Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehetne megértetni az...

Hogy lehetne megértetni az apámmal, hogy nem akarom kitanulni a szakmáját és nem fogok vele dolgozni?

Figyelt kérdés

Az apám folyton kőműves és burkoló munkákra akar tanítani. Egyik sem megy igazán, ráadásul a burkolás kivételével nem is szeretem egyiket sem csinálni. Most elkezdte mondani, hogy beszél a főnőkével és egész nyáron járhatok vele dolgozni segédmunkásként, jól betanít és jövőre ha leballagtam felvesz teljes időben kőművesként dolgozni. Már előre beleélte magát, hogy együtt fogunk dolgozni és a jég hátán is megélek ha jól kitanulom a szakmát.

Viszont nekem semmi kedvem ezt megtanulni,mert nem ebben a szakmában szeretnék dolgozni. Jövőre érettségizek, aztán egyetemre szeretnék menni. Katonai pályára készülök, mint mostohaapám. Éppen ezért feleslegesnek tartom annyi időt és munkát fektetni a kőműves munkák kitanulásába, mert nem fogom használni. Nyáron pedig katonai és lövészeti táborokba szeretnék menni, így sem időm sem kedvem nem lesz rá, hogy vele járjak építkezésekre dolgozni.

máj. 20. 12:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
1x 1 hét, a másik 2 hét. Atán meg pihenni is akarok, fesztiválozni meg anyáékkal is megyünk majd a Balcsira augusztusban.
máj. 20. 16:53
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Bem törne le a körmöd, ha mondjuk két hetet dolgoznál apád mellett, nemi gyakorlatot szereznél és vele is megértetnéd az együtt töltött idő során, hogy nem ez a te utad.

A férjem festő, burkoló rokon mellett dolgozott pár napot, és így a házunk teljes glettelését, festését meg tudtuk oldani önerőből anyagáron, az ő felügyelete mellett. Ezzel cirka fél milliót spóroltunk. Nagyon sokat jelent a tudás. Azért gondold meg.

máj. 20. 17:25
 13/21 anonim ***** válasza:
37%
És ezeket ki fogja fizetni neked? Apád azt látja, hogy élhetetlen és lusta vagy.
máj. 20. 18:29
 14/21 A kérdező kommentje:
Anyáék szívesen kifizetik a táborokat, nyaralni velük megyek, fesztiválozni meg el szoktak engedni és adnak is rá pénzt.
máj. 20. 18:36
 15/21 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem is ezt akarod csinálni, nem rossz az a tudás amit megszerezhetsz. Szakember kb el sem vállal mondjuk egy kis terasznyi burkolást..mi a festővel jártunk úgy hogy egy szobát senki nem jött kifesteni, pedig időhiány miatt nagyon jó lett volna ha nem nekünk kell bacakodni. Na ez burkolóknál is így van, győzd kivárni, ha egxáltalán eljönnek, persze jó drágán.
máj. 20. 20:08
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
Ha katonának készülsz, akkor biztosan van bátorságod azt mondani, hogy "nem".
máj. 21. 09:00
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

Hú te aztán igazi tökös katona leszel! Ja mégse... "Anyáék kifizetik, anyáék nyaralni visznek, pihenni akarok" stb.

Nem lenne jobb valamit önerőből elérni? Beszarsz pár hét culáger munkától? Menj nyomj végig egy fél nyáriszünetet, úgyis kemény csávó vagy, aztán közöld apuval, hogy te inkább egyetemre szeretnél menni, csak bátran, mint egy katona!!!

máj. 21. 10:34
 18/21 anonim ***** válasza:
40%
Hát felénk az építőipari iskolát be kellett zárni. Nem volt jelentkező. Szakoktató és a feltételek adottak lettek volna. Rendkívül lenézett szakma lett. Meg ha manapság buta emberről akarnak véleményt mondani azt mondják olyan mint egy kőműves. Szomorú ez. A gyerekeket már egész kicsiként úgy nevelik hogy majd főiskolára vagy egyetemre megy. Más opció elképzelhetetlen. Csodálom apádat hogy ő azt szeretné hogy fizikai dolgozó legyél. Mondd meg neki egyenesen hogy te mást akarsz.
máj. 21. 11:33
 19/21 Senior Séf ***** válasza:
79%
Nehéz menet lesz ezt lebeszélni az öregeddel, de tedd meg mielőbb!
máj. 21. 12:47
 20/21 anonim ***** válasza:
53%

Mondd meg neki őszintén, hogy nem akarod és nem is tudod kitanulni a szakmát, mert nem akarsz segédmunkás téglahordó lenni a fiatalságodban, neki hiába csak ennyi jutott. Apád tipikusan az a pasas, aki végiggürizte az életét és vinné tovább ezt a remek hagyományt. Anyám ugyanez volt, hogy menjünk mi is vendéglátózni, milyen király szakma, milyen jól fizet, stb.

Na én nem tudtam nemet mondani, elvégeztem, 2 év volt, benne ugye a tengernyi szakmai gyakorlat. A “húdefontosjókétkezitudás” abban kimerült, hogy szépen tudok tésztát gyúrni, de legalább 20 éves koromra csupa visszeres lett a lábam, az ujjaimban nem érzek hőt, mert az egyik vadbarom a kezembe rakta a forró tepsit, nem tudtam sehova elmenni szórakozni, mert hulla fáradt voltam a 8-12 órás műszakok után és úgy megutáltam minden ételt, hogy elmondani nem tudom. Pláne ami édesség.

Úgyhogy kedves “jaj nem halsz bele” kommentelők, ennyit ér az, amikor a gyereket rákényszerítitek valamire, amit a háta közepére sem kíván és még csak nem is tehetséges benne.

máj. 25. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!