Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg a szüleim szégyene...

Tényleg a szüleim szégyene hogy 35m2 lakásban élünk 4-en?

Figyelt kérdés

A szüleim alszanak a galérián, én és a testvérem a nappaliban én a kanapén a testvéremnek meg van egy matrac amit a konyhapadlón rakunk le este mert csak ott fér el. Vidékről jöttünk Pestre mert örökölte ezt a lakást anyukám.

Csúfolnak miatta, azt mondják úgy élünk mint a patkányok.

2024. jún. 25. 14:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

50 es 1,5 szobás, nappali nélküli lakásban laktam a lányommal ameddig kisebb volt de maga volt a szenvedés néha...

El sem tudom képzelni a helyzeteteket. Ekkora lakásban ha 4-en laktok akkor a ruháitokon kívül semmi személyes dolgotok nincs?! Ez szörnyű. Le lehet pontozni de akkor sem normális.

Amint lenne lehetőségem lépnék le.

Most 2 felnőtt 2 gyerek lakunk 90 nm-en, pont elég de egy plusz húsz nm-en már azt mondanám hogy kényelmesen vagyunk

2024. jún. 25. 15:29
 12/23 anonim ***** válasza:
68%
Nem szégyen, de nem volt jó ötlet ilyen körülmények közé 2 gyereket vállalniuk. Nem értem, hogy gondolták ezt. Mert még 1 gyerek az elmegy, ha nagyon akarják, de minek kellett 2? Gondolom másra se nagyon van pénz, ruha, új cipő, normális táplálkozás stb
2024. jún. 25. 15:33
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Nagyon nem szép dolog, hogy csúfolnak miatta, de nem lett volna jobb ötlet vidéken maradni? Ott tudnátok venni egy nagyobb lakást, ezt meg kilehetne adni, abból is jönne be pénz.
2024. jún. 25. 15:35
 14/23 anonim ***** válasza:
51%
Ne szépítsünk már, igen, az ő szégyenük, hogy így éltek. Az is szégyen, hogy két felnőtt ember a nagy büdös nullát tudja megteremteni magának (ha lett volna valamilyük, hozzádobhatták volna az örökséghez, hogy nagyobb lakásba menjetek), meg az is szégyen, hogy ilyen körülmények közé gyereket vállaltak, ráadásuk kettőt. Buták, felelőtlenek, nemtörődömök, nem is érdekli őket, hogy érzed magad te meg a testvéred, csak nekik legyen gyerek a társadalom előtt, aztán ennyi.
2024. jún. 25. 15:47
 15/23 anonim ***** válasza:
51%

#14 Na, már megint előjött a mindenért a szülő a hibás kártya.

Abba nem gondolsz bele esetleg, hogy lehet, hogy pár évvel ezelőtt még teljesen jól éltek? Ebben a bizonytalan, válságokkal téli világban bármikor elveszítheti bárki a munkáját egy csettintés ideje alatt. Ha 7 gyerekük lenne, akik már eleve egy phtriba születtek, nulla szociális gondoskodással az gond lenne, de úgy sejtem, hogy itt azért nem ez a helyzet.

2024. jún. 25. 15:52
 16/23 anonim ***** válasza:
75%

Valamennyire tényleg a szüleid hibája, ekkora lakásban egy egyedülálló vagy esetleg egy fiatal pár elfér, egy család két gyerekkel, ahol az egyik a földön kell, hogy aludjon, az nagyon nem normális dolog.

Az elvárható lenne, hogy legalább egy szobája legyen minden gyereknek, még ha kicsi is, nem pedig mint egy sátorban valahol keresni kell valamilyen részt, ahol le lehet ülni.

Hogy tanulni hogy lehet ilyen körülmények között, azt el sem tudom képzelni, de hogy egy szem intimszférája sincs senkinek, az garantált.

Ez átmeneti megoldásnak pár hónapra szükség esetén elmegy, de így élni a 21. században tényleg szégyen

2024. jún. 25. 15:56
 17/23 anonim ***** válasza:
40%

"Abba nem gondolsz bele esetleg, hogy lehet, hogy pár évvel ezelőtt még teljesen jól éltek"

Ugyan már, akkor nem nullázódtak volna le annyira, hogy semmijük ne legyen azon kívül, amit örököltek. Egy dolog elveszíteni a munkájukat, de lehet másikat keresni, gondolom nem voltak évekig munkanélküliek, hogy mindenüket elveszítsék, pláne nem a kőműves apuka.

2024. jún. 25. 16:00
 18/23 anonim ***** válasza:
88%
Én igazából sajnállak titeket. Volt egy osztálytársam és egy szobában aludt az anyjával, aki még szült három gyereket abba az egy szobás lakásba.
2024. jún. 25. 19:23
 19/23 anonim ***** válasza:
33%

Minek mondtad el?

Egy osztálytársam nem tudta, hogy hány négyzetméteren élünk, se azt, hogy van-e saját szobam vagy se.

A barátaim tudták, de ők sose szekáltak volna.

Egyébként nem szégyen. Az lenne szégyen, ha megengedhetnének többet, mégis inkább nyomorognának.

2024. jún. 25. 21:18
 20/23 anonim ***** válasza:
65%

Pedig állítólag a kőművesek milliókat keresnek Magyarországon, jobban mint a diplomások.

Amúgy nem értem, hogy miért nem lehetett volna elpasszolni a kérót és az árából venni egy másikat némi hitellel, vagy vidéken.

2024. jún. 26. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!