Titeket mennyire bántana, ha édesanyátok nem hívna,nem írna a szülinapotokon? Tudja, hogy ma van, képben van, meg is beszéltük, hogy hétvégén majd megünnepeljük. De ma van, hétfőn. Se egy telefon, se egy üzenet,semmi köszöntés.
Engem is rosszul érintene, ha aznap nem írnának rám. Nem kell sok. Nem kell litánia vagy Háború és béke. Semmi több, csak két szó, hogy "isten éltessen" vagy "boldog szülinapot". Mert az a nap az enyém, nem egy hét múlva, amikor majd megünnepeljük. Az már nem az én igazi szülinapom, hanem másoké. Mi mindig ráírunk ilyenkor egymásra legalább egy gyors üzit még aznap és ez olyan jól esik ilyenkor a léleknek, hogy nem felejtettük el egymás azon a napon. Ugyanakkor megértem, hogy vannak olyan emberek, vagy olyan családok is, ahol ennek nincs semmi jelentősége. Csak az a rossz, amikor családon belül valaki így gondolja, más meg úgy. Amikor valaki jelentőséget tulajdonít neki, mások meg nem. Na, az nem jó. Lehet, ha finoman megjegyzed neki egyszer békés, nyugodt körülmények között, hogy ez milyen jól esne neked, ha aznap is azt éreznéd, hogy fontos vagy a számukra és eszükbe jutottál, akkor megjegyeznék és legközelebb odafigyelnének rá(d). Legalábbis, ha van bennük egy kis empátia és nem felejtik el rögtön, amit mondasz nekik. De nem számonkérve rajtuk, hogy miért nem írtak egy sort se aznap, hanem ha valami szülinapi téma szóba kerül egy beszélgetés alkalmával, akkor finoman elmondhatod, hogy te mennyire örülnél neki, milyen jól esne a lelkednek, ha aznap is írnának, amikor éppen aktuális, még ha utólag később lesz is szülinapi buli szervezve.
Nagyon szépen köszönöm annak, aki itt köszöntött, nagyon édesek vagytok. :) ❤️
62 éves, nem demens, szerencsére jó egészsegben van.
21# Nagyon örülök, hogy van még, aki rajtam kívül is így gondolja. És igen, csak 1 mondat, 1 perc az egész. Csak, hogy tudjuk, eszükbe jutottunk azon a napon. :)
Ez jó ötlet, megpróbálom. Köszönöm :)
szerintem meg nem felnőtt, hanem gyerekes.
Előre meg van beszélve, hogy mikor lesz köszöntés, erre elvárod, hogy a másik majd ezt felrúgja.
Ettől függetlenül, engem nem zavarna, ha nem köszönte fel a napján, de még az sem, ha pár nappal később sem
Nálunk sosem volt szokás. Sőt. Négyen vagyunk testvérek, azoknak családjuk. Ha az unokák, gyerekek születésnapját nézzük, akkor folyton szülinapozás lenne, tehát 2-3-4 szülinapot összevonva tartjuk, amúgy nem irkálunk nagyon, köszöntjük őket akkor, amikor ünnepeljük a szülinapot. Minek köszöntenénk valakit kétszer?
De micsoda nagy gondok vannak! De nincs is ígérgetés.
24#
Egy SMS-ről beszélünk. 2 szó. "Boldog születésnapot."
Ez nagyjából 20 másodpercbe telik, összesen.
A személyes köszöntés megint más.
De ide van idő írogatni pl. Az emberek órákat lógnak a neten, de 2 szó nem fér bele?
Ismétlem, totál nem izgat, hogy nem küld egy kétszavas sms-t. Komolyan azon múlik a boldogságod?!
De az már milyen, ha megbeszélitek előre, hogy ír majd sms-t a szülinapodra, hogy boldog szülinapot! :D
Hogy egyeseknek mekkora problémájuk van!
Szerintem ez egy elég durva komplexus tünete. Én nem szorulok rá, hogy egyfolytában bizonygassák, hogy szeretnek, meg gondolnak rám, meg fontos vagyok, bla-bla, és ha elmarad, hát baromira nem visel meg.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó, szívből remélem, hogy neked is van olyan, aki "dob egy üzit" a születésed napján.
Nem a haveromról kérdeztem, hanem arról az emberről, aki életet adott nekem.
De ahogy én is normálisan kérdeztem és elfogadom azt, hogy van akinek ez nem számít, neked sem kellene ilyenekkel dobálózni.
Légy boldog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!