Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként lehet, hogy...

Felnőttként lehet, hogy valaki(k) adoptáljon a családjába?

Figyelt kérdés
jún. 1. 02:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

Nem is értem hogy gondolod ezt.

Az örökbefogadásnak pont az a lényege, hogy olyan jogokat keletkeztet, mint egy valós szülő-gyerek kapcsolat esetén. Amikor a gyerek nagykorúvá válik, ezek a jogok a vér szerinti kapcsolat esetén is megszűnnek.

jún. 1. 04:41
 2/16 anonim ***** válasza:
6%

Oda tud venni magahoz neveloszokent.

A papirozas nem tom hogy megy felnottkent,de nem az a lenyeg. Atirathatjatok a vezetekneved a szulodere,hogy meglegyen a feeling. Viszont nem orokolsz tole csak ha osszehszasodsz vele.

jún. 1. 05:24
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem. Örökbe fogadni csak és kizárólag kiskorú lehet.

1!

Nem szűnnek meg a jogok, kivéve a szülői felügyeleti jogot. Nagykorukent is ugyanúgy a gyereke marad, jogilag egyenesagi leszármazott örökbefogadás esetén is. Orokolnek egymástól, tartasra kötelezhetőek egymassal szemben, stb.

2!

A nevelőszülő is csak kiskoruakkal foglalkozik. Nagykorút nem lehet örökbe fogadni, öröklésre meg ott a vegrendelet

jún. 1. 06:40
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Természetesen nem. Nem is értem, hogy gondoltad...
jún. 1. 08:24
 5/16 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem elvesztél a fogalmakban.

Nevére veheti, (pl 18 éves korában ismerte meg az apját).

De örökbe nem fogadhat felnőtt felnőttet.

jún. 1. 09:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs ilyen, pedig vannak kultúrák, ahol ez bevett szokás. Japánban például régebben gyakran oldották meg az öröklés kérdését felnőtt férfi örökbefogadásával. De innen ez földrajzilag és kulturálisan is nagyon nagy távolságra van.
jún. 1. 10:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Hogy gondoltam úr Isten, hogy fel mertem tenni egy kérdést, azta. 5-ös, köszi a választ😊
jún. 1. 10:15
 8/16 A kérdező kommentje:

3-as, ment a zöld, köszi a tartalmas választ.

Névre vételre gondoltam, nem gondoltam volna, hogy nem lehetséges, csak névre vétel. Az öröklés az más, de utána járunk. Köszi

A hogy gondolhattam erre témára rákérdezve meg a fogalommal nem voltam képben, ez meg egy kérdezős oldal. Nem kötelező válaszolni, nyilván okkal tettem fel a kérdést. És úgy gondolom, ahogy akarom. Szép napot

jún. 1. 10:19
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

"Nevére veheti, (pl 18 éves korában ismerte meg az apját)."

Nincs olyan, hogy "nevére veszi". A teljes hatályú apai elismero nyilatkozatra szokták ezt mondani, de az is csak kiskorú gyerek esetén tehető.

Nem igazán érthető, mit szeretnél kerdezni. Vezetéknevet szeretnél változtatni, annak a nevére, akiről azt szeretnéd, hogy örökbe fogadjon? Ha nem valami különleges neve van, akkor simán lehet kervenyezni

jún. 1. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Nevét felveheted, de a gyakorlatban szimpla névváltoztatás, nem kell hozzá senki engedélye.

Gyámság lehet még felnőtt felett is, orvosi indoklással, ha nem tudja ellátni magát.

Egyik sem örökbefogadás..

jún. 1. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!