Azt miért ítélik el sokan, ha valaki segíti, támogatja a (már felnőtt) gyerekét?
Ezt itt láttam legtöbbször, nagyon csúnya stílusban.
De miért baj, ha egy szülő a saját gyerekére költi el a pénzét? Hisz a szülők azt szeretnék, ha a gyereküknek jó és kényelmes élete lenne.
Én is szorgalmas voltam egész életemben, egyetemet végeztem, de a pályakezdő fizetésemből nem boldogulnék, szülői segítség nélkül sehol sem lennék.
Egy autó, még használtan is több millió forint, egy kisebb lakás (!) jobb kerületben, jobb környéken 50+ milliónál indul és ahhoz még vegyél teremgarázshelyet. Nagyon hálás vagyok, amiért a fizetésem nagyobb részét nem kell albérletre költenem, közlekedni, mozogni is szabadon tudok, mert van autóm. Sosem éreztem, hogy a szüleim a segítségükkel ártanának nekem.
Mert irigyek.
Meg Magyarországon az a primitív életfelfogás van, hogy köktözz össze egy párral, hogy megtudj élni.
Ezért ad az állam a tudatlanoknak pénzt "családtámogatás" címen.
Az fel sem merül bennük, hogy ne azért legyen párjuk, hogy legyen kivel felezni a költségeket.
Ezért van ennyi válás és alkoholista ember mert a párkeresés nem természetes módon történik, hogy elmegy dolgozni a fiatal, van élettere, és úgy ismerkedik, hanem már pár hónapos kapcsolatban összeköltöznek, mert el akarnak szabadulni otthonról.
És még hülyének is néznek, hogy te nem veszed fel a csokot és nem akarod leélni az életedet egy fiatalon megismert emberrel, azért, hogy legyen hol lakni.
Én nem azt ítélem el, hogyha valaki támogatja, felőlem, hanem amikor a felnőtt gyerek követeli a támogatást.
Neki JÁR a lakás, az autó, mert... miért is? Nem "jár" neki semmi, csak mert xy gyereke.
Amitől még kiborulok, amikor a felnőtt gyerek beleszólna, hogy a szülők mire költhetik a pénzüket. Na, ez is szánalmas.
Mert az emberek irigyek.
Engem 30 evesen is támogatnak, mindenki tudja a környezetemben mivel 2 gyereket nevelek egyedül, szerencsére aki ismer és tudja a törtenetünket egyaltalán nem ítelnek el. Sőt örülnek hogy ilyen helyzetben vagyok hogy tudnak tamogatni. A szóbeszéd, hogy alám raktak mindent, vagy hogy itt a gyakorin mit írnak pedig pont nem érdekel. Amikor valaki 40 eves koráig semmit nem csinál és úgy penzelik az megint más. Csak sokan nem fogjak fel hogy más a szükseg, meg mas a lustaság. En se saját akaratomból csináltam ezt.
Irigység.
Mi vettünk lakást mind a két gyereknek, autót is, és örülök, hogy nekik ilyenek miatt nem kell szenvedniük meg kuporgatniuk már.
"Megtanulja mi a kemény munka és a kuporgatás" és hasonló, meg az "alázatra tanítja az embert" dolgokat meg hagyuk, nyomorogjon aki akar, az én gyerekeim nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!