Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés
Nagyon nehézkes a környékünkön az elhelyezkedés, nem nagyon van itt munkalehetőség. A szüleimnek lenne egy ismeretsége álláslehetőséggel kapcsolatban, ám ezt az illetőt nem kérdezik meg. Amúgy szorgalmas vagyok, de lebecsmérlik az otthoni munkáimat is.
máj. 21. 13:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Menj oda, mondd el, hogy dolgozni szeretnél, önéletrajz ha kell stbstb.

Ha leül veled beszélgetni, úgyis kiderül, hogy ismeri a szüleid, az is ki fog, hogy ez jó vagy rossz hír.

Ha a szülők segítsége nélkül mész, még lehet jobb is.

máj. 21. 14:53
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

Miért nem jelentkezel a munkára úgy, mint más?

Elküldöd vagy leadod az CVt, vagy felhívod a megadott számot.

Ha ennyire nincs munkalehetőség, nem érdemes várni semmire.

máj. 21. 14:56
 13/24 anonim ***** válasza:
92%

Attól még, hogy a szüleid ismerik azt a valakit, egyáltalán nem biztos hogy olyan a viszonyuk vele, hogy bárkit is ajánlgassanak neki, vagy téged protezsáljanak.

Amúgy meg: ha munka kell, akkor magadnak kell utánajárnod.

máj. 21. 15:33
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem egyszerűbb lenne a szüleim ismerőse révén bekerülni egy jó munkahelyre, mint interjúkra jarni, ahol nem téged választanak?
máj. 21. 16:16
 15/24 anonim ***** válasza:
65%

NEM, nem egyszerübb, mert egyrészt ügyetlennek, tehetetlennek tartanak, ha szülökön keresztül keresel munkát (EZ rossz pont), emellett kockázaros így felvenni, mert feltételezhetöen annyira rossz munkaerö vagy, hogy csak protekcióval tudnál elhelyezkedni (EZ rossz pont), emellett a szülönek is meg az ismerösnek is igen kellemetlen, ha kiderül, hogy nem érsz semmit.

Hidd el, nem vesznek fel így, mert a munkaadóknak több esze van ennél.

máj. 21. 16:28
 16/24 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem egyszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen "beprotezsált Mancikákról" általában a többi dolgozónak is megvan a véleménye, és hidd el, nem akarod te azt... Keress munkahelyet a saját tudásodnak megfelelően, saját erőből, ne másnak a hátán akarj előrébb jutni.
máj. 21. 16:32
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Nem egyszerűbb,hanem tök gáz úgy bekerülni valahova,hogy cy-nak az ismerőse vagy.Valószínűleg úgy is bánnak majd veled.Amúgy ezen az alapon a legegyszerűbb nem is dolgozni,és kénytelenek eltartani,hacsak ki nem akarnak dobni nem? Nevetséges vagy.Felnőtt ember kaparja ki magának a gesztenyét.Kerülj be azért egy jó munkahelyre,mert jó munkaerő vagy,mert olyan végzettséged van,mert annyira jól dolgozol,mert jó az önéletrajzod.Ha sok ember közül nem téged választanak,annak az az oka,hogy a többiek jobbak nálad.Minimum abban,hogy jól megírták a cv-t,és az interjún/interjúkon úgy teljesítettek.Ezen kellene inkább elgondolkodnod,nem azon,hogy anyuci szemét,mert a lusta gyerekének nem kuncsorog munkáért.Mert lusta vagy,hiszen még sem próbálod magadtól,mondván úgysem téged választanak.Vagy valóban ennyire nem vagy jó munkaerő,hogy ezt te is tudod magadról.Na hát ezért nem égetik magukat veled a szüleid.
máj. 21. 16:55
 18/24 anonim ***** válasza:
84%
Nyuszikám, jó munkahelyre nem alanyi jogon kerülsz, mert anyu-apu az, aki. Maximum azt spórolhatod meg, hogy az önéletrajzod automatikusan landoljon a kukában. Valahol még ezt sem, mert egyszerűen megmondja a főnök/hr, hogy köszönjük, de más típusú embert keresünk. Interjúra ugyanúgy el kell menned és nem, ha ott szarul teljesítesz, nem fog senkit érdekelni, ki nyomott ki/csinált meg.
máj. 21. 17:58
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira jó, a protekció szóba se kerülhet.

Azért ne gondold, hogy egy jól fizető állásra vagy egy vezető pozícióra úgy jut be valaki, hogy anyu meg Jucika a HRről egy körmöshöz járnak.

máj. 21. 22:09
 20/24 anonim ***** válasza:
25%

Hát, figyelj kinek mi a normális. Ha jól értelmezem pályakezdő vagy, igaz? Ha így van, akkor azért elhiszem, hogy rohadt nehéz elhelyezkedni, és jól jönne a segítség, bár azért magadtól is keress munkát.

Én is nagyon nehezen helyezkedtem el a szakmámban pályakezdőként. Voltam vagy öt-hat interjún, valamit én találtam, én pályáztam rá, valamit anyám intézett, amiért tök hálás vagyok neki. Olyan igazi komoly ismerettsége sajnos nem volt neki, mutatja ezt az is, hogy végül olyan helyre vettek fel, amit én találtam. De akkor is, mind a 3 gyerekénél, ami követ meg tudott azt megmozgatott, hogy munkát találjanak a kezdetekben. És ez nem azt jelenti, hogy ki lett volna nyalva az a bizonyos tesztrészünk, mert nagyon nem. Csak ez valahogy neki fontos kérdés volt, és ez szerintem becsülendő. Úgyhogy én ezt láttam, nekem ez a normális. Ha lesz gyerekem, és pályakezdőként nehezen tud elhelyezkedni, én is segíteni fogom, aztán onnantól már az ő dolga lesz a továbbiakban.

Itt sokan úgy írják, hogy ők bizony nem ajánlgatnak be senkit sehova, mind ha a szomszédukról lenne szó, holott a gyerekükről van. Számomra ez érdekes...

máj. 21. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!