Hogyan lehet az édesanyám elvesztését feldolgozni?
Szia! Részvétem a veszteséged miatt!
Nekem az a véleményem, hogy ezt egy picit túltolod. A gyász egy folyamat, meg kell élni. 1 hónap az nagyon rövid idő, a temetés is nagyjából 2 hete lehetett, Te pedig a pszichológus segítségével sietteted ezt a folyamatot, amivel tovább gerjeszted magad.
Nyugodj le, éld át a gyászt és egy idő után rendeződni fog. Nem kell ennyire félni az érzésektől, hogy azonnal pszichológushoz fordulsz egy természetes folyamat miatt.
Őszinte részvétem! Sem pszichológus, de még semmilyen mágus vagy varázsló sem képes feltámasztani a halottakat. Ez utoljára Jázus Krisztusnak sikerült, de ez is csak legenda!
Szóval a pszichológusnak nem az a feladata, hogy halottakat támasszon fel, hanem az, hogy segítsen elviselhetővé tenni a gyászt. Lehet, hogy nem a megfelelő embernél voltál. A gyász sajnos része az életünknek, az nem mindegy, hogy miként éljük meg. Aki nagyon elfojtja, annál elhúzódó, hosszú folyamat lesz. Aki nagyon teátrálisan éli meg, (hangos zokogás, ájulás, stb) az meg kiég. A gyász feldolgozása nem egyforma mindenkinél. SZemélyiségfüggő. Neked olyan pszichológus kellene, aki ezen átsegít empátiával, szeretettel.
Attól még hogy azt mondogatjuk, hogy az élet rendje, attól még nagyon nehéz (nem mondom, hogy feldolgozni) megélni a gyászt.
Jó lenne, ha hasonló helyzetben levők, akik nagy fájdalommal élik meg, tudnának egymással beszélgetni, úgy érzem, sok mindent lehet, édesanyánkról, ha sokat beszélünk, az olyan, mintha újra velünk lenne.
Én szeretnék, de nem találok ehhez társat.
Aki hasonló helyzetben van, kérem, írjon
50f
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!