Felnőttként lehet, hogy valaki(k) adoptáljon a családjába?
Nem is értem hogy gondolod ezt.
Az örökbefogadásnak pont az a lényege, hogy olyan jogokat keletkeztet, mint egy valós szülő-gyerek kapcsolat esetén. Amikor a gyerek nagykorúvá válik, ezek a jogok a vér szerinti kapcsolat esetén is megszűnnek.
Oda tud venni magahoz neveloszokent.
A papirozas nem tom hogy megy felnottkent,de nem az a lenyeg. Atirathatjatok a vezetekneved a szulodere,hogy meglegyen a feeling. Viszont nem orokolsz tole csak ha osszehszasodsz vele.
Nem. Örökbe fogadni csak és kizárólag kiskorú lehet.
1!
Nem szűnnek meg a jogok, kivéve a szülői felügyeleti jogot. Nagykorukent is ugyanúgy a gyereke marad, jogilag egyenesagi leszármazott örökbefogadás esetén is. Orokolnek egymástól, tartasra kötelezhetőek egymassal szemben, stb.
2!
A nevelőszülő is csak kiskoruakkal foglalkozik. Nagykorút nem lehet örökbe fogadni, öröklésre meg ott a vegrendelet
Szerintem elvesztél a fogalmakban.
Nevére veheti, (pl 18 éves korában ismerte meg az apját).
De örökbe nem fogadhat felnőtt felnőttet.
3-as, ment a zöld, köszi a tartalmas választ.
Névre vételre gondoltam, nem gondoltam volna, hogy nem lehetséges, csak névre vétel. Az öröklés az más, de utána járunk. Köszi
A hogy gondolhattam erre témára rákérdezve meg a fogalommal nem voltam képben, ez meg egy kérdezős oldal. Nem kötelező válaszolni, nyilván okkal tettem fel a kérdést. És úgy gondolom, ahogy akarom. Szép napot
"Nevére veheti, (pl 18 éves korában ismerte meg az apját)."
Nincs olyan, hogy "nevére veszi". A teljes hatályú apai elismero nyilatkozatra szokták ezt mondani, de az is csak kiskorú gyerek esetén tehető.
Nem igazán érthető, mit szeretnél kerdezni. Vezetéknevet szeretnél változtatni, annak a nevére, akiről azt szeretnéd, hogy örökbe fogadjon? Ha nem valami különleges neve van, akkor simán lehet kervenyezni
Nevét felveheted, de a gyakorlatban szimpla névváltoztatás, nem kell hozzá senki engedélye.
Gyámság lehet még felnőtt felett is, orvosi indoklással, ha nem tudja ellátni magát.
Egyik sem örökbefogadás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!