Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogom van tudni, hogy a...

Jogom van tudni, hogy a szüleim milyen mentális betegségbe szenvednek?

Figyelt kérdés

júl. 6. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%
Nincs
júl. 6. 16:40
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Nincs. Az orvost titoktartás köti, a szüleidnél meg csak rajtuk múlik, hogy elmondják-e, de jogilag simán megtehetik, hogy nem
júl. 6. 16:43
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
Ez azért így eléggé logikátlan, mert ha a kérdező tudná, hogy pl. skizofrének, akkor utánanézna, hogy az mivel jár, és megértőbb lenne velük szemben olyan dolgokban, amiről nem tehetnek. De ha nem tudja, hogy az a betegség része-e vagy nem. azt se tudja, hogyan viselkedjen velük.
júl. 6. 16:58
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Jogilag semmi nem kötelezi őket, hogy elmondják neked, de elég nyomorék az, aki eltitkolja a saját gyerekei elől a mentális betegségeit.
júl. 6. 17:00
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem igen. Lehet,öröklődő és akkor nem mindegy gyerekvállalásnál.
júl. 6. 17:10
 6/15 anonim ***** válasza:
61%

18 éven felüli cselekvőképes személy maga dönti el, kivel osztja meg az egészségügyi információit. Ha a szüleid ebbe a kategóriába esnek, akkor nincs alapértelmezett jogod tudni, ők döntik el, hogy elárulják-e vagy sem.

Ha a szüleid a betegségeik miatt nem cselekvőképesek és te vagy a gyámjuk, akkor nyilván jogod van, sőt a velük foglalkozó orvosok kifejezetten csak neked fogják elmondani ezeket az infókat.

Én így tudom, de én nem vagyok jogász, de eü dolgozó, csak volt már gyámság alatt álló rokonom.

júl. 6. 17:18
 7/15 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos joga van eltitkolni, de erkölcsileg kifogásolható, pláne ha örökletes a dolog.
júl. 6. 17:25
 8/15 anonim ***** válasza:
60%

Jogod van tudni, mivel te is örökölheted es érintett vagy, főleg ha egy háztartásban is éltek!

Nem értem minek a nagy titkolózás!

júl. 6. 18:51
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
Jogi értelemben nincs jogod tudni.
júl. 6. 20:57
 10/15 anonim ***** válasza:
70%

EZ kb. olyan, hogy a tanár nem tudja, hogy egy tanulónak félig bénák a kezei, és ezért őrjöng, mert nem tudja megtanítani írni. Épp ezért jó mindent eltitkolni, és még a fantasztikus joggal is jól alátámasztani.

Ennyivel a rendőrnek meg ne legyen jogi értelemben joga tudni, hogy az autóvezetó éppen vak. Csak ennyi a logika a fantasztikus jogban, és mindent meg lehet magyarázni, a hülyeséget is. Büszkék lehetne erre a jogalkotók, majd nekik kellene mentális betegek között élniük, hogy nem tudnak a betegségükről semmit, biztos rögtön átírnák a jogot.

júl. 6. 21:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!