Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák, edyedülálló anyaként...

Anyukák, edyedülálló anyaként hogyan boldogultatok az életben, mindennapokban?

Figyelt kérdés

A kislányom 11 hónapos, és az apjával meg romlott a kapcsolatunk és külön mentünk.

Azt mondta hogy ő segíteni nem fog, oldjam meg egyedül a továbbiakban, mennyire nehéz egyedül fel nevelni egy gyereket? Kétségbe vagyok esve

jún. 2. 18:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Semmi segítséged nincs? Nagyszülő pl?
jún. 2. 19:19
 2/19 anonim ***** válasza:
84%

:( aj. Az kemeny. az en lanyom 2,5 eves, es a mi kapcsolatunk is nagyon rossz lett a gyerek ota...de en meg nem mertem elhagyni..de nagyon afele jarunk.

Mi Becsben elünk, osztrak a baratom..itt ugy van hogyha szetvallunk akkor 20-30 % a bejöveteleböl ami a gyerek utan fizet az kb 400 euro nala.

En mar tervezem / szamolgatom mikor hogyan tudok fogok menni.

Itt maradok e avagy haza Budapestre.

Az a baj itt, nincs ki segitsen - ami most nalad is a kerdes - a szüleid, testvered..

AKikre bizhatod ha dolgozol pl vagy el akarsz menni valahova

jún. 2. 19:40
 3/19 A kérdező kommentje:
Nagyszülő van, de nagyon rossz bele gondolni hogy nincs apukája és hogy lehet apa nélkül fog fel nőni, ez a kérdés nem hagy nyugodni, és hogy bírom majd egyedül a továbbiakban
jún. 2. 19:53
 4/19 A kérdező kommentje:
#2 válaszoló, sajnálom, és igen szerintem is sokkal könnyebb lenne itthon, mint Bécsben, úgy volt hogy mint is ki költözünk, de nem mertem mert ott más az élet meg nem nagyon ismerek senkit, nekem sincs ki segítsen ha úgy alakult volna
jún. 2. 19:56
 5/19 anonim ***** válasza:
27%
25 vagyok. Az anyam mindig egyedül nevelt.. és mellé még alkoholista is volt.. :) ... Gyönyörű volt kis iskolásként arra haza érni hogy fekszik a földön behányva,hugyozva....
jún. 2. 20:01
 6/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem könnyű a dolgod kérdező, de ne félj, mert egyelőre semmi sincs veszve, nem garantált a tragédia. Az tény, hogy apakép nélkül nem lesz könnyű dolga a lányodnak, de erre a csapásra tekinthetsz egy áldásként is. Jobb apa nélkül, mint egy rossz apával. Apa nélküli gyermekek kiszolgáltatottak lehetnek ebben a "cudar világban". Erősnek kell lenned, főleg a lányodnak kell ezt bizonyítanod. Egyedülálló anyuka vagy, de független és erős, akinek van önbecsülése, aki a sérelmein felülkerekedve is képes teljes életet élni. Ezt kell mutatnod a lányod felé, mert csak akkor tudod erkölcsileg támogatni és itt szó sincsen feminista handabandákról. Neked csak annyi a feladatod, hogy szeresd és érzelmileg-erkölcsileg támogasd a lányodat, támogasd és NE KOMPENZÁLD. Valószínűleg a későbbiekben kíváncsi lesz az apjára, ebben nem érdemes akadályozni, mert még jól sülhet el a dolog, mert lehet sikerül vele jó kapcsolatot kialakítani VAGY egy életre megtanulja, hogy ne rohanjon olyan szekér után, ami nem veszi fel, ha lelki sérülése is lesz ebből te úgy is ott leszel és megvigasztalod.
jún. 2. 20:13
 7/19 anonim ***** válasza:
95%

Ha eltudnám tartani magunkat már költöznek is a 2 gyerekemmel!

Jobb apa nélkül mint egy szar kapcsolatban,szar apának élni

jún. 2. 20:37
 8/19 anonim ***** válasza:
72%

"En mar tervezem / szamolgatom mikor hogyan tudok fogok menni."

És ebbe apuka beleegyezik?

Mert az ő engedélye nélkül nem viheted el a gyereket másik országba lakni, csak ha már elváltatok, megvolt a gyermekfelügyelet megosztása és a kinti gyámügy engedélyezi, mert viszel papírt róla, hogy van itthon munkád, lakhatásod és intézmény a gyereknek.

Ha csak úgy összepakolod a gyereket és elhozod Magyarországra, az emberrablásnak minősül. Ha ezt jelenti, elveszik a gyereket és vissza sem kapod, meg még egy felfüggesztett is megy mellé neked.

jún. 2. 20:37
 9/19 anonim ***** válasza:
30%

8as köszike ;) hogy probalkozol. Kepzeld, semmit nem tehet. Mivel Vaterschaft anerkannt aber er ist nicht erziehungsberechtigt.

Nem vagyunk hazasok. Es ilyenkor itt 2 papirt kell kitölteni egyszer hogy biologiailag apa = fizet a gyerek utan ha szetmegyünk

masodszor elvallalja az apasagot = elhozhatja az ovibol, viheti dokihoz, beleszolhat ha külföldre megyek.

A draga palim elfelejtette ezt kitölteni anno 2 eve es mostmar nem is fogja mert en nem irom ala ;) ennyi

jún. 2. 20:40
 10/19 anonim ***** válasza:
47%
Én teljesen jól megvagyok az egyedüli neveléssel. Annyi áldozatot kellett hoznom, hogy visszaléptem a vezetői pozíciómból (7 fős elemzői csapatot vezettem) mert a túl sok meeting miatt jobban kötött lett volna a munkaidőm, most viszont szerencsére kellően rugalmas, teljes home officeból dolgozom, valamint a bruttó 1,8 milliós fizetésem sem csökkent a visszalépést követően úgyhogy jól megvagyok, a munkaidőm jelentősebb részét is tudom a gyermekem nevelésére fordítani :)
jún. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!