Mit tesztek olyankor, ha valaki az utcán veri a gyerekét vagy ordít vele?
Rengeteg ilyennel találkoztam. Bántalmazott gyerek voltam, felfordul a gyomrom és egész nap ideges leszek, ha találkozom hasonlóval.
Sosem mondtam még egyiknek sem semmit, legszívesebben nyilván eltörném az állkapcsukat.
Ha a szülő kiabál a gyerekre az utcán, akkor te odamész, és a gyereket véded meg? :D
A gyereket jól megkell nevelni, mint a katonaságnál.
Azoktól kérdezem akik irták hogy hivnák a rendőrséget közbelépnének kiosztanák a szülőt stb
Megértem ez rendben is van és valahol jogos is
DE mivel a kérdésben az ordibálás is szerepel arra mit reagáltok abba is bele szóltok ha igen akkor milyen jogon mire fel?
Elitélem én is félre értés ne essék csak kíváncsiságból kérdezem
Nagyon durvát még nem láttam, csak kisebb ezt-azt, melyektől bőgni kezdett 1-1 gyerek.
Nem szoktam direkt bámulni az embereket, meg hogy ki mit csinál, mert annyi gáz ember rohangál mindenütt, hogy inkább igyekszem hamar kiszabadulni a tömegből, és otthon magamra csukni az ajtót.
Ha nagyon durvát látnék, ha szó szerint keményen bántanak valakit (legyen az gyerek, vagy felnőtt), akkor biztos telefonálnék a rendőrségre.
De ha látok "csak" egy gyors pofont, ami után úgy tűnik minden a régi, akkor hova hívjam a rendőrséget, hogy bizonyítsam, hogy tényleg az történt-e amit láttam, amit mondok...
Ha ordít, a világon semmit nem tennék. Van ilyen. Nem tudhatod, hogy előtte hányszor mondta el szépen a mondandojat a gyereknek.
Ha meguti, ott a kérdés, konkrétan mi történt. Levélért egy fülest, vagy épp agyon üti? Első esetben nem szólok bele, az ő dolguk, lehet ez volt élete első és utolsó pofonok amit relatíve okkal kapott. Ha komoly bántalmazás, akkor megprobalok valahogy elterelően közbe lépni, pl oda lépek és megkerdezem mennyi az idő, vagy merre van ez meg az. Eddig ez kétszer fordult elő elé 50 éve alatt, mindkétszer működött. Videózás, konkrét beleszolas, stb nem célravezető, mert simán lehet az a vége, hogy a segítő szándékú is kap egyet, vagy ahogy már a kerdezonis írta, később q gyereken lesz levezetve a feszültség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!