Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Kíváncsi...

Kinek van igaza? Kíváncsi vagyok a szülő és a gyerek szemszögéből is a válaszokra.

Figyelt kérdés
Örököltem, nem olyan nagy összeget,de annyit hogy épp egy pici lakást tudok venni, egy picit megpótolva..nem akartam elherdálni a pénzt,gondoltam befektetés és majd jó lesz a gyerekeimnek ( vagy bármi is történhet...betegség,stb) na ekkor lettem és a rossz anya :( a 33 éves fiam gondolata: neki abból jár, hogyhogy nem kap, stb. jelenleg nem beszélünk, mert ő van megsértődve. ( csak zárójelbe jegyzem meg, kapott egy ingatlant, amit eladott és elköltötte a pénzt, kapott egy autót az élete megindulásához ) jelenleg dolgozik, nem él párkapcsolatba ( tehát nem esküvő, vagy gyerek vagy családalapításra kell mert akkor másképp gondolnám) hanem elherdálásra.....
ápr. 10. 07:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Az indoklásod azon részét értem, hogy adott esetben az unokádra költenél, de a dolgozó fiad dorbézolását nem akarod finanszírozni. A kis lakás később a te menedéked is lehet, ha idősebb korodra túl nagy lenne a mostani lakásod, vagy biztosíték egy jobb otthonba, ha szükség lesz rá. Nem valószínű, hogy a fiad odatenné magát, ha később rászorulnál.

Egy dolgozó, felnőtt férfi pedig keresse meg a kedvteléseire valót, ne az anyjától kérjen pénzt, főleg ilyen nagyságrendben.

ápr. 10. 08:07
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked van igazad.

Ez a te örökséged, azt teszel vele, amit akarsz. Jó döntés, hogy nem elszórakoztad, hanem befekteted.

A gyerekedet támogattad eddig is. Én már azon tuti kiakadtam volna, hogy egy ingatlan árát elkölti. És nem arra, hogy másikat, jobbat vegyen belőle.

Nekem úgy tűnik, hogy nagyon anyagias, lehúzós a fiad. Jó hogy nem hagyod, hogy ő irányítson.

Egyébként meg végül is majd úgy is az övé lesz ez is, ha majd ő örököl.

ápr. 10. 08:38
 13/22 anonim ***** válasza:
95%

Hogy mindig az ilyen semmirekellők kapnak a seggük alá ingatlant, más meg albérletben gürizik... :(

Ha rendes gyerek lenne és nem verte volna el az első lehetőséget, akkor természetesen támogatnám.

De így, hogy nem becsülte meg a korábbi ingatlant, amiről más 33 évesen álmodni sem mer.

Na, így olyat kapna, hogy lehet szóba nem állna velem többet.

Amúgy nem lehetett sejteni, hogy milyen semmirevaló a fiad? Hogyan képes egy élet munkáját eldorbézolni és mire?

ápr. 10. 09:02
 14/22 anonim ***** válasza:
95%

A fiad ki lett stafírozva ingatlannal és autóval, segítettétek a felnőtt élete elkezdésében - ez sem kötelező, de ha van rá lehetősége a szülőnek, akkor szerintem ezt azért meg kell tenni. Ő megkapta, 33 évesen már nem kéne a markát tartani. Neked az egy nagyon jó kis vésztartalék, ha kevés lesz a nyugdíjad, netán ápolásra szorulsz stb. - ki tudod adni, vagy végső esetben eladni, jó esetben meg majd a gyerekeid öröklik.

40/N

ápr. 10. 09:07
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mamám eladott lakásából keveset kaptam apámtól és hosszan munkanélküli voltam, de ez abszolút nem elvárható. Úgyhogy fejecskéjében gondok vannak.

35/F

ápr. 10. 09:21
 16/22 anonim ***** válasza:
96%

Én földhöz vertem volna magam, ha lakást meg autót kaptam volna a szüleimtől, nemhogy még utána követelőzzek. Vedd csak meg a lakást, jó befektetés lesz. Ez a te örökséged, nem a fiadé.

N

ápr. 10. 09:32
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad.
ápr. 10. 09:44
 18/22 anonim ***** válasza:
88%
Nekem mikor anyukám örökölt, eszembe nem jutott volna, hogy nekem és a testvéremnek "járna" belőle. Ők egy nyaralót vettek maguknak belőle, és nyugdíj mellett ott pihenőznek. Utálom (persze nem a Te fiad) az ilyen dögkeselyűket akik alig várják az ilyen könnyen jött pénzeket. Mikor valakivel nem tartják a kapcsolatot, egy botot nem tettek keresztbe, de ahogy meghal ott van mind a pénzért, tülekednek hogy kinek jár több. Szerintem ez undorító. A fiad is sajnos azért dörzsöli a markát, amihez semmi köze. Te pedig úgy rendelkezel az örökségeddel, ahogy akarsz. Semmi köze hozzá, azt mondasz amit akarsz (lekötötted, befektetted, nincs, ez van).
ápr. 10. 10:06
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt gyerek mellett a szülőnek saját öregségére is kell gondolnia, hogy ne legyen kiszolgáltatva a gyerekének ill. ne terhelje a gyerekét. A könnyen szerzett pénz könnyen is megy el.
ápr. 10. 10:40
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jo dolog, ha a szulo el tudja inditani a gyereket egy lakassal peldaul, az nagyon nagy segitseg egy fiatalnak ma. De mivel o mar kapott egyet, ezert nem gondolnam, hogy jarna neki belole.
ápr. 11. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!