Hova tűntek az emlékek?

Figyelt kérdés

Fiatal korom òta nincsenek emlékeim a szüleimről. Vannak videòk abbòl làtok dolgokat de semmi emlékem nincs. Napokig gondolkodva sem jön elő semmi maximum pàr negatìv emlékkép. De semmi konkrétum, semmi, hogy hol voltunk,étel amit ettem, élmények semmi.Mintha nem is lett volna semmi soha. Ez egész felnőtt életemben megvan. Tegnap is apròsàgokbòl pròbàltam felidézni dokgokat, de csak pl nagymamàmmal tudtam de vele kapcsolatban is csak pàr dokgot viszont rà tudok emlékezni. Szintén az àllataimra a mai napig az összesre kiskoromtòl. Viszont ezek az emberek mintha idegenek lennének.Sajnàlom, régen sokat vertek, stb. De erre is csakpàr kimondott szituàciòra emlékszem. Pozitìvra semmire. Sokszor elbùjtam a szekrénybe, vagy felmàsztam a szekrény tetejére, hogy ne làssanak. De akàrhogy eröltetek bàrmit ami eszembe juthat szinte semmi. Olcasom, hogy sokan felidéznek dokgokat a szüleikkel kapcsilatban egész kis koruktòl fogva, na nàlam ez egyenlő szinte a nullàval. Van még valaki ezzel ìgy?

Hogy tudnàm előhozni az emlékeimet?

Annyiszor pròbàltam nyugodd kipihent àllapotomban visszaidézni bàrmit. Ez sajnos nem segìt.

máj. 30. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
A leírtak alapján én örülnék neki. Miért akarsz rossz dolgokra emlékezni?
máj. 30. 11:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez az agy megküzdési stratégiája, mikor rengeteg szörnyű dolog történik veled gyerekként: lenyomja őket a tudatalattiba. Tehát nem fogsz rájuk emlékezni, viszont hatással lesznek rád, a döntéseidre, a kapcsolódásiformáidra, stb.

Fel kéne keresni egy pszichológust.

máj. 30. 11:59
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem a rossz dolgokra szeretnék nyilvàn emlékezni, viszont nagyon sok minden felnőttként visszaüt és nem gondolom, hogy normàlis ha valaki nem emlékszik semmire, és érdekelne, hogy màsok ezt hogyan làtjàk vagy ki hogy éli meg ezeket a dolgokat. Szimplàn ennyi. Csak mint példaként.

Kicsinek tusom, hogy borzalmasan étkeztem nagyanyàmnàl mindent megettem, viszont otthon 5 évig csak pàrizsit vagy csak màjkrémet.Pedig ehettem volna màst is de nem ettem valamiért főtt ételt semmit. Felnőttként nem eszek főtt étlelt vsak nagyon ritkàn. Tudom, ha nem ettem meg a főt kajàt akkkor addig kelett az asztalnàl ülnöm ha òràjat akkor òràkat ameddig meg nem ettem.(Nem ettem meg inkàbb kivàrtam)

Vagy ha valami gond van az életemben pl pàrkapcsolati és elmondja a pàrom, hogy hogy ez meg ez noncs rendben ülök és hallgatok, bellül meg robbanok szét kérem az elnézéseket majd elvolulok és vagy elsìrom magam vagy foglalkozok valamivel. Ezek aprò dolgok viszont az életemben meghatàrozòak.

máj. 30. 12:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyámról nincs emlékem egyáltalán, csak néhány verés és az, hogy hiába vártuk haza. Meg esetleg az, amikor apám fejébe húzta a forró főzelékes lábast, mert apu megkérdezte, odaadná-e a sótartót. Szóval csak a negatív dolgok.

Apuról van egy csomó emlékem, hogy mesél nekünk, játszótérre visz, jön haza a seregből, kezet csókol a nagymamámnak, ilyenek.

A pszichológusom szerint védekező mechanizmus az agy részéről és nem érdemes bolygatni, mert csak a szar gyülemlik felfelé.

máj. 30. 12:28
 5/11 anonim ***** válasza:
31%
Jól írták korábban, ez védekező mechanizmus az elmédtől, hogy túl tudd élni a szerzett traumákat. Hipnózissal és hipnoterápiával lehet őket előhozni, szakember segítségével. Ő segít feloldani ezeket a régi traumákat, a jó emlékek is előjönnek, de maga a folyamat nagyon nehéz és fájdalmas. De a gyógyulásért megéri végigcsinálni, mert az se jó ha ott maradnak elnyomva örök életre, mert az a jelenre is kihatással van.
máj. 30. 12:34
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
nekem meg vegyesen vannak ,jó is rossz is . van amit az agy elfelejt mert nem volt fontos .
máj. 30. 13:34
 7/11 anonim ***** válasza:
62%
En ugyanigy vagyok vele kerdezo! De nem banom, sot! Az agy igy vedekezik az ellen, hogy megbolonduljon; lehasit, mert azok azok bantalmaztak gyerekkent, akiknek eppen, hogy vedelmezniuk kellett volna. Reszletekre emlekszem, epizodokra, helyszinekre, se pontosan nem tudom hova tenni az idoben, csak ugy kb. Ezek kozott tobbsegben vannak a traumas emlekek, a jok alig es csak nagyon halvanyan sajnos. De en nem is akarok emlekezni arra, ami rossz volt.
máj. 30. 13:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem sincsen. Vagyis annyi mint neked. Kb egyenlő a nullával. Anya hát éves koromig élt, de konkrétan két emlékem van vele. Apa 14 éves koromban halt meg, vele sincs túl sok emlékem. Igaz hozzá nem nagyon jártam, de azért jártam annyit hogy emlékeimnek kellene lennie, de nincsenek. Nagyival éltem, onnan vannak azért emlékeim, de onnan sem olyan hú de sok. Viszont alapvetően a múltra sem tudok olyan élethűen visszaemlékezni. Párommal 10 éve vagyok együtt, vannak szep és vannak ronda emlékeim, de valahogy a 10 évhez viszonyítva az is olyan kevésnek tűnik . De mondjuk lényegesen több mint a kiskori. Tehát mintha valami blokk lenne az elmémben.

Az szép és jó hogy az ágy védekezik, csak ez nem jó, mert ami elvan nyomva, az sosem jó. Az konkrétan belülről irányít, mert habár emlékek nincsenek de a tudatalatti az raktároz.

máj. 30. 19:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha valakinek van jó módszere szívesen fogadom:D
máj. 30. 19:40
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
9: Terápia. Máshogy nem fog menni.
máj. 30. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!