Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne ebben a helyzetben?

Mit lehetne ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Van egy lányom 19 éves,lassan 20. Illetve van van egy barátja szintén 20 éves. Kb másfél éve ismerik egymást(tudtommal). Kisasszony elhozta nekünk bemutatni,a barátját,majd onnantól kezdve itt is maradt. Ennek már 2,5 hónapja. Albérletben laknak,itt a faluba. A lányom beteges,sajnos nem veszik jelenleg sehova sem fel.A párja dolgozik,de heti 1 napot megy,vagy annyit sem,a kötelező 21 munkanapból,10-12 nap jön neki össze. Ami egy hónapban kb,120-150 ezer Ft. A kis úrnak,tartozása van,amit havi 27 ezer fttal kéne fizetni,nem foglalkozik vele. Rezsi,albérletet kell fizetni,mellette enni is kell. Cigizik is a fiú. Mi tartjuk őket sajnos.Ha akarjuk,ha nem, adni kell, mert nem nézhetem hogy éhezzenek. És ez a kis úrfinak jó így. Nem akar változtatni,a férjem mindennap elmondja neki,hogy keressen más munkát. Sőt ne ő keresse,mert messziről való,nem ismer itt senkit,de legalább mi hadd segítsünk,de nem. Nem vállal el semmit. Nem akarja ott hagyni a munkahelyét,mert jó így neki,hogy heti 2-3 napnál nem kell többet dolgozni. Férjem a mi nap (jó nem volt szép dolog) a fiú tudta nélkül,elküldte egy gyárba a jelentkezést,a nevében. De segíteni akar,illetve azt akarja férjem,hogy végre talpukra álljanak. Tehát ne fizessük már,az a ő tartozását,a ő rezsijüket,a kaját,az albérletet. És most ők haragszanak ránk,a lányom és a párja hogy,hogy képzelte ezt a férjem,hogy tudta nélkül be adta a jelentkezését. Jó tényleg nem szép dolog,de igaza van a férjemnek. Nem tudom ezzel a helyzettel mit kezdjünk?
2024. máj. 27. 14:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

1. A "beteges" lányod szedje össze magát és menjen dolgozni.

2. Nem kell nekik semmit fizetni. A lány hazaköltözhet, illetve ehet otthon nálatok. A fiú nem.

3. Tényleg ne adjon be a férjed semmilyen jelentkezést a fiú helyett. Nem az ő dolga. Csak el kell zárni a pénzcsapot és kész.

2024. máj. 28. 07:35
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Elzárjátok a pénzcsapot, ők meg szépen megélnek a munkából keresett pénzből, mint minden felnőtt ember.

Én mondjuk eleve nem is fizetnék albérletet a gyerekemnek, kivéve, hogyha egyetemista, de akkor elég egy szoba is, nem kell teljes albi.

Aki albérletezik, az felnőtt, és aki felnőtt, annak nem anyuék állják a bérleti díjat-rezsit.

2024. máj. 28. 08:06
 23/28 anonim ***** válasza:
85%

Nincs több lóvé, semmire. Zárcsere, kisasszonyt kijelenteni a házatokból ha ida volt bejelentve. Remélem a pasinak nem adtatok lakcímbejelentést. Ha igen, őt is kijelenteni onnan. Így ha erőszakoskodnak akkor a rendőr elviszi őket.

A kisasszony majd nem lesz beteges, ha nem lesz neki ennivalóra. Szépen rájön majd, hogy ha normalizálódik és otthagyja a palit, akkor van esélye a megbocsátásotokra. Ezt mondd is meg neki.

A pasi szüleivel mi van? Csak úgy odajött a falutokba lakni, másfél év ismeretség után? Nekik nem gyanús valami?

2024. máj. 28. 09:06
 24/28 anonim ***** válasza:
93%
Közölném velük hogy mostantól ne számítsanak anyagi segítségre. Ha a fiú nem dolgozik rendesen ti nem fogtok többet pénzt adni. Ehhez tartsátok is magatokat. Ne adjátok pénzt. Ha nem lesz mit enniük és éhessek enni mehetnek hozzád. Ha meg nem füzetik a lakbért akkor nyilván kirakják őket de te csak max a lányodat fogadd be a pasit ne ezt is közöld velük.
2024. máj. 28. 13:35
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
lécci fizesd az én dublini albérletemet is te lúzer mama :D
2024. máj. 29. 03:57
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Anya vagyok és úgy segíteném a lányom, hogy

- ha VALÓBAN krónikus beteg, akkor segíteni a hivatali ügyintézésekben, orvosi szakvélemények beszerzésében, szakértői bizottság elé kísérésben, hogy megállapítsák a megváltozott munkaképességét és ennek mértéke alapján kaphasson pl rokkantsági ellátást

- amennyiben a fentieken túl az egészségi állapota/ rokkantsági foka engedi (ez az orvosi szakvéleményben le lesz írva) segítenék neki a környéken rehabos vagy részmunkaidős állást keresni- a mai világban ez főleg vidéken, kis településen nem könnyű, de nem is lehetetlen- így lesz egy fix ellátása (járadék vagy nyugellátás-féle) és mellé pótlásnak valamiféle munkajövedelem

- pénzcsap azonnal elzár- mert fontos nekem és szeretem és nem élősködőt neveltem akkor sem, ha egészségkárosodással, rokkantsággal, fogyatékkal él

…de gyanítom erről szó nincs, ha tudnak albikába más pénztárcáján cigizgetni meg felnőtteset játszani… gondolom a “beteges” inkább krónikus munkaundor/életképtelenné neveltség/alulképzettség/lustaság vagy a netről szedett mentális “diagnózis”- csak mert ha háztartásvezetésben meg felnőtt életvitelben kb tud funkcionálni, akkor a munka világa is tudna menni, mert szegényke azért csak ki tudott mászni az ágyból :D

…felelős szülő nem azzal tesz jót, ha az életképtelenné nevelt (igen, te/ti tettétek ilyenné, hacsak nem fogyatékkal, károsodással él!!) felnőtt gyerekét meg a kanját nyakló nélkül pesztrálja… vannak azok a lusta dög mentalitású emberek, akiknek bizony az kell, hogy pofára essenek és lessék otthon két napig a száraz morzsát- akkor hátha megemelik a hátsójukat- ha erre sem, akkor meg is érdemlik.

2024. máj. 29. 08:47
 27/28 anonim ***** válasza:
47%
#23 Nem náluk laknak!
2024. máj. 29. 11:45
 28/28 anonim ***** válasza:
Az addig remek, hogy nem ott laknak. De ha nincsenek is bejelentve oda, a pasi pedig agresszív lesz, akkor a rendőrök tudnak intézkedni.
2024. máj. 30. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!