Jogom van tudni, hogy a szüleim milyen mentális betegségbe szenvednek?
18 éven felüli cselekvőképes személy maga dönti el, kivel osztja meg az egészségügyi információit. Ha a szüleid ebbe a kategóriába esnek, akkor nincs alapértelmezett jogod tudni, ők döntik el, hogy elárulják-e vagy sem.
Ha a szüleid a betegségeik miatt nem cselekvőképesek és te vagy a gyámjuk, akkor nyilván jogod van, sőt a velük foglalkozó orvosok kifejezetten csak neked fogják elmondani ezeket az infókat.
Én így tudom, de én nem vagyok jogász, de eü dolgozó, csak volt már gyámság alatt álló rokonom.
Jogod van tudni, mivel te is örökölheted es érintett vagy, főleg ha egy háztartásban is éltek!
Nem értem minek a nagy titkolózás!
EZ kb. olyan, hogy a tanár nem tudja, hogy egy tanulónak félig bénák a kezei, és ezért őrjöng, mert nem tudja megtanítani írni. Épp ezért jó mindent eltitkolni, és még a fantasztikus joggal is jól alátámasztani.
Ennyivel a rendőrnek meg ne legyen jogi értelemben joga tudni, hogy az autóvezetó éppen vak. Csak ennyi a logika a fantasztikus jogban, és mindent meg lehet magyarázni, a hülyeséget is. Büszkék lehetne erre a jogalkotók, majd nekik kellene mentális betegek között élniük, hogy nem tudnak a betegségükről semmit, biztos rögtön átírnák a jogot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!