Támogatnátok ilyen helyzetben anyagilag az apátokat?
35 éves vagyok, apám 63. Anyánkkal apám már kisgyerekkorunkban szétment. Anya én és a tesóm éltünk együtt, apánk pedig látogatott bennünket. Apánk sose szeretett dolgozni, a későbbi felesége tartotta el. Lényegében emiatt váltak el anyánkkal is mert apánk nem volt hajlandó elmenni dolgozni. Csak addig dolgozott míg az új feleségére rátalált.
Onnan nem születtek gyerekei. A felesége tartotta el mindig azóta, nem lett meg a 20 év munkaviszonya így nyugdíja sincs. A 22 ezret kapja. Ebből megélni nem lehet, és most esett le neki a tantusz, hogy egész életében mit csinált. Ez, plusz az anyagi nehézség, és a felesége halála gyakorlatilag egy élet összeomlása számára. Legalábbis fejben biztosan. Viszont dolgozni most se akar elmenni, beregisztrált a munkaügyi központba, illetve portás állásra jelentkezett az itteni fürdőhöz, hátha felveszik de addig is 1 hónap míg indul a strandszezon és addig is totál be van fordulva magába sikerül-e a munka tud-e menni. Tudnánk anyagilag támogatni tesómmal de attól félünk ha elkezdjük pénzelni hozzá fog szokni és nem fogjuk tudni ravenni a szezon után hogy keressen új munkát, már ha ezt sikerül megcsípnie. Ráadásul most anyánknak kezdett el újra udvarolni, miközben évtizedekig egy szia is alig hagyta el a száját mikor jött bennünket meglatogatni. Nekünk nem rossz a viszonyunk apánkkal de a munka mindig büdös volt neki és most nem tudja se a tesóm se én mi a lópikulát kezdjünk vele. Ha magára hagyjuk hajléktalan lesz de ha elkezdjük támogatni pénzzel akkor meg hozzászokik és utána teljesen természetesnek fogja venni a dolgot. Mindenki tudja milyen mentalitású, pontosan ez lenne. Anyánk ráadásul 6 évvel idősebb,és már időnként kell neki bot sajnos, és gyakorlatilag a botjával
akarta elverni legutóbb mikor a házához állított az apánk.
Mit lehet tenni? Van valami szervezet ahova lehet fordulni?
Anyosom iden 62, az utobbi 4 evben volt vagy 10 munkahelye, ha nem tobb. Fel ev volt a legtobb ido, amit egy helyen toltott. Mi tavaly fejeztuk be a tamogatast. A sogornom ket helyen dolgozik, hogy a semmirekello anyjat eltartsa, sogoromnak harom kisgyereke van, akikrol gondoskodni kell, ok sem birjak. Mi eltartunk mar egy gyereket (ferjem fiat) , most erkezik a kovetkezo es egyszeruen mar nem fer bele, hogy egy alkoholista munkakerulo embert penzeljunk. Aki inkabb elissza meg eldohanyozza azt a keves penzet, a szamlakat idoben be sem fizeti raadasul vegrehajtas is van a hazon.
Apam is 62 eves, megis dolgozik, meghozza 24 oras szolgalatban. Lehet mindent, ha akarja az ember.
Jujj, de nagyon nehez kerdes. Hasonlo cipoben jartam en is, annyi kulonbseggel, hogy az italt sem vetette meg. Engem szeretett, azt nem mondhatom, hogy rossz apa volt, de nagyon lecsuszott a lejton. A vegen mar se penze, se lakasa nem maradt. Ferjem egyenesen megtiltotta, hogy 100%-ban eltartsuk. Ebben iagazat is adtam neki, mert ha mindent megkap tolunk, soha meg sem fog probalni a sajat labara allni. Annyit kuldtunk neki havonta, amennyi fedezte az alberletet, rezsit, meg kennyerre maradt neki. Borzaszto elethelyzet volt, a szomszedoktol hallottam, hogy az utcan szedegette a cigeretta csikkeket, mert cigire mar nem maradt neki. Ez igy ment par evig. Probalozott ezzel azzal, de nem tudott kimaszni a godorbol. Amikor terhes lettem, nem utazhattam az elejen, majd a nagy orovosi amen utan akartunk haza utazni, addig eltiktul a csaladtol a terhesseget, feltem, hogy nem marad meg a baba. Pont haza utazasunk elotti este hivott a szomszed, hogy apam infarktot kapott es meghalt. Ennek 9 eve, azota is tobbszor gyotor a lekiismeretfuldolas. Folyton azt kerdezem magamtol, ha tobb penzt kuldtunk volna neki, vajon ma is elne?
Szerintem ugy cselekedj, aminek tudod vallalni a kovetkezmenyeit. Az biztos, hogy ha teljesen eratsatok sem oldjato meg a problemajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!