Ha egy szülő sokszor türelmetlen a gyerekével, rajta vezeti le a feszültséget utána bocsánatot kér, majd újra elköveti a hibát ez miért van? Nem lehetne ezen valahogy változtatni?
Mert ő ilyen.
Így nőttem fel, állandóan ment hol a lebszás, kiabálás, majd a bocsi, gondoskodás, így szeretlek, stb. ergo folyamatos érzelmi bizonytalanságban éltem.
Sohasem tudtam, hogy ma épp kiabálni fog, vagy szeretni.
22 évesen elköltöztem otthonról, azóta sem járok haza és nem érdekel, mi van anyámmal.
Ő állandóan türelmetlen volt, én pedig minden percben szorongtam, hogy na, ma vajon kapok a semmiért, vagy normálisan viselkedik velem. Egy kisgyereknek remek így élnie, mert ez a viselkedés végigkísérte az életemet, nem az, hogy "kamaszként trehány vagyok, azért veszekszik". Hogyne.
16-os, nem kell gyereket csinálni, hogyha nem tudod nevelni, vagy csak idegebeteg módjára megy.
Érdekes, apám sohasem viselkedett állatként, nem kiabált, és meg sem pofozott vagy ütött, pedig neki is első gyereke voltam, mint anyámnak.
Ő mégis türelmes férfi, nem egy türelmetlen pi...a, mint anyám.
23
Nem ismerem a hátteredet, de egy átlag családban anya marad otthon a gyerekkel 2-3 éves koráig. O végez kb minden házimunkát, ő kel a gyerekhez, ő marad vele otthon, ha beteg, ő ápolja. Később ugyanezt csinálja munka mellett. Apu max játszik a gyerekkel munka után. Így nem nehéz nyugodtnak lenni és nem kell csodálkozni, ha anyu nem az
26
Mert az allamigondozas/neveloszulo az jobb, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!