Mit tesztek olyankor, ha valaki az utcán veri a gyerekét vagy ordít vele?
Rengeteg ilyennel találkoztam. Bántalmazott gyerek voltam, felfordul a gyomrom és egész nap ideges leszek, ha találkozom hasonlóval.
Sosem mondtam még egyiknek sem semmit, legszívesebben nyilván eltörném az állkapcsukat.
49!
Baxus szakadj már le a Tescorol, egy PÉLDA volt. Képzelj el egy helyet ahol NINCS kamera. Puszi
50!
"Nem várja el a törvény az önfeláldozást, a hősiesség vállalását, azt a segítségnyújtást sem, ahol a segítségnyújtó a saját életét kockáztatja."
Igen kedvesb40es
A nevelés szavakkal történik
És elsősorban peldamutatassal Nem pofonokkal Attól csak ilyen ember lesz belőlük mint te
54!
Nem is kell, az menti fel, hogy a saját testi épségét SENKI nem köteles kockáztatni segitsegnyujtas miatt. Puszi.
Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A büntetés bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztés, ha a sértett meghal, és életét a segítségnyújtás megmenthette volna.
"saját testi épségét SENKI nem köteles kockáztatni segitsegnyujtas miatt"
És azzal te a testi épségedet kockáztatod, hogy rendőrt hívsz? Megütöd magad a telefonoddal, vagy mitől fosol? Az, hogy te vélelmezed, hogy az elkövető bosszút áll, nem számít a testi épséged veszélyeztetésének. Lángoló, düledező házból embereket kimenteni viszont annak számít, az nem elvárható tőled, mint civiltől. Vagy vízből embert kimenteni, pláne ha nem tudsz úszni. De segítséget hívni ezekben az esetekben is kötelességed.
"És azzal te a testi épségedet kockáztatod, hogy rendőrt hívsz?"
Esélyes, ha apuka a gyerek helyett engem kezd el ütni. De ok, felemelem a telefont es hivom a rendőrséget: Jo napot kivanok, a Mokus es Mano utca sarkan egy apuka üti a kb 3 éves gyerekét.
Szerinted mi fog történni?
A. Semmi.
B. Semmi.
C. Semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!