Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholista apa, mit tehetnék?

Alkoholista apa, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves egyke srác vagyok. Apám körülbelül 20 éves korától alkoholista. Ami a legszebb az egészbe, hogy rendőrként dolgozik és idáig 6x ment be úgy a munkahelyére, hogy pozitív szondát fújt. Azért nem küldték el idáig, mert az egyik legjobb a szakmában…Egyszerűen mindent megiszik, ha névnapomra kapok egy Royal vodkát el kell dugnom, de hiába mert addig nem nyugszik ameddig tudja hogy ott van és kikeresi. A női krémlikőröket, mindent megiszik neki mindegy. A testvérem is azért halt meg, azért nem születhetett meg, mert anya annyit idegeskedett az alkoholistaságán. Nagyon durván iszik, tavaly decemberben lezuhant a lépcsőn, összetörte a padlóvázát olyan részeg volt. Anya rengeteget sír miatta. Elvonóra nem hajlandó menni. Szinte könyörgök már anyának, hogy váljon el. Nem tudjátok mit tudnék tenni vele? Egy átok az életemben.

máj. 5. 17:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
15%
Nos, akkor így jártál. Mit vársz tőlünk konkrétan?
máj. 5. 18:11
 12/33 anonim ***** válasza:
95%

Azt nem értem hogy nem rúgták ki eddig nekem van egy alkoholista VOLT rendőr ismerősöm elég magas rangban (azt hiszem alezredes volt) ő is ment be piásan de ezt a kollégák se nézik jó szemmel pláne nem évekig elintézték hogy kirúgják

Anyukád ha eddig nem vált el nem is fog azt írod 20 éve iszik te 18 vagy tehát lett volna két éve hogy ott hagyja (nem a gyerek miatt maradtak együtt) azt meg ne is írd hogy már későn jött rá hogy alkesz

Hidd el arra elég lett volna az a két év amíg te nem voltál képben

máj. 5. 18:24
 13/33 anonim ***** válasza:
7%
Aki lepontozott az miért tette? Van egy allitolag 20 eve alkesz apa, aki ennek ellenére nagyon jó munkaerő, ráadásul rendőr, nem agresszív, konkrétan nincs vele baj. Egy anya, aki boldog házasságban él ezzel az alkesszel, aki miatt egyszer már állítólag elvetélt, és aki miatt rengeteget sír. Mégis szerintetek, kedves lepontozók, mit lehetne tenni, a költözésen kivul?
máj. 5. 18:25
 14/33 anonim ***** válasza:
94%

Sajnos nem lesz változás, apádnak ilyen lapot osztottak, de neked nem, mert nem vagy köteles így élni vele és már 18 vagy.

Költözz a nagyidhoz ha vannak és keressél munkát. Valahogy el kell kezdeni, mert otthon nem lesz magától változás.

máj. 5. 18:34
 15/33 anonim ***** válasza:
11%
Pedig boldog házasságban él, hiszen nem válik el mar 20 éve.
máj. 5. 18:43
 16/33 anonim ***** válasza:
13%

"Őrjöngeni nem szokott, ő nem az az idegbeteg típus egyáltalán. Pont az a típus, aki leissza magát és bealszik.

Emberileg olyan rendes lenne, végtelenül segítőkész a munkájában mindenkivel szemben és nagyon jóindulatú."

Hol itt a baj? - jaaaa!! Megissza a piád!! Értem. Hát ezért ne akard már kidobatni anyáddal!

máj. 5. 18:45
 17/33 anonim ***** válasza:
94%

A kérdezőnek inkább azzal lehet baja hogy lejáratja őket,nos ha 20 éve iszik akkor már nem lepődik meg se nagyszülő,se senki más a céges buli is olyan hogy,ha már munkába is ment be piásan nem lepődnek meg rajta hogy beb.szott DE megértem hogy neked ez kínos

Amúgy beszéltél már vele erről?

Vagy hogy miért iszik,mi bántja miért szokott rá?

máj. 5. 19:01
 18/33 A kérdező kommentje:

Végre kedves utolsó egy normális komment, köszönöm szépen!

Persze, számtalanszor beszéltem vele és kértem, hogy hagyja abba.

Azt mondta a munkahelye miatt. De amikor nem dolgozik 2 hétig akkor is részeg, úgyhogy olyan mindegy. Ez csak egy ürügy.

máj. 5. 19:05
 19/33 anonim ***** válasza:
92%

Akik nem éltek együtt alkoholistával, soha nem fogják megérteni. Azok nem értik mi a gond. Hogy nem vihetsz fel egy barátot, barátnőt, mert szégyelled az apádat.

Tényleg nem fog változni Kérdező, ha eddig kibírtad, tarts ki. Pár év múlva a saját lábadra tudsz állni, és majd csak vendégként menj haza. És legyen előtted példának, hogy milyen Ne legyél! Kitartást barátom.

máj. 5. 19:05
 20/33 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Igyekszem kitartani…
máj. 5. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!