Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt a helyzetet hogyan kezelné...

Ezt a helyzetet hogyan kezelnétek? Vagy túlgondolom?

Figyelt kérdés

A lányom hamarosan 20 éves lesz, és nálunk az a szokás, hogy a gyerekek adnak egy listát miket szeretnének, a családtagok pedig válogatnak, mert nagyon felesleges ajándékokat tud venni a családunk, viszont pénzt meg nem akarnak adni. A lányom szerintem nagyjából 4 éve minden alkalomra könyveket szokott kérni. Viszont most megnéztem a listát, és félek a család véleményétől. Tudom hogy már 20 éves lesz, de komoly pszichológiai thrillerek vannak benne, meg ilyen “dark romance”, tehát kicsit durvább romantikus-erotikus könyvek.

[link]

[link]

például ezek a könyvek.

Nem tudom mit fog például az öcsém, vagy a nagyszülők gondolni, ha meglátják milyen könyveket olvas.

2024. jún. 15. 20:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
57%
Akkor érvelj azzal a könyvutalvány mellett, hogy még nem tudod, pontosan mit szeretnél olvasni, de mindenképpen könyveket szeretnél, és az utalvány lenne a legpraktikusabb. Te nem érzed személytelennek, ezért egyáltalán nem veszed rossz néven, sőt. Adjanak mellé a rokonok még valami apróságot, pl. csokit vagy virágot, és akkor lesz valami "személyesebb" is. Én is mindig a könyveknek örülök a legjobban, és többször kaptam már olyasmit, ami csak ment a polcra és tudom, hogy sosem fogom elolvasni, mert nagyon távol áll tőle a téma/stílus. Vagy olyat is kaptam többször, ami már megvolt. Akkor már egy utalvány jobb lett volna.
2024. jún. 16. 11:16
 22/31 A kérdező kommentje:
Köszi! Megpróbálok érvelni a könyvutalvány mellett.:)
2024. jún. 16. 11:29
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
16-os válaszom a legjobb és legkonstruktívabb hozzáállásom és beleölt energiám ellenére igen alacsonyat teljesített a lepontozásossságban. Mi lehet ennek az oka? (Mert nem a harciasság jellemezte, vagy mi más?)
2024. jún. 16. 12:03
 24/31 anonim ***** válasza:

Ha nem veszik meg neked ezeket a könyveket, nem is próbálod te megvenni? Csak mert ezek nem drága könyvek, gondolom valamennyi zsebpénzed van és abból megvehetnéd, a szülinapos listára meg írj valamit, amire szükséged van. Hogyha szerinted a család a könyvet problémásnak érezné.

De valószínűleg nem olvassák el, miről szól, szóval lehet, hogy felesleges a para.

2024. jún. 17. 09:44
 25/31 anonim ***** válasza:
60%

Mert a kérdező írta, hogy ő a lány, nem a házsártos anyuka.

2024. jún. 17. 09:45
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

Olvasd már el a kérdést!

"A lányom hamarosan 20 éves lesz, ..."

2024. jún. 17. 09:58
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

26

Javaslom a 10. hozzaszolas elolvasasat a kérdezőtől. O a lány, nem az anyuka

2024. jún. 17. 10:01
 28/31 anonim ***** válasza:
Hát, én történelmi romantikus könyveket szoktam olvasni, az apám mindig felhúzza a szemét, mikor látja a félmeztelen pasikat a borítón. Ez van, ezt kell elfogadni.
2024. jún. 17. 10:02
 29/31 anonim ***** válasza:
16%
Jelentve! Kedves Kérdező! Akkor csinálj hülyét az anyukádból, a lányodból, a meg nem született utódjaidból. A legelején kiadod magad anyukának, utána meg mégis te vagy a lány.... Az ilyen felhasználókat ki kell tiltani, mert másnak adja ki magát.
2024. jún. 17. 10:04
 30/31 anonim válasza:
38%

Most komolyan ennyire életbe vágóan fontos, hogy kinek hány százalékos a válasza? Komolyan kell ekkora "balbét" csinálni ebből?

És akkor mi van, ha az anyukájának adta ki magát? Neked ezzel mit ártott? Mert tényleg az interneten mindenki őszinte szokott lenni...

Minden rossz szándék nélkül azt tanácsolom, hogy ne foglalkozz minden apró, jelentéktelen dologgal, ami nincs kihatásra az életedre. Hidd el, csak magadnak fogsz ezzel segíteni! :D

Legyen szép napod!

2024. jún. 18. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!