Hálásnak kéne lennem, hogy ennyire "elfogadnak"?
Az a helyzet, hogy biszexuális vagyok, és egy másik férfit szeretek már egy ideje, de előtte csak barátnőim voltak.
Tudom, hogy a szüleim nem állnak felvilágosultan a témához, épp ezért nem avattam be őket eddig.
Most viszont pár hónapja velük élek, mert vettem egy felújítandó házat, aminek ha a felújítása befejeződött (előreláthatólag augusztus), akkor beköltözöm oda a párommal. Épp ezért is éreztem úgy, hogy tarthatatlan, hogy a szüleim nem tudnak a páromról, hiszen nagyon szeretem, komoly a kapcsolat és már a múltban is történtek fontos dolgok, amelyeket nem mondtam el, és már az is fájt.
A szüleim azt állították, hogy jól van, ők toleránsak, de ugyanakkor folyamatosan bántanak.
Az egyik, hogy értetlenkednek a biszexualitáson, egyik pillanatban azzal jönnek, hogy ilyen nincs, ez önáltatás, csak nőknél létezik, és igazából aki ezt állítja, az csatak meleg, másik pillanatban pedig azt mondják, hogy szemét vagyok velük és magammal is, amiért én ezt az utat választottam, mikor elvileg simán lehetnék nővel is, csalódtak bennem, hogy ennyi erkölcs nincs bennem.
Ha megkérdezem, hogy ha ilyeneket mondanak, akkor hol van a tolerancia, amit állítottak, és azt mondták, hogy hát hiszen ők nem raknak utcára és ezek után is várnak haza ünnepekre - de persze a párom nélkül, őt nem vihetem soha, ezt kikötötték.
Szerintük ez már bőven jószívű tőlük, és nem sok ismerősük tenné meg a helyükben.
Valóban ez lenne az általános idősebb szülők között, és hálásnak kellene lennem, vagy valid a durva sértettség, amit érzek?
Igen, ez általános idősebb szülők között, mert ők nem ehhez szoktak.
Viszont ettől nem lesznek jó emberek, és hálásnak sem kell lenned nekik.
Ha tényleg elfogadnának, akkor még csak nem is gondolnának olyanokra, mint amiket fentebb írtál, nemhogy még a szemedbe is mondják.
Nem kéne hálásnak lenned ezért.
Ez egyébként érzelmi bántalmazás, lelki terror, amiben tartanak. Nagyon szomorú. Sajnos sokszor az ilyenek mögött nem is az van, hogy valójában szeretnek, és ezért nem raknak ki, hanem hogy nehogy megtudják mások, hogy mi van nálatok, mert mit fognak szólni... ezért inkább próbálják elmismásolni az egészet, csak téged ekéznek végig.
Sajnálom, hogy ilyenek a szüleid. Egyébként nem mindenki ilyen. Bírom az ilyen "nem ehhez vannak szokva" dumát, ugyanannyi meleg volt akkoriban is, mint most, csak akkor titkolták meg boldogtalanul éltek egy csomóan. De kb minden idősebb ismerősömnek (nagyszülők, nagyszülők testvérei és barátai, stb) van sztorija arról, hogy a faluban volt meleg, sőt, meglepően sok a biszex sztori is, csak akkor még nem volt ilyen címke, hanem csak hogy "látták a Julcsával meg a Marcival is kisétálni a kocsmábul és eltűnni a csalitosban". És nevetgéltek rajta, aztán napirendre tértek fölötte.
Bírd ki velük, amíg muszáj, aztán lépj le, ha megteheted, mert hosszútávon nagyon nehéz lesz felvértezni magad azellen, hogy így viselkednek veled. Sajnos tudományos bizonyított, hogy a népesség nagyrészénél befolyásolja a párkapcsolatát, hogy hogy állnak hozzá a szülei, ismerősei. Nehogy benned is keletkezzen egy frusztráció, amit aztán akaratlanul a párodon vezetsz le.
de persze a párom nélkül, őt nem vihetem soha, ezt kikötötték.
Szerintük ez már bőven jószívű tőlük, és nem sok ismerősük tenné meg a helyükben.
Nekem is mondtak hasonlót (én hetero vagyok, egyszerűen csak nem tetszik nekik a párom valamiért).
Oké, akkor NEM MEGYEK hozzájuk. Ennyi a nagy helyzet. Nekem mindegy, sőt, csak jobb, amiért minimálisra veszem az ilyenekkel a kapcsolatot.
De ha a barátomat nem látják szívesen, mert idióták, akkor engem sem kell látniuk ;) Nem is látnak sűrűn.
A fiam 17 lesz és már megfordult bennem a gondolat -bár semmi erre utaló jele nincs - hogy mi lenne, ha biszex v meleg lenne. Mivel haverokkal többször vannak nálunk, igy nem szólnék semmit, nem rázna meg, az viszont lehet hogy szíven ütne már, ha pl előttünk csókolóznak v ilyesmi. Van meleg pár barátunk de ők nyilvánosság előtt még egymás kezét sem fogják meg.
De az biztos hogy sosem tennék semmi megjegyzést, ugyanúgy a fiam és szeretem (51N)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!