülj le velük és őszintén mondd el nekik, hogy mit gondolsz.

Amúgy marha kedves lehet anyád is, hogy a saját anyósát-apósát lehugyosozza, meg a nevelőapád is nagy véleménnyel van a saját szüleiről. Esetleg ezt is meg lehet nekik említeni.

júl. 15. 13:56
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem te valamit félreértettél...
júl. 15. 14:11
 7/7 anonim ***** válasza:
86%
Abban az idősek otthonában dolgozik a kérdező, ahol a nagyszülők voltak. A szülők meg az ottaniakat hugyosozzák. Kvázi azt sugallva, hogy szegény tata is az volt, míg élt.
júl. 15. 14:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!