Mennyire normális ez?
Menj oda, mondd el, hogy dolgozni szeretnél, önéletrajz ha kell stbstb.
Ha leül veled beszélgetni, úgyis kiderül, hogy ismeri a szüleid, az is ki fog, hogy ez jó vagy rossz hír.
Ha a szülők segítsége nélkül mész, még lehet jobb is.
Miért nem jelentkezel a munkára úgy, mint más?
Elküldöd vagy leadod az CVt, vagy felhívod a megadott számot.
Ha ennyire nincs munkalehetőség, nem érdemes várni semmire.
Attól még, hogy a szüleid ismerik azt a valakit, egyáltalán nem biztos hogy olyan a viszonyuk vele, hogy bárkit is ajánlgassanak neki, vagy téged protezsáljanak.
Amúgy meg: ha munka kell, akkor magadnak kell utánajárnod.
NEM, nem egyszerübb, mert egyrészt ügyetlennek, tehetetlennek tartanak, ha szülökön keresztül keresel munkát (EZ rossz pont), emellett kockázaros így felvenni, mert feltételezhetöen annyira rossz munkaerö vagy, hogy csak protekcióval tudnál elhelyezkedni (EZ rossz pont), emellett a szülönek is meg az ismerösnek is igen kellemetlen, ha kiderül, hogy nem érsz semmit.
Hidd el, nem vesznek fel így, mert a munkaadóknak több esze van ennél.
Ha annyira jó, a protekció szóba se kerülhet.
Azért ne gondold, hogy egy jól fizető állásra vagy egy vezető pozícióra úgy jut be valaki, hogy anyu meg Jucika a HRről egy körmöshöz járnak.
Hát, figyelj kinek mi a normális. Ha jól értelmezem pályakezdő vagy, igaz? Ha így van, akkor azért elhiszem, hogy rohadt nehéz elhelyezkedni, és jól jönne a segítség, bár azért magadtól is keress munkát.
Én is nagyon nehezen helyezkedtem el a szakmámban pályakezdőként. Voltam vagy öt-hat interjún, valamit én találtam, én pályáztam rá, valamit anyám intézett, amiért tök hálás vagyok neki. Olyan igazi komoly ismerettsége sajnos nem volt neki, mutatja ezt az is, hogy végül olyan helyre vettek fel, amit én találtam. De akkor is, mind a 3 gyerekénél, ami követ meg tudott azt megmozgatott, hogy munkát találjanak a kezdetekben. És ez nem azt jelenti, hogy ki lett volna nyalva az a bizonyos tesztrészünk, mert nagyon nem. Csak ez valahogy neki fontos kérdés volt, és ez szerintem becsülendő. Úgyhogy én ezt láttam, nekem ez a normális. Ha lesz gyerekem, és pályakezdőként nehezen tud elhelyezkedni, én is segíteni fogom, aztán onnantól már az ő dolga lesz a továbbiakban.
Itt sokan úgy írják, hogy ők bizony nem ajánlgatnak be senkit sehova, mind ha a szomszédukról lenne szó, holott a gyerekükről van. Számomra ez érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!