Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne ebben a helyzetben?

Mit lehetne ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Van egy lányom 19 éves,lassan 20. Illetve van van egy barátja szintén 20 éves. Kb másfél éve ismerik egymást(tudtommal). Kisasszony elhozta nekünk bemutatni,a barátját,majd onnantól kezdve itt is maradt. Ennek már 2,5 hónapja. Albérletben laknak,itt a faluba. A lányom beteges,sajnos nem veszik jelenleg sehova sem fel.A párja dolgozik,de heti 1 napot megy,vagy annyit sem,a kötelező 21 munkanapból,10-12 nap jön neki össze. Ami egy hónapban kb,120-150 ezer Ft. A kis úrnak,tartozása van,amit havi 27 ezer fttal kéne fizetni,nem foglalkozik vele. Rezsi,albérletet kell fizetni,mellette enni is kell. Cigizik is a fiú. Mi tartjuk őket sajnos.Ha akarjuk,ha nem, adni kell, mert nem nézhetem hogy éhezzenek. És ez a kis úrfinak jó így. Nem akar változtatni,a férjem mindennap elmondja neki,hogy keressen más munkát. Sőt ne ő keresse,mert messziről való,nem ismer itt senkit,de legalább mi hadd segítsünk,de nem. Nem vállal el semmit. Nem akarja ott hagyni a munkahelyét,mert jó így neki,hogy heti 2-3 napnál nem kell többet dolgozni. Férjem a mi nap (jó nem volt szép dolog) a fiú tudta nélkül,elküldte egy gyárba a jelentkezést,a nevében. De segíteni akar,illetve azt akarja férjem,hogy végre talpukra álljanak. Tehát ne fizessük már,az a ő tartozását,a ő rezsijüket,a kaját,az albérletet. És most ők haragszanak ránk,a lányom és a párja hogy,hogy képzelte ezt a férjem,hogy tudta nélkül be adta a jelentkezését. Jó tényleg nem szép dolog,de igaza van a férjemnek. Nem tudom ezzel a helyzettel mit kezdjünk?
máj. 27. 14:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%

A lány hazamehet, kap enni.

Hapsi meg oldja meg az életét. Ha a csaj vele marad, ő baja.

máj. 27. 15:05
 12/28 anonim ***** válasza:
46%

Hol csúszott el két és fél hónapja - és azóta is - a kommunikáció?

Az első látogatásnál, amikor nem mondtátok neki azt, hogy örülünk, hogy megismertük, mi is szeretnénk pihenni, ideje hazamenni?

Vagy amikor először dobálta bele a család szennyestartójába a zokniját-gatyáját és te szó nélkül kimostad? Kiette a hűtőből a kolbászt, amit a másnapi rakottkrumpliba szántál és nem tetted szóvá?

Hol? És miért?

Ideje vele leülni és beszélni. Eddig volt és nincs tovább.

Jövő szombaton szívesen látjátok egy sütire-kávéra.

máj. 27. 15:19
 13/28 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem akarod hogy lelkiismeret furdalásod legyen, akkor adjatok nekik egy egyszeri 200 ezres (vagy valamilyen más nagy összeget) és mondjátok azt, hogy akkor innentől kezdve oldjátok meg, ti többet nem adtok. Mondd a lányodnak, hogy bármikor betérhet egy tál ételre.
máj. 27. 15:20
 14/28 anonim ***** válasza:
97%

Bocs, de teljesen kusza, amit leírtál. Egyszer azt írod, hogy a lányod elhozta hozzátok a barátját 2,5 hónapja és akkor nálatok ragadtak, uutána meg azt írod, albérletben élnek a faluban. (???)

Azt írod, a fiú heti 1 napot dolgozik, de a havi 21 munkanapból összejön neki 10-12 nap, ez így sehogy se stimmel, de nem ez a lényeg...

A lányotokat - ha mindenáron támogatni szeretnétek, mert hát ugye beteg - bármikor visszafogadhatjátok, de a fiút nem kell támogatni. A pénzcsapot el kell zárni és ha ez nekik nem tetszik, lehet szépen tovább állni és keressenek megoldást. A lányod nem fog éhezni, ha veletek él, más megoldásban meg nem kell segítenetek.

(2 felnőtt gyerekem van, tudom, miről beszélek)

máj. 27. 15:40
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnak megengedném, hogy hazaköltözzön, de albérletet nem fizetnék neki. A csávónak semmit. A házba sem engedném be.
máj. 27. 15:52
 16/28 anonim ***** válasza:
97%
Hát milyen halálos kórja van a lányodnak amivel nem tud dolgozni? Barátnőm tolószékben sclersis multiplexszel is dolgozik mert muszáj. Mondjuk ha anyámék eltartanának és is hülye lennék
máj. 27. 15:54
 17/28 anonim ***** válasza:
91%
Az albérlet felét meg a lányod kajáját fizesd, a többit ne, mondd meg, hogy ennyi a rád eső rész, a srácot nem fogod eltartani.
máj. 27. 18:04
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmilyen albika, majd ha a kislány megkeresi a rávalót. Addig is hazaköltözhet. A parazita meg takarodjon.
máj. 27. 18:28
 19/28 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, én totálisan nem értem, hogy miért csak a fiút tartod hibásnak. Oké, baromi keveset keres, de a lányod meg 0 forintot. Nem hinném, hogy nemtudna ő is munkát találni magának. Elég sok helyen foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű embereket. Nem hiszem el, hogy a lányod annyira beteg, hogy semmit ne tudjon elválalni, mert az azt jelentené, hogy elköltözni se tudott volna, mert ápolásra szorúlna amit ti végeznétek.

Szerintem ha eltudott költözni, pasija van az nem képtelen arra se, hogy dolgozzon. Nekem úgy tűnik, hogy a lányod inkább kitartatja magát, mert lusta dolgozni és ez nektek teljesen rendben van.

máj. 27. 18:31
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Pont azzal tudnátok segíteni hogy nem segítetek neki..

Én nem szponzorálnám sem a lányom, sem a párját. Ha a lányom rájön hogy így nem lehet élni és vissza szeretne jönni haza, akkor szívesen látnám, segítenék is alapvető dolgokkal, de ennyi, se több se kevesebb.

máj. 27. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!