Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés
Nagyon nehézkes a környékünkön az elhelyezkedés, nem nagyon van itt munkalehetőség. A szüleimnek lenne egy ismeretsége álláslehetőséggel kapcsolatban, ám ezt az illetőt nem kérdezik meg. Amúgy szorgalmas vagyok, de lebecsmérlik az otthoni munkáimat is.
máj. 21. 13:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó,dehát írja,hogy nem tartják jónak azt a munkát sem amit végez otthon.Valószínűleg olyan a munkája,amit nem szívesen ajánlanak.Mindegy,hogy a gyerekem,vagy a szomszéd,ha egyszer lusta és trehány, akkor sehova nem fogom ajánlani.A saját gyerekem el is ezt mondom,most még csak középiskolás,de lusta tanulni,úgy kell noszogatni.Van,hogy fel kell ébreszteni,mert nem kel magától.Pontosan ezt magyarázom neki,hogy nem lehet így,mert nem fogják sehol megtűrni ezt a hozzáállást.Ha nem fog változni, akkor nem fogom sehova ajánlani.Nem fogom magamat is kirúgatni pl azért,mert őkelme nem dolgozik rendesen.Ez ilyen.Tanulja meg a saját kárán.Lehet,hogy genyón hangzik,de eltartani se fogom,ha lusta lesz dolgozni.Azért ha valaki nem képes beadni az önéletrajzát sehova,mert "úgysem engem választanak", akkor ott bőven van lustaság.Azt se lehet tudni,hogy amúgy a bizonyos ismerős,az milyen ismerős.Egy barátomnak talán szólnék,hogy a gyerek munkát keres,hagy adjaár be a jelentkezését hozzátok,de az utcabeli Józsinak nem mondanám ezt,olyannak meg pláne nem,akit esetleg csak évi pár alkalommal látok, akkor beszélgetünk egy udvariassági 10 percet.Mondjuk munkáltatóként sem kellene nekem egy olyan,aki nincs annyira talpraesett,hogy saját maga intézkedjen.Az hogy fog felelősséget vállalni a munkájáért,aki nem képes elmenni egy céghez felvételizni?
máj. 22. 07:17
 22/24 anonim ***** válasza:

Ja hát írtam, hogy azért keressen ő saját maga is munkát, én is így tettem. Az otthoni munkái alatt a háztartással kapcsolatos/ház körüli munkákat érti, nem?

Ki tudja mi az igazság, azt is írja, hogy szorgalmas, csak a szülei szólják le.

Azért állok az ő pártján, mert annó engem is mindenért piszkáltak, főleg anyám párja. Pl. mosogattam/tányérokat pakoltam, akkor neki az volt a válasza, hogy minek zörgök annyit nem hallja a tv-t. Vagy visszavágtam a kertben az elhatalmasodott bodzabokrot, minek csináltam, mert most meg átlátnak a szomszédok... Aztán egy idő után meguntam és nek csináltam semmit. Persze, most ez csak egy példa, de nem tudhatod, hogy mi van a háttérben a kérdezőnél, mi az igazság.

máj. 22. 09:26
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy pontosan mit ért a munkái alatt,de az biztos,hogy ha valaki otthon hanyag munkát végez,vagy noszogatni kell, akkor nem merném sehova ajánlani.Pl ha valaki nem képes normálisan lemosni egy edényt úgy,hogy ne maradjon ragacsos,vagy zsíros,vahy nem tud felporszívózni normálisan, esetleg direkt rosszul metsző meg a szőlőt,hogy legközelebb ne kelljen(Ez utóbbi saját példa,a családban történt,apám tesója úgy metszette meg a szőlőt,hogy ki is pusztult.Maga mondta,hogy azért,hogy nagyapámnak eszébe se jusson mégegyszer kerti munkára megkérni.Egy lusta here azóta is.)az lusta ember,és nem fog jól dolgozni.A lényeg,hogy ha saját maga nem képes valamilyen munkát keresni,kifogást viszont annál inkább(pl úgysem engem vesznek fel,itt kevés a lehetőség,anyáméknak csak egy telefon lenne,miért nem segítenek,stb) az nem is akar dolgozni,az ilyet még marha nagy kockázat bárhova beajánlani.Ő lesz az az ember,aki xy gyereke csak azért van itt,mindenki más dolgozik helyette,meg utána,mert mindent elszúr,nem figyel,lazsál.
máj. 22. 09:59
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Milyen maga a munka?

Van tapasztalatod, végzettséged hozzá?Az elvártaknak megfelelsz? A protekció kevés lesz, ha nincs,és még ciki is a szülőknek.

máj. 22. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!