Az ilyen szuloknek minek gyerek? Miert ilyen szemetek?
Leirok ket tortenetet amire nem talalok magyarazatot es nagyon faj is, azota is.
A szuleim mar 13-14 evesen folyamatosan azzal unszoltak, mikor megyek mar dolgozni, pedig meg diak melora sem mehettem, mert ok mar 12 evesen dolgoztak es ne eloskodjek rajtuk, huzzak mar en is penzt keresni, legyek mar kereso kepes, ezt hallgattam egesz eletemben, azt ereztem nem szeretnek, pedig nem szorultak ra a penzemre, apam mar baba korom ota sikeres vallalkozo volt, millios havi bevetelekkel, anyamnak tulajdonresze volt a nagyapamtol orokolt hazaiban, onnan is havonta kapta a penzt, plusz volt egy kezmuves boltja is, ezek is jol mentek. Nevelni, torodni velem, segiteni rajonni mit akarok es mi fele kene orientalodnom, abban sosem akartak segiteni, csak mondtak takarodj mar el, termelj te is penzt, kulonben semmirekello leszel. Emiatt sosem ereztem magam biztonsagban, mindig azt ereztem, ahogy tudnak, megszabadulnak tolem, igy is lett. 14 evesen mar probaltam munkat talalni nyaron, de nem vettek fel a korom miatt, 15 evesen mar sikerult hetvegi munkat talalnom persze bejelentes nelkul, attol a perctol kozoltek, en nem ehetek a hutobol, veszek magamnak kajat vagy nem eszek, ha azt akarom anyam fozzon ram, fizetnem kell erte, a rezsibe reszaranyosan bele kell adnom es ez csak a kezdet. A hetvegi munkas penzem eleg sem volt arra, amit anyam elem letett havi kiadasokat, ezert kozolte, tartozok ennyivel es ennyivel es a nyaron majd megadom, ha tobb idom lesz dolgozni. Baromi rossz erzes volt, ok akartak, ok vallaltak, ok csinaltak es megis eloskodokent tekintettek ram, pedig nem voltak rossz helyzetben, amiert szamitott az en kis penzem. Nyaron szoszerint minden forintomat elszedtek a tartozasokra hivatkozva, semmit sem tarthattam meg, ha pedig azzal tiltakoztam, eddig nem dolgoztam es megkaptam mindent, akkor most se fogok, azt mondtak, csak probaljam meg, ki raknak otthonrol, ezert megjobban feltem es tobbet akartam dolgozni. 16 eves koromra felvettek diak munkara es ott hagytam a sulit nem sokkal kesobb, el akartam onnan menni, egyszeruen minden olyan rideg, elutasito, robotolj es akkor nem vetunk meg vilag volt otthon. 16 evesen lett az elso baratom, akivel sok idot toltottem, persze tiltottak tole, de megtanultam hazudni hamar, azt mondtam dolgozom es mivel anyam utana szamolt mennyit keresek, a baratom odaadta a penzt, amit addig kellett volna keresnem, amig vele voltam, a szuleinek elmondta mi a szitu, athivtak, megkerdeztek ez igy van e, nem tudtam hogy felveszik a hangomat, masnap feljelentettek anyamekat mert ilyet nem csinalhatnanak egy gyerekkel, en ezt sem tudtam, ment hetekig a kopkodes, engem meg otthon zsaroltak, hogy mit kepzelek, ezert allami gondozasba adnak stb., mondjam azt csak hazudtam, de igazabol annyira sem ereztem semmi szeretetet feloluk, hogy meg akartam toluk szabadulni, az intezetet sem bantam volna. Aztan a baratom szuleihez koltoztem, ok teljesen normalisak voltak, mondtak azonnal menjek vissza az iskolaba, segitenek mindenben, dolgozzak nyugodtan, de csak normalis mertekben, nyugodtan tartsam meg a kis penzem es iszonyatosan halas voltam nekik, nem is tudtam, lehet ilyen egy csalad, pedig ok egyaltalan nem voltak gazdagok, a baratom anyukaja ovono volt, az apukaja autoszerelo, szoval nem voltak szegenyek, de kozel sem gazdagok es megis mindent megtettek ertem, kerdeztek mindig mi szeretnek lenni, mi erdekel, milyen fontos legalabb az erettsegi, koncentraljak a sulira stb. Anyamek persze 2 ugyveddel uzengettek es fenyegettek oket, hogy tonkre teszik ezt a csaladot, ha foltot mernek ejteni a jo hirnevukon a kornyeken, hogy ok igy bantak a gyerekukkel, szoval vissza lett vonva az egesz, mert tudtam milyen szemetek es feltettem a baratom csaladjat, tudtam nem lenne penzuk pereskedni. Eletemben eloszor ereztem azt, hogy szukosebben elunk, de meleg szeretet van korulottem. 19 eves koromig veluk eltem es dolgoztam suli mellett, de ok mindig mondtak ne menjen a tanulas rovasara, par ezer ft nem fog segiteni a jovodon, de a jobb jegyek igen stb., ahanyszor bele akartam adni idosebben is, semmibe nem engedtek, visszaadtak, szoval tenyleg nagyon embersegesek voltak. 18 eves koromig haza kellett mennem idonkent anyamekhoz meg tartani veluk a kapcsolatot, de azutan azonnal megszakitottam veluk mindent, mert ahanyszor beszeltunk, zsaroltak, meg szidtak a csaladot ahol eltem hogy azok kozott te is semmire kello leszel stb. 18.szulinapomat azzal unnepeltem, hogy megszakitottam veluk minden kapcsolatot es letiltottam oket mindenhonnan es az a furcsa, tobb ev utan sem hianyoznak, mintha szikla gordult volna le a mellkasomrol. Most viszont rokonokon at uzengetnek, meg ajanlgatjak hogy lakast akarnak nekem venni, mert ok annyira szeretnek stb., iszonyuan gazok szerintem, visszauzentem, koszi van penzem ra, tudjatok dolgozok, nem vagyok semmirekello, oruljetek. Undorodom toluk.
Masik tortenet, egyik kozepsulis baratnom tanulasi nehezseges volt, de orvos szeretett volna lenni, neki jofejek voltak a szulei, amig en ismertem oket, az erettsegije atlagosan jo lett, de az emeltet kulon +2 ev alatt csinalta meg a suli utan es elrontotta, 4.evvel erettsegi utan vettek fel, mar onallo volt, mert neki erettsegi utan kozoltek, na itt le vesszuk rolad a kezunket, koltozz el, onallo elet, munka, alberlet, stb. Eleg durva volt minden felvezetes nelkul ez mind, azt se tudta hova kapjon, neki is tehetos szulei voltak, csaladi vallakozassal, nem ertem miert dobtak ki, amint nagykoru lett, joban voltak, nem volt feszko otthon stb. Na innen jon a durva resze, addig dolgozott es elkoltozott mar, amig az emelt erettsegikre keszult, de ahogy felvettek az orvosira, kolis lett es mivel tanulasi nehezsegei voltak, sokszorosan kellett tanulnia, az orvosi pedig alapbol sem konnyu. Mi folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, de kulon utakon jartunk kb havonta talalkoztunk es egy ev alatt eszre vettem mennyit fogyott, teljesen sovany lett es nevetett rajta, hogy modell alkat lett, de amugy nem tunt boldognak, sapadt volt es meg a haja is fako, mindig kerdeztem minden rendben van e, mondta persze persze, elso ev utan nyaron vegig dolgozott, elkezdett visszahizni normal sulyra, jobban nezett ki, aztan elindult a suli es masodik felevben megint csont sovany volt, kerdeztem ki van idegileg, anyagi gondjai vannak vagy mi a baj? Mondta semmi semmi, aztan egyszer korhazba kerult par napra es azt mondta csak elutotte egy auto, de nem sulyos, csak megfigyelik, elhittem, de valahogy semmi sem volt vele rendben, nalam mindig szivesen evett ha megkinaltam, de nem volt latszatra nagyon ehes csak baromi vekony. Par het mulva sirva hivott fel, teljesen kiborulva, hogy beszelnunk kell mert nem birja tovabb ezt a szinjatekot, atjott es elmeselte, hogy az az igazsag, megbukott tobb vizsgajan, mert nincs penze sem a kolira, sem kajara, dolgoznia kellett, a szulei nem segitenek, pedig remekul megy a vallalkozasuk, a nyaron gyujtott penze csak par honapra eleg, tanulasi nehezseg miatt sokkal tobb idot kell tanulassal toltenie, mint masnak es ha dolgozni jar, nincs eleg ideje tanulni, pedig o se bulizni nem jart, karos szenvedelye sem volt. Mondta azon borult ki most, hogy 2 napja (!!!) egyaltalan nem evett es felhivta az anyjat venne e neki par etelt es elment vele vasarolni az anyja, elkezdett ajanlgatni neki lazacot meg camambertet meg minden finomat a boltban, berakta a kosarba, aztan olyanokat mondott, hogy szivesen ad neki tanacsot, mit vegyen, felnott ember, engedje meg maganak, o meg sirva mondta az anyjanak neki nincs ezekre penze es nem kell neki draga etel, csak orulne ha alap dolgokat venne neki, felvagottat, tojast, tejet, kenyeret valamit, az anyja meg kigunyolta, hogy nehogy mar en tartsak el egy fenott not, mondta az anyjanak hogy anya 2 napja nem ettem, nincs idom tanulni ha dolgozom, ha tanulok, nincs penzem enni, erre az anyja leintette, HOGY NE DRAMAZZ, mondta annyira fajt neki, hogy nem is mondott semmit, sirva ott hagyta es utana hivott fel. Annyira sorstarsamnak ereztem igy a sajat szuleim utan, meg en addigra mar osszeszedtem magam, hogy felajanlottam neki minden honapban kifizetem a kajajat, csak tanuljon arra az egyetemre, a kolira meg adok kolcson, majd adja meg, ha lediplomazott, de akkor sem tortenik semmi, ha nem jon ossze. En ezen a sztorin 2 hetet sirtam, hogy hogy lehetnek ilyen tetvek a szulei, hogy ez az alma a gyerekuknek, meg a nehezsegei ellenere is es ezert tanult eveket erettsegi utan is es 50 ezret nem adnanak a jol meno vallalkozasukbol kajara… bar az enyimek sem piskotak, de engem ez meg jobban felidegelt. O joba maradt veluk, de allandoan bantjak meg mondjak neki ne pazarolja az idejet az egyetemre, ha nem kepes a vizsgakon sem atmenni, de segiteni nem segitenenek rajta, szerintem nagyon mergezoek es gonoszak.
Miert ilyen gonoszak az emberek? Miert bantak igy velunk? Minek kellett ezeknek gyerek? Miert szemetkednek? En sosem akarnek ilyen szulo lenni, megszakadna a szivem, ha ilyet tennek a gyerekemmel, mindegy hogy kiskorukent vagy nagykorukent, vegig sirtam amig leirtam ezt is, tudom hosszu, de csak a reszletek utan ertitek meg, mire keresek valaszt.
#1:
És azzal te sem leszel jobb semmivel, csak szólok.
#2 Én sem értek egyet. Tudod az a különbség, hogy az ilyen szülők ok nélkül kínozzák az ártatlan gyereküket, ezen szülők megkínzása viszont már okkal történne. Továbbá remekül lehetne ezzel példát statuálni és felhívni a többi gyerekkínzó szülő figyelmét arra, hogy rohadtul nincs rendben az, amit a gyerekükkel művelnek.
Még azt is megkockáztatom, hogy ha törvényesen meg lehetne kínozni ezeket a szülőket, azzal még jobbá is tudnánk tenni a társadalmat, ugyanis lenne valós következménye a gyerekkínzásnak. Így kétszer is meggondolnák, hogy megéri-e nekik faszoskodni a gyerekükkel vagy inkább megpróbálnak normális ember módjára viselkedni. Ezáltal kevesebb lelkileg megnyomorított gyerekből válna lelkileg megnyomorított felnőtt, így egy egészségesebb és boldogabb társadalomban élhetnénk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!