Ez pontosan mit jelent?
Apám fizeti a gyerektartást de nem szívesen állok vele szóba, sosem volt vele jó kapcsolatom. Nemsokára megyek egyetemre és a gyerektartás + édesanyám támogatásából tudnék menni suliba. Attól félek, hogy apám mindent megpróbál majd, hogy ne keljen fizetnie. A következőt találtam az interneten; A gyermek a tartásra érdemtelenné válik (pl. a tartásra kötelezett szülővel kellő indok nélkül nem tart kapcsolatot). Mi számít ebbe bele? Mennyi ideig nem kell vele szóba állnom, hogy a bíróság be vonja meg a tartást?
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk apám azonnal érdemtelenné nyilvánított amikor elkezdtem az egyetemet. Ő nem keresett soha, sőt, tiltott minden létező platformon mert ő a betegsége után kizárólag "magára akart koncentrálni".
És hogy meddig kell fizetnie?
Eddig: "az életpályára előkészítő szakképezettség megszerzéséhez szükséges képzés vagy tanfolyam, vagy felsőfokú végzettséget biztosító főiskolai/egyetemi tanulmány (alap- és mesterképzés), vagy felsőfokú szakképzés, s az említett képzést a gyermek folyamatosan végzi"
Tehát Bsc - Msc képzés alatt is fizetnie kell.
Annyi volt, hogy a bíróságon elmondtuk hogy nem keresett az elmúlt 10 évben, sőt tiltott mindenhol, ő ezt nem cáfolta meg, sőt beismerte hogy valóban így történt. Így a bíróságon nekünk ítélték a pert, fizetnie kellett visszamenőleg SOK pénzt és még a perköltséget is ő fizette.
Grizesteszta!
Egy szóval nem írtam azt, hogy az anya nem fizet. A kérdező írta is, hogy az anyja támogatására is számít a gyerektartasdij mellett. A probléma az itt, hogy ha aput hivatalosan perelni akarja a kérdező, anyut is kell majd és anyunak is ugyanúgy fizetnie kell, mint apunak.
"De én láttam már olyan bírósági határozatot is, ahol megítélte- csak az apuka oldaláról a rokontartást, amely fillérre azonos volt a gyerektartással, mert a változás csak annyi volt, hogy a kitűnő tanuló gyerek már nem gimibe járt, hanem orvosira.."
HA nincs kiskorú gyereke az apának, HA még tud élni kényelmesen a megmarado pénzéből, HA tartja a gyerek vele q kapcsolatot, akkor LEHETSÉGES
Grizesteszta
Ok, gondold így. Majd kiderul mi lesz a kérdező esetében
#17: Rendben, így gondolom. :) De nem csak gondolom, hanem ismerek ilyen bírói döntést és még az indoklást is. Az volt a lényeg, hogy aput kötelezik X-re, anyut kis köteleznék, de anyu jelenleg is Y-t fordít a gyerek ellátására és y>x, plusz: anyu természetben is gondoskodik a gyerekről.:)
(családsegítősöknek, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó szervezeteknek is dolgozom IT-sként( jótékonyság, a pénzt a bankszektorban keresem) ott ha nyitott szemmel jár az ember, igen sok mindent hall család, nevelés, pénzügy, jogsegély témában. Többek között ilyet is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!