Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy a...

Szerintetek jogos, hogy a barátaim előtt alázott meg?

Figyelt kérdés
Meglátta az utcán, hogy dohányzom (iqos). Odajött, felpofozott, majd beültetett a kocsiba, 4 barátnőm nézte végig.
jún. 7. 16:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
33%
Ennek talán van visszatartó ereje.
jún. 7. 19:24
 22/37 anonim ***** válasza:
99%

A dohányboltokon is kint van a piros 18-as tábla, 18 év alatt be sem mehetsz venni, szóval tudtad, hogy tilos és káros.

Az persze nem normális, hogy anyád megütött.

jún. 7. 19:35
 23/37 anonim ***** válasza:
21%

"nekem kellett volna itthon beszélnem a dohányzásról?"

Igen. Annyit tudhattál, amikor elkezdtél azon filózni, hogy ki kéne próbálni, hogy ezt nem szokták a szülők szeretni.

A szüleid nem tudhatták, hogy neked mikor lesz esedékes. Talán pont azért nem vették elő a témát, mert túl korainak gondolták. Nem akarták felhívni rá a figyelmedet. Mindenesetre igen, simán elővehetted volna te magad.

"Ha sosem kaptam infót róla itthon hogy káros, stb."

Azért járatják a szülők iskolába a gyerekeiket, hogy ne minden infót nekik kelljen továbbadniuk nekik, mert nem érnek rá, hiszen dolgozni járnak. Egy csomó minden mást sem tőlük tudsz. Akkor miért pont ezt kellett volna közvetlenül nekik megtanítaniuk neked? (Főleg, ha ők azt a példát mutatták, hogy nem dohányoznak - ami nem tudom, hogy így van-e, nem olvastam itt mindent.)

"nem hiszem, hogy nekem kellett volna bármikor is felvilágosítást kérnem erről"

De akár kérhettél volna. Nem kértél és ez lett belőle. Akkor most kezdd el átgondolni, hogy a további hasonlóan problémás dolgokat nem érdemes-e neked megpendítened majd, ha nem akarsz megint valami hasonlóan kellemetlen helyzetbe kerülni. Maholnap felnőtt nő vagy. Gondolkodj előre és legyél kommunikatívabb velük (akkor is, ha ők nem eléggé azok), ne csak utólag gyere majd megint panaszkodni. A saját érdekedben, mondom, hiszen neked kellemetlenebb lehetett ez az eset, mint neki.

Az meg szerintem logikus, hogy nem kér engedélyt az ember…"

jún. 7. 19:51
 24/37 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

Nem bántanálak, csak kudarcnak tekintenélek és az örökséged sürgősen elherdálnám.

Még mielőtt elbagóznád.

jún. 7. 19:52
 25/37 anonim ***** válasza:
54%
23- nem ez volt a kérdése, hanem az anyja reakcióját kérdőjelezte meg.
jún. 7. 20:40
 26/37 anonim ***** válasza:
14%
Saját magából csinált bolondot. 41f
jún. 7. 21:22
 27/37 anonim ***** válasza:
90%

17 éves vagy. Hacsak nem egy zacskóban éltél eddig és vagy iszonyúan ostoba, tudod nagyon jól, hogy káros a dohányzás MINDEN formája.

Mi az, hogy nem kérsz engedélyt ahhoz, hogy bagózzál? Otthon laksz, 18 alatti fiatalkorú vagy, a szüleid felelőssége vagy. Be kellett volna számolnod a cigiről. Alkoholizálni is szoktatok, megy a szex is?

Őszintén szólva nem is értem, hogy miért hárítod a felelősséget. Nem vagy már kisgyerek. Ha cigizni elég felnőtt vagy, akkor vállald a következményeket. Ha meg ostoba gyerekként viselkedsz, akkor meg tűrd szépen, hogy gyerekként kezelnek.

Ha ennyire nem tiszteled a szüleidet, akkor nem kell pumpolni őket, hogy legyen mivel felvágni a barcsinők előtt.

jún. 7. 22:31
 28/37 anonim ***** válasza:
19%
Mennyi álszent ember van itt.
jún. 8. 02:25
 29/37 anonim ***** válasza:
77%
A pofon sohasem jogos. Amúgy meg igaza van, nem kell dohányozni, e-cigit sem.
jún. 8. 10:24
 30/37 anonim ***** válasza:
80%

Az meg szerintem logikus, hogy nem kér engedélyt az ember… - Öhm 17 éves vagy. Gyerek, nem pedig felnőtt.

:D

jún. 8. 10:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!