Alkoholista apa, mit tehetnék?
Az hogy szabadnapján is iszik nyilván az elvonási tünetek miatt van
Azt írtad ha épp nem (annyira)részeg elég normális én ezen próbálnék elindulni
Pl "képzeld fater van egy csaj aki nagyon bejön fel is akartam hívni hozzánk de úgy gondoltam hogy inkább nem" erre valószínű hogy még kérdezi hogy miért nem Te meg megmondod neki hogy miatta mivel nem akartad magad lejáratni a csaj előtt
Ezen talán elgondolkodna, még annyi hogy ha mérsékeli is egy ideig a piát ne kezdj el egyből reménykedni ez nem egyik napról a másikra megy
Nem szokott érdekelni de lenne egy kérdésem hogy miért lett lepontozva a 22-es válaszom?
Tényleg érdekelne mi az amit én látok rosszul ebben a kérdésben?
A pontozás èvek óta követhetetlen, van egy csoport aki a válaszok elolvasása nèlkül indokolatlanul alá/fölè pontoz. Mièrt? Csak. (nincs rá èrtelmi válasz, így szórakoznak)
A problèmádat jól ismerem, tucatjával ismerek alkoholistákat.
Apám is ivott, eltemettük. (cukros, magas vèrnyomás, szívritmus zavar, stb). Halála előtt a lábujjak elkezdtek feketedni.
Az apja megelőzte 2-3 èvvel, az is ivott.
Anyai nagyapám is szerette a szeszt, cukros volt, bőven piált az is. Láblevágás, temetès.
Fater mèg szemèt is volt, elviselhetetlen ès depressziós. Totálisan szètitta magát.
A lènyeg, a règi korosztály mèg kitart a házastársuk mellett. A mostaniak meg válnak minden okkal, vagy ok nèlkül (80százalèk feletti a környèken).
Azon lehet segíteni aki segítsèget kèr. Ha kirúgják a munkahelyèről akkor mèg jobban lecsúszik.
Nem tudsz mit tenni, megváltozni a kedvetekèrt nem fog. Szenvedèlybeteg, ennyi.
Megoldás az lesz, ha el tudsz költözni idővel.
Apam, anyosom, aposom alkoholistak.
Mindenki mas szinten, aposom “viccesre” issza magat, de minden nap vedel tobb liter sort, nem kotekszik, elalszik. Anyosom gyogyszert szed, arra iszik, inkabb depressziosra pialja magat, nem jo tarsasag, mondjuk jozanon sem de az mas tema. Apam alapbol sertodos es kotekedos fajta, ha tultolja es szolunk neki, verig van sertodve, masnap ugy tesz mintha nem tortent volna semmi. A viselkedesukert soha egyikuk sem ker bocsanatot, ugyhogy oszinten mondom, le tudnam ugy elni az eletemet, hogy egyikukkel sem tartom a kapcsolatot, mert egyszeruen kiallhatatlan, a budos piaszagukrol nem is beszelve.
#26 vagyok
A mosdatlan hónalj, ès bűzlő ágyèk szag. Tènyleg, ez valahogy kimaradt 🥰 Az ostoba bandzsa nèzès, ès az okoskodás.
22-es: Ez szép és jó, de nálunk mikor kitálaltam apámnak hogy probléma van és nem mehet így tovább, akkor piásan bőgött, mondta hogy mennyire hálás, igazam van, sajnálja, megpróbál változtatni, stb. (Másnap nem emlékezett rá).
Ha józanul mondtam neki ugyanezt, hárított, meg hagyjam békén, legyintett, ott hagyott a fäszba, nem foglalkozott a dologgal...
Ilyen egy alkoholistával ez. Vagy megszoksz és kivárod a végét, vagy megszöksz. Nekem annyi "előnyöm" volt hogy amikor a probléma eszkalálódott, én már nem éltem otthon. De évekig emiatt alig jártam haza, ha hazamentem családi ebédre, kaja után azonnal léptem. Számtalanszor kértem anyámat hogy legyen valami, beszéljen vele... Mondta hogy jó-jó, megpróbál valamit. Sosem lett semmi, mindig én voltam a szar szemét aki konfrontálódik. Miután eltemettük, anyám többször sírva közölte velem hogy annyi mindent máshogy csinált volna... Jah, hát ezt most már könnyű mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!