Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha az anyám teljese...

Léda7 kérdése:

Mit tegyek ha az anyám teljesen ellenem fordult?

Figyelt kérdés

Egy hónap múlva töltöm a 18at és van egy barátom már 9honapja. Eléggé azt éreztük már mind ketten hogy eljött az ideje az első szeretkezésnek. Az anyám kiskorom óta azt rágta a fülembe hogy ez egy rossz dolog, majd rá ér 20evesen mert neki is akkor volt az első...

De megkért, hogy mielőtt sor kerülne az elsőre az előtt szóljak neki. Hát kb egy hete szóltam is amire elsonek ki rakott a kocsiból elvette a pénzem a barátomnal. Majd következő beszélgetésünknel már normálisabban állt az egészhez azt mondta megért de... Nem akarja mert terhesség stb stb...

Lelkileg nagyon tönkre tett mert már tényleg azt éreztem itt az ideje és nagyon rosszul érintett hogy vissza fog benne úgy hogy én őszinte voltam vele annak ellenére hogy tudtam kiakad és folyamatosan előtte is vádolt olyanokkal hogy én már csináltam, csak nem mondom el neki. Majd a hétvégén megtörtént az egész persze nem volt olyan jó mert ezt az érzést nem tudtam teljesen kizárni. Másnap mikor haza mentem elmondtam az anyukámnak aki teljesen kiakadt. Testvérem előtt kezdett el k*rvazni, szidni, és azt mondogatni hogy hozzá ne jöjjek se pénzért, se ha terhes lennék...

Nagyon rosszul vagyok ez óta azóta csak sírok. A baratomhoz se merek már át menni mert félek az anyám reakciojatol. Ilyen helyzetbe mit csináljak? Nem hallottam még hasonlót, de nagyon rosszul érzem magam. Mi a baj velem, és ezzel az egésszel? Tényleg várnom kellett volna még?

Ettől miért vagyok k*rva?

2024. jún. 17. 15:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Bocs, de anyád nem egészen normális. Itt nem veled van a baj. Majdhogynem 18 évesen teljesen egészséges, hogy nemi életet élsz, ráadásul semmi köze hozzá. Nem kell beavatni a magánügyeidbe, ha így áll hozzá. Szépen lerombolja a belé vetett bizalmadat.
2024. jún. 17. 21:34
 12/28 anonim ***** válasza:
88%
Ha ilyen a hozzáállása én a helyedben azt mondtam volna neki, hogy a házasságig vártok a szeretkezéssel... Amúgy semmi köze nincs hozzá. Én 44 éves vagyok, anyámnak fogalma nincs róla, mikor vesztettem el a szüzességemet (hasonló gondolkodású, mint a te anyád, bár ő szerencsére nem bolond). A védekezésre figyeljetek, menj el diákmunkára és lépj le otthonról, amint van elég tartalékod.
2024. jún. 17. 22:11
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Eleve miért kell beavatni? "Azt mondja, szóljak" - miért, mi köze van a gyereke szexuális életéhez? Hát semmi.

Védekezzetek aztán ennyi, a többi nem tartozik rá.

Az meg, hogy emiatt zsarol, fenyeget, kidob - amint tudsz menj el onnan. Pl egyetem-koli.

2024. jún. 18. 07:56
 14/28 A kérdező kommentje:

Azért mondtam el neki mert féltem. Bár testvéremnek is ez volt az első kérdése hogy miért?

Az előtt már két éve folyamatosan érzelmileg zsarolt, és fenyegetőzött.. olyanokat mondott én már biztos szexeltem csak nem mondom el neki....

Mikor én végig őszinte voltam. Előtte azt mondta ezt elkell mondani, csak ő tud segíteni...erre nevelt.

Aztán előtte mikor szóltam ugye kiakadt.

Még nagyszüleim is beszéltek velem erről hogy nem értik miért ilyen, és ez nem normális. Én azért mondtam el mert azt akartam bízzon bennem, de hát nem így sült el.

Mar egy éve nagyszüleim sem értik miért csinálja ezt velem és hogy ez mindenkinek a saját dolga... Erről nem is tudnak.

Ezen kívül az anyám nagyon furcsán viselkedik mintha megakadt volna tinédzser korában, és vannak jó pillanatai de néha önző, és csak magára gondol, mindenki hibás csak ő nem, még ha ő is csinál valamit. Ha csinálok valamit, ami nem tetszik pl nincs kedvem menni valahová olyanokat mond majd lesz még jegyezzem meg amit mondtam (arra gondol bűntudatom lesz ha már elhunyt hogy nem mentem el) és ezzel próbál bűntudatot kelteni bennem. Ezek a dolgok.hosszu távon nagyon nehezen elviselhetőek az egész családnak.

2024. jún. 18. 10:48
 15/28 A kérdező kommentje:
Ráadásul a testveremmel egyáltalán nincs szigor abba az indokban hogy ő fiú. Nem is annyira bizalmas anyámmal, de ő el van engedve mindenhová, akar kivel van, ott aludhat ahol akar, akkor jön haza amikor akar, annyi pénzt kap amennyit akar... Úgy hogy fiatalabb mint én.
2024. jún. 18. 10:51
 16/28 anonim ***** válasza:
0%

Minden családi problémára csak ennyit tudtok idehányni, hogy költözz el?

Tudom, tudom te már 14 évesen is egyedül éltél.

2024. jún. 18. 11:32
 17/28 1112 ***** válasza:
100%

#16,miért, most nyomorodjon bele, hogy próbálja "megjavítani",helyrehozni az anyját, és megpróbál,megkísérel normális kapcsolatot kialakítani vele? Rááldozhatná ,elpazarolhatná az egész életét, az összes energiáját, feladhatná érte az életét, de nem érne el semmit.

(Én magam a 9-es válaszoló vagyok, én is a költözésre bíztattam/bíztatom)

2024. jún. 18. 12:17
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
16.: Egy 17-18 éves lehet, hogy nem pár hónapon, vagy egy éven belül tudna költözni, de pár éven belül az lenne a legjobb megoldás, mert az ilyen szülő valóban képes tönkretenni a gyereke egész életét, pszichés egészségét.
2024. jún. 18. 12:49
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Az elköltözésről pedig nem szabad előre se szólni, se utalni rá, mert az ilyen mindent megtesz, hogy az ingyen boxzsákját ne vegyék el tőle. Költözés után pedig az új lakcím, munkahely, iskola, baráti kör és párkapcsolat is olyan dolgok, amik nem juthatnak az ilyen szülők tudomására, ellenkező esetben viszonylag rövid időn belül lehet lesni, hogy miért omlik össze sorban minden és miért áll a szálak végén mindig anyuka.
2024. jún. 18. 13:56
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt tudom tanácsolni mint a többiek. Egy szóval: MENEKÜLJ!!!
2024. jún. 18. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!