Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni abban az...

Mit lehet tenni abban az esetben, ha az Anyám hazudik, alattomosan viselkedik?

Figyelt kérdés

Az Anyámat 89 éves, már 10 éve otthon gondozom az utóbbi 4 évben már teljes ápolásra szorul, mert már semmit nem tud csinálni egyedül. Viszont egy ideje észrevettem, hogy hazudik. Pl. Bevittem neki egy pohár teát mondtam, hogy igya meg, majd kb. 5 perc múlva láttam, hogy a pohár már üres. Azt mondta megitta. Gyanús volt, hogy ilyen gyorsan, viszont legközelebb megláttam, ahogy a pohár teát beleönti a szobavécébe.

Másik alkalommal ebédelt és a maradék ételt beleöntötte a kukába. Erre azt mondta megette az ebédet. Mikor rákérdeztem, hogy miért dobta ki az ételt még neki állt feljebb. Agresszíven visszaszólt és gúnyosan . Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata, hogyan lehet az ilyen embert kezelni ?

jún. 3. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Demencia, mint olyan fél se merült benned egy 89 éves esetén, ugye....
jún. 3. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Van. Csak valószínűleg az én megoldókulcsom nem a tiéd.

Mit szeretnél, hogyan kellene szerinted kezelni? Dénes és öreg.

Mi a terv?

Itt ahány ember, annyi tapasztalat, meglátás és megoldás.

jún. 3. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
*demens akart lenni
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Megoldás: ott állsz mellette, míg megissza a teát.
 5/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
59%

"Agresszíven visszaszólt és gúnyosan ."

Sokat sejtetően arra célzott gondolom, hogy őt nem vered át. Hiába mérgezed az ételét, ő azért is túljárt az eszeden.

Paranoid egy kicsit.

Nekünk is van egy rokon, demens, de legalább nem rosszindulatú. Néha jön elő egy másik skizoid énje, amikor agresszív, másnapra semmit nem tud róla, mert visszatér a békés énjébe.

De "gyanús" már, hogy melyik gyógyszer hozza ezt ki belőle.

jún. 3. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Ez inkább gyerekes viselkedés, ami a demencia velejárója...
jún. 3. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez abszolút demens viselkedés, nem gonosz hazudozás. Nagyon sok türelemmel vagy sok pénzzel (ápolónőt megfizetni) kezelhető.
jún. 3. 14:47
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Mit akarsz már egy 89 éves szerencsétlen beteg öregasszonyon megnevelni! Nem a gyereked, hogy neveld! Bírd ki, amíg meg nem hal, és gondolj arra, hogy te is pont ilyen leszel. Ne mondd, hogy nem, ő se ilyen volt 60 évesen. Mondjuk, a te korodban már te is lehetnél tájékozottabb (nem a gyakoriról megtudni a demenciát) és elfogadóbb! Nehezen hihető, hogy ezt a szöveget egy 60 éves írta!
jún. 3. 15:30
 9/9 anonim ***** válasza:
30%

Nemsokára söt nagyonis hirtelen 0-24 felügyeletre es pelenkára ápolásra fog szorulni és gyógyszerre mivel bármikor összeeshet és meghal felügyelt kezelés nélkul.

De neked a legnagyobb bajod hogy teát önt a wc be meg ezek.

Demens alzheimeres egyértelmű. Segitségre szorul.

jún. 3. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!