Kinek van igaza? Kíváncsi vagyok a szülő és a gyerek szemszögéből is a válaszokra.
Az indoklásod azon részét értem, hogy adott esetben az unokádra költenél, de a dolgozó fiad dorbézolását nem akarod finanszírozni. A kis lakás később a te menedéked is lehet, ha idősebb korodra túl nagy lenne a mostani lakásod, vagy biztosíték egy jobb otthonba, ha szükség lesz rá. Nem valószínű, hogy a fiad odatenné magát, ha később rászorulnál.
Egy dolgozó, felnőtt férfi pedig keresse meg a kedvteléseire valót, ne az anyjától kérjen pénzt, főleg ilyen nagyságrendben.
Szerintem neked van igazad.
Ez a te örökséged, azt teszel vele, amit akarsz. Jó döntés, hogy nem elszórakoztad, hanem befekteted.
A gyerekedet támogattad eddig is. Én már azon tuti kiakadtam volna, hogy egy ingatlan árát elkölti. És nem arra, hogy másikat, jobbat vegyen belőle.
Nekem úgy tűnik, hogy nagyon anyagias, lehúzós a fiad. Jó hogy nem hagyod, hogy ő irányítson.
Egyébként meg végül is majd úgy is az övé lesz ez is, ha majd ő örököl.
Hogy mindig az ilyen semmirekellők kapnak a seggük alá ingatlant, más meg albérletben gürizik... :(
Ha rendes gyerek lenne és nem verte volna el az első lehetőséget, akkor természetesen támogatnám.
De így, hogy nem becsülte meg a korábbi ingatlant, amiről más 33 évesen álmodni sem mer.
Na, így olyat kapna, hogy lehet szóba nem állna velem többet.
Amúgy nem lehetett sejteni, hogy milyen semmirevaló a fiad? Hogyan képes egy élet munkáját eldorbézolni és mire?
A fiad ki lett stafírozva ingatlannal és autóval, segítettétek a felnőtt élete elkezdésében - ez sem kötelező, de ha van rá lehetősége a szülőnek, akkor szerintem ezt azért meg kell tenni. Ő megkapta, 33 évesen már nem kéne a markát tartani. Neked az egy nagyon jó kis vésztartalék, ha kevés lesz a nyugdíjad, netán ápolásra szorulsz stb. - ki tudod adni, vagy végső esetben eladni, jó esetben meg majd a gyerekeid öröklik.
40/N
Én mamám eladott lakásából keveset kaptam apámtól és hosszan munkanélküli voltam, de ez abszolút nem elvárható. Úgyhogy fejecskéjében gondok vannak.
35/F
Én földhöz vertem volna magam, ha lakást meg autót kaptam volna a szüleimtől, nemhogy még utána követelőzzek. Vedd csak meg a lakást, jó befektetés lesz. Ez a te örökséged, nem a fiadé.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!